Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în noul dosar al lui Ponta

Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în noul dosar al lui Ponta

Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar pe 60 de zile, marţi seara, de procurorii DNA Ploieşti, fiind acuzat de complicitate la spălare de bani, anchetatorii susţinând că omul de afaceri i-a dat fostului premier Ponta 220.000 de euro pentru a-şi asigura un loc eligibil la alegerile din 2012.

În acelaşi dosar, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile şi fostul premier Victor Ponta, acesta fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la spălare de bani, notează Mediafax.

Procurorii DNA Ploieşti susţin că, pentru desemnarea drept candidat pe listele PSD a lui Sebastian Ghiţă, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii ar fi fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la Ghiţă, potrivit DNA.

„Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare“, se arată într-un comunicat remis de DNA.

Pentru a crea aparenţa că vizita lui Tony Blair în România nu are loc la iniţiativa partidului, mai arată DNA, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit şi apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea fostului premier al Marii Britanii cu Victor Ponta ar fi avut loc la iniţiativa celui dintâi.

„În acest scop, Ponta Victor împreună cu Ghiţă Sebastian i-au solicitat reprezentantului organizaţiei nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că aceasta avea loc la iniţiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de Ghiţă Sebastian Aurelian prin intermediul unei societăţi comerciale controlate prin persoane interpuse. În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivenţă cu inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, încheierea succesivă a două contracte“, se mai arată în comunicatul DNA.

Înainte de a intra în sediul DNA Ploieşti, Sebastian Ghiţă, a declarat că nu are legături cu firma menţionată de procurori şi că nu a dat nimănui 220.000 de euro.

„Nu înţeleg nici eu exact ce zice comunicatul DNA. Nu am dat cei 225.000 de euro niciunui partid, nici lui Tony Blair, nici plus, nici minus. Nici nu am vreo firmă care să fi dat aşa ceva. Firma menţionată, anchetată şi verificată de domnii procurori, nu are nicio legătură cu mine“, a spus Ghiţă.

foto nineoclock.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

chioar Florian

Acum 7 ani

La un moment dat era implicat Ponta in afacerile luiGhita ,acum e invers. De fapt, ce se urmareste si cat mai dureaza ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus