Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
27°C

Sibiul turistic: cât te costă să devii proprietar de hotel sau pensiune. 850.000 de euro, în Șelimbăr

Sibiul turistic: cât te costă să devii proprietar de hotel sau pensiune. 850.000 de euro, în Șelimbăr

Sibiul atrage din ce în ce mai mulți turiști și toți au nevoie de un loc unde să doarmă și o masă caldă. Pentru cei care vor să devină proprietarii unui hotel sunt scoase la vânzare astfel de imobile cu prețuri ce pleacă de la câteva zeci de mii de euro și depășesc 6 milioane de euro.

În Șelimbăr spre exemplu, la cinci km de Sibiu, este oferit spre vânzare motelul ,,Dracula” cu suma de 850.000 de euro. Construcția este împărțită în unitatea de cazare a motelului, un apartament de trei camere, terasă, atelier și garaj în fața hotelului.

Unitatea este complet mobilată și dotată cu aparatură nouă, având o capacitate totală de cazare de 53 de persoane.

,,Încă nu am reușit să-l vând. Chiar dacă acum sunt turiști, vreau să-l vând pentru că m-am săturat de muncă, vreau să mă odihnesc. Am avut puține oferte, dar nu am reușit să ne înțelegem. Prețul este ușor negociabil. ”, a spus Nicolae Matei, proprietarul complexului.

La Bradu, în deal În satul Bradu, la un kilometru de Restaurantul Fântânița Haiducului, se oferă spre vânzare un motel cu restaurant, cu 599.000 de euro. Suprafața construită este de 600 mp, având un teren de 20.000 mp.

La parter regăsim un restaurant cu o suprafață totală utilă de circa 450 mp, alcătuit din două săli de mese, una mare de 75 de locuri cu un separeu de 10 locuri și una de 60 locuri care funcționează în regim Non Stop. Restaurantul este dotat cu o bucătărie mare, doua terase de vara.

Mansarda deține 11 camere, fiecare cu baie proprie, internet, televizor și minibar. Terenul este bine delimitat și este împărțit în trei sectoare, unul destinat pentru parcare auto și autocare, unul destinat camioanelor de trafic și un hectar de teren complet îngrădit, ca o gradină de vară, se arată în descrierea anunțului.

Pensiune în Sibiu

La cinci minute de centrul istoric, în Orașul de jos, a fost pusă în vânzare pensiune Gasthof Clara cu 285.000 de euro. Aceasta dispune de cinci camere mari și un apartament, toate cu grup sanitar propriu, restaurant, bucătărie, curte interioară, garaj și o terasă, pe o suprafață utilă de 450 mp. Contactat telefonic, proprietarul a spus că s-a răzgândit în ultima vreme și pensiunea a intrat în renovări, drept urmare ea nu mai este de vânzare momentan.

Luna trecută Turnul Sfatului scria și despre scoaterea la vânzare a hotelului de la Bradu, ridicat de Constantin Morar , fostul președinte al CJ Sibiu. Licitația avea un preț de pornire de 6,85 milioane de euro.

Mai multe detalii despre acesta, găsiți aici

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Dan, capitan de play

Acum 5 ani

LicitatIa pentru hotelul lui Morar a trecut demult, daca doreati sa faceti o treaba ca lumea reveneati si ne spuneatI daca a fost vreo oferta. Asta cu 850 000 euro nu reprezinta nimic, atata crede proprietarul ca l-ar aranja pe el, ca sa se retraga linistit, dar o apreciere despre afacere poti face dupa ce ii vezi contabilitatea, cu intrari si iesiri, taxe si impozite platite si altele. Atunci vine vremea adevaratei judecati. :D Parerea mea este ca trebuie sa gaseasca alt mod de a scapa de ea, cine o sa-i puna in brate suma asta ca sa-si cumpere de lucru?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus