Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Restaurantul Carul cu Flori. Ce-am găsit după marea devastare

Restaurantul Carul cu Flori. Ce-am găsit după marea devastare

Poate mai știți că pe la mijlocul lunii august a apărut știrea conform căreia Restaurantul Carul cu Flori de pe strada Luptei a fost devastat de un tânăr. Imaginile cu sticle aruncate de după bar, o mașină distrusă la restaurantul vecin și alte lucruri de acest gen au fost filmate de camerele de supraveghere și preluate de media locală. Am fost curioși să vedem ce găsim după ciudatul eveniment.

Nimic schimbat. Ultima oară am fost aici acum trei ani și nimic nu e schimbat încă de pe atunci. Cel mai bun lucru la Carul cu Flori este, cu siguranță, terasa. Retrasă, răcoroasă, o raritate în Sibiu, unde cele mai multe terase nu au pic de verdeață sau se află între ziduri vechi. Ca experiența să fi fost pe plus, ar fi trebuit totuși ca mesele să nu fie atât de apropiate una de cealaltă – evident că acest lucru taie orice umbră de intimate, care ar fi părut posibilă la intrare. Iar muzica îndoielnică (DJ Andy punct eu, se aude repetitiv din boxe) nu are nici în clin, nici în mânecă cu ideea unei terase retrase. Ceva bumți-bumți-ăială agasantă, de club.

Pentru că afară era o vară toridă de septembrie, cu temperaturi halucinante, am ales o salată de pui Caesar. Nici prea-prea, nici foarte foarte. Bunicică la gust, cu două mari rezerve: puiul a fost doar o părere (nu știu dacă am numărat zece bucățele cât unghia mică, în tot bolul), iar crutoanele, atât de tari, încât am sperat până la sfârșit să rămân cu toți dinții întregi. E adevărat, nu știu care restaurant din Sibiu servește crutoanele proaspete, cum fac cele care se respectă.

img_3683

Am continuat cu o salată cu brânză feta. O glumă de toamnă. Roșii de la Metro, telemea de oaie/vacă și măsline fără sâmburi. Atât. Am încercat și un cotlet haiducesc și impresia a fost la fel de apatică. O bucățică de carne extrem de sărată și un sos de borcan. Salata Caesar – 16 lei, cotletul haiducesc – 19 lei, salata cu roșii și brânză – 9 lei. Plus două sticle de apă plată/minerală – 8 lei. Total: 60 de lei dacă pui cu tot cu bacșiș.restaurantul-carul-cu-flori

Locul este extrem de potrivit pentru o relaxare după o miuță jucate pe terenurile din apropiere. De băut o bere cu băieții, poate și niște pizza, ceva mici, cartofi prăjiți. Cam asta e baza de selecție a clientelei și tot acolo ar trebui să rămână.  Un loc care probabil moare iarna și învie precum muștele, atunci când se încălzește afară. Terasa plină de verdeață până la refuz e un lux pentru un oraș tot mai gri. Un loc ideal pentru cine n-are nicio pretenție, dar vrea să se bucure de răcoare, o bere și o mâncare simplă, care să ajute hameiul.

În concluzie, omul care a făcut ravagii pe aici nu cred că era supărat pe mâncare, decât dacă avea pretenția ca micii să-i fie aduși flambați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

pofticiosul

Acum 7 ani

Majoritatea localurilor din Sibiu au prețuri mari, produse sub orice critică, servicii proaste... Să pomenesc iar de Redal Cafe din Mall poate rămân fără clienți!
Raspunde

Nașu mare

Acum 7 ani

Casa Frida e ieftin !
Raspunde

Robocop

Acum 7 ani

In alta concluzie, bine i-a facut, inca nici nu i-a dat-o asa cum merita. :D
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Și și-o merită și alții...
Raspunde

ToTo

Acum 7 ani

Terasa Caru cu Flori este in primul rand un loc de baut BERE la Halba sau la litru. Mancarea e fudulie dar nu prea ai ce sa-i bagi de vina, cu toate ca e cam putina si nu gasesti ceva deosebit, este corecta la preț, proaspata , iar servirea după multi ani este foarte prompta si cum mai rar am vazut in Sibiu ospatarii chiar stiu si pot sa zambească. Apropo la Caru cu Flori NU ESTE si NU A FOST NICIODATA PIZZA.
Raspunde

Clara

Acum 7 ani

Cred ca sunteti dezinformati.Evenimentul cu pricina a avut lic la terasa de langa Carul cu flori,nicidecum acolo.Un pic mai multa documentare nu ar strica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus