Poate mai știți că pe la mijlocul lunii august a apărut știrea conform căreia Restaurantul Carul cu Flori de pe strada Luptei a fost devastat de un tânăr. Imaginile cu sticle aruncate de după bar, o mașină distrusă la restaurantul vecin și alte lucruri de acest gen au fost filmate de camerele de supraveghere și preluate de media locală. Am fost curioși să vedem ce găsim după ciudatul eveniment.
Nimic schimbat. Ultima oară am fost aici acum trei ani și nimic nu e schimbat încă de pe atunci. Cel mai bun lucru la Carul cu Flori este, cu siguranță, terasa. Retrasă, răcoroasă, o raritate în Sibiu, unde cele mai multe terase nu au pic de verdeață sau se află între ziduri vechi. Ca experiența să fi fost pe plus, ar fi trebuit totuși ca mesele să nu fie atât de apropiate una de cealaltă – evident că acest lucru taie orice umbră de intimate, care ar fi părut posibilă la intrare. Iar muzica îndoielnică (DJ Andy punct eu, se aude repetitiv din boxe) nu are nici în clin, nici în mânecă cu ideea unei terase retrase. Ceva bumți-bumți-ăială agasantă, de club.
Pentru că afară era o vară toridă de septembrie, cu temperaturi halucinante, am ales o salată de pui Caesar. Nici prea-prea, nici foarte foarte. Bunicică la gust, cu două mari rezerve: puiul a fost doar o părere (nu știu dacă am numărat zece bucățele cât unghia mică, în tot bolul), iar crutoanele, atât de tari, încât am sperat până la sfârșit să rămân cu toți dinții întregi. E adevărat, nu știu care restaurant din Sibiu servește crutoanele proaspete, cum fac cele care se respectă.
Am continuat cu o salată cu brânză feta. O glumă de toamnă. Roșii de la Metro, telemea de oaie/vacă și măsline fără sâmburi. Atât. Am încercat și un cotlet haiducesc și impresia a fost la fel de apatică. O bucățică de carne extrem de sărată și un sos de borcan. Salata Caesar – 16 lei, cotletul haiducesc – 19 lei, salata cu roșii și brânză – 9 lei. Plus două sticle de apă plată/minerală – 8 lei. Total: 60 de lei dacă pui cu tot cu bacșiș.
Locul este extrem de potrivit pentru o relaxare după o miuță jucate pe terenurile din apropiere. De băut o bere cu băieții, poate și niște pizza, ceva mici, cartofi prăjiți. Cam asta e baza de selecție a clientelei și tot acolo ar trebui să rămână. Un loc care probabil moare iarna și învie precum muștele, atunci când se încălzește afară. Terasa plină de verdeață până la refuz e un lux pentru un oraș tot mai gri. Un loc ideal pentru cine n-are nicio pretenție, dar vrea să se bucure de răcoare, o bere și o mâncare simplă, care să ajute hameiul.
În concluzie, omul care a făcut ravagii pe aici nu cred că era supărat pe mâncare, decât dacă avea pretenția ca micii să-i fie aduși flambați.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , cotlet de porc , Salata Caesar , cronica de restaurant , salata de rosii , mancare sibiu , Creație Interpretativă , apa plata , Pentru Sibiu , Restaurantul Carul , nota de plata , Apă Minerală Dorna
Vizualizari: 13335
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Gic@
Acum 8 ore
Not Vivi Dragan
Acum 8 ore
CA
Acum 9 ore
Steve
Acum 9 ore
CA