Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Urmează vizita la sfeclă

Iar a dat Sibiul o tură prin toată presa centrală. Nici cu autostrada fantomă, nici cu vreo vizită a președintelui acasă cum te-ai aștepta, ci cu o faimoasa indemnizație de creștere a copilului. 35.000 de euro pe lună, o sumă la care directori de bănci nu visează. Mai mult decât salariul Guvernatorului BNR, probabil mai mult decât salariul Andreei Esca. O sumă care să merite o revoltă națională.

„Întăriți-vă statul” spunea cel mai mare borfaș post-decembrist. Poate singurul sfat sincer pe care l-a dat în întreaga sa viață. Petrecută mai mult pe după gratii în ultimul an, ce-i drept. Că l-a crezut sau nu l-a crezut pe Vântu, pe stat l-a durut în dos. Statul român nu poate fi tare, cel puțin până nu vor dispărea actualele lepre ce îl conduc din fotoliile Parlamentului. Cazul de față este un nou foarte bun exemplu despre cât de cârnat e statul român. Nu poți acuza autorii nici măcar de lipsă de moralitate. Pur și simplu au profitat de o eroare a legii, pentru că inaptul care a scris-o n-a avut suficiente sinapse încât să imagineze o asemenea situație înainte să o treacă prin procesul legislativ.

Dar nici măcar asta n-ar fi cea mai mare problemă a noastră astăzi. Pentru că am învățat cu toții să ne strecurăm printre baligile lăsate de stat și să supraviețuim. Marea problemă e mentalitatea colectivă, indiferent de ce generație vorbim. Sunt 27 de ani de când am scăpat de cancerul comunist. Chiar dacă rămășițele sistemului s-au mai perindat ani buni pe la conducere, nu e o scuză pentru gândirea socialistă ce domină chiar și astăzi mentalul colectiv. E înspăimântător cât de adânci sunt urmele lăsate de comunism și cât de tare s-au propagat în sânul tinerei generații. Faptul că un individ a câștigat sume amețitoare a iscat mai multă indignare decât inconștiența și incapacitatea legislativului de a produce legislație onestă și coerentă. Mai știți cine moare de grija altuia?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

Mihai Popescu

Acum 7 ani

Asta cu a castigat sume amețitoare o vor stabili autoritățile. Daca a fost corect, ok. Dar daca e facut vrei smecherie, e puscarie. As miza cumva cunoscând trecutul familie si al personajului in cauza pe varianta a doua. Dar vom vedea!
Raspunde

MirceaD

Acum 7 ani

Perfect editorialul! Jos palaria!
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Gresiti,dl Brylynsky: legea nu a fost scrisa de un inapt.Daca era asa,aptii din Parlament n-ar fi votat-o.A fost pur si simplu o smecherie legislativa cu 0,17% beneficiari ''seriosi'',dupa cum v-a informat deja un Ministru.Evident,un Guvern tehnocrat in care Vicepremierul bagatelizeaza problema,nu va emite un OG sau OUG pentru corectarea problemei,mai degraba un OG sau OUG de suprataxare si supraimpozitare pentru corectarea deficitului.
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Inca ceva,dl. Brylynsky: alocatia pentru cresterea copilului intra in categoria ''ajutoarelor de Stat''.Pe cind o lecturare a ''ajutoarele de Stat'' oferite pochilor?Incepeti de aici:''http://www.culte.ro''.
Raspunde

...

Acum 7 ani

Aceasta portita legislativa a fost deschisa cu buna stiinta de "pseudo-inaptii" din fotolii pentru cei cativa dintre ei care au suficienti bani ca sa si profite de aceasta modificare. Acum cand dobanzile la depozite tind catre zero oare nu e mult mai rentabil sa investesti banii direct in taxe platite la stat pe o perioada scurta de timp iar apoi sa beneficiezi de suma multiplicata generos din buget? Nu e asta cea mai tare dobanda a momentului? E de-a dreptul un Caritas. Asa ne trebuie daca nu stam cu ochii pe ocupantii fotoliilor caldute din Bucuresti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus