Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
19°C

Toader Roman, fostul primar din Blăjel, a încetat din viață

Toader Roman, fostul primar din Blăjel, a încetat din viață

Fost președinte al Asociației Comunelor și unul din cei mai vechi primari din județ, Toader Roman a murit ieri, la Spitalul Clinic Județean Sibiu, în urma unui atac cerebral. Apropiații familiei spun că Roman s-a simțit rău și s-a dus la Spitalul Municipal Mediaș, iar de acolo a fost transferat la Sibiu. ”Nu au avut ce să-i facă la Mediaș. Era conștient, i-au făcut doar o perfuzie și apoi l-au trimis la Sibiu. Acolo a venit prea târziu”, spune un apropiat al familiei.

”Eu am șase mandate, ies bolnav în pensie”

Fostul primar al Blăjelului a suferit în ultimii ani în urma unei infecții pe care a avut-o la un picior. S-a operat la Cluj, însă în ultima perioadă, în urma unui control a fost informat că este posibil să i se amputeze un deget. ”Și asta l-a consumat, poate”, spun apropiații.

Una din preocupările sale în ultimul său mandat a fost susținerea unui proiect legislativ pentru protecția socială a primarilor. ”Nouă nu ni se socotește vechimea la salariu, pentru că noi am fi marii «baroni locali». În plus, un polițist se pensionează la 50 de ani și un primar la 65 de ani? Păi, la 65 de ani, în ritmul acesta nu prind pensia”, era una din nemulțumirile lui Roman Toader, transmisă ziarului nostru. ”Eu am mai făcut un proiect de hotărâre să fim pensionați nu la 50, ci la 55 de ani și cu două sau trei mandate. Eu am șase mandate, ies bolnav în pensie. Mă prinde lucrul la primărie de dimineața până seara”.

Toader Roman a fost primarul localității Blăjel din 1992 până în 2016.

Dumnezeu să-l odihnească!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Marin Horatiu

Acum 6 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca!!!
Raspunde

Bogdan Trif

Acum 6 ani

Dumnezeu sa- l ierte si odihneasca in pace.
Raspunde

misa

Acum 6 ani

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA ! SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI.
Raspunde

Mihaela Vlad

Acum 6 ani

Dumnezeu sa il odihneasca!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus