Joi,
06.05.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

S-au montat semafoarele pe Măgheranului

S-au montat semafoarele pe Măgheranului

Primăria a început montarea de semafoare la intersecția străzilor Măgheranului cu Câmpului, acolo unde în 22 august a avut loc un accident de circulație în urma căruia un băiat de opt ani a murit pe trecerea de pietoni.

După accidentul mortal, sibienii din zonă au cerut insistent administrației montarea de semafoare și limitatoare de viteză în intersecție, au făcut și o petiție online, petiție care a stâns până acum  peste 800 de semnături. O zi mai târziu, reprezentanții primăriei au spus pentru Turnul Sfatului ca decizia montării semafoarelor a fost luată din 17 august, la fel și montarea de limitatoare de viteză.

img_6500

"Strada Măgheranului a fost modernizată în anul 2015, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri structurale. După finalizarea lucrărilor, au fost realizate marcajele și semnalizarea rutieră, în conformitate cu legislația în vigoare. Ca măsură suplimentară, menită să crească gradul de siguranță în trafic, Comisia de Circulație a decis în data de 17 august 2016 amenajarea unui sistem de semaforizare la intersecția străzii Măgheranului cu strada Câmpului”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sibiu, transmis ziarului Turnul Sfatului.

De asemenea, reprezentanții IPJ Sibiu au transmis că "echipajele Biroului Rutier Sibiu au desfășurat activități specifice pe strada Măgheranului, în zilele de după accident,  ocazie cu care au fost aplicate 7 sancțiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză, 2 sancțiuni pentru neportul centurii de siguranță, o sancțiune pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv ”hands free” și o sancțiune pentru alte abateri".

img_6496

Reprezentanții Poliției Sibiu au precizat de asemenea pentru Turnul Sfatului că în ultimii doi ani, "la intersecția străzilor Măgheranului cu Câmpului din municipiul Sibiu, s-a produs un singur accident de circulație soldat cu victime, respectiv accidentul rutier din data de 22.08.2016, soldat cu decesul unei persoane".

intersectie Magheranului Campului semafor 2008

La intersecția străzilor Măgheranului și Câmpului, în 2008, a fost montat un sistem de detectare a traficului ”care să adapteze timpii de aşteptare la semafoare în funcţie de traficul stradal”. Sistemul a costat 10.000 de euro, iar primarul din acea vreme, Klaus Iohannis, declara că este un proiect pilot. „Dacă sistemul se dovedeşte eficient în practică, avem în vedere să aplicăm aceste dispozitive şi în alte locaţii din Sibiu, pe care urmează să le stabilim. Zonele care vor fi vizate sunt în general cele cu trafic mediu, unde reducerea timpilor de aşteptare pentru anumite artere este justificat. Pe arterele intens circulate timpii de aşteptare sunt oricum adaptaţi în funcţie de importanţa drumului, cu prioritate pentru drumurile principale”, spunea Iohannis. De mai mulți ani, însă, sistemul de semafoare a fost dezafectat.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/22/baiat-de-8-ani-in-stare-grava-dupa-ce-a-traversat-neregulamentar/

Comentarii

3 comentarii

hai-hui

Acum 4 ani

Mai destepti erau daca faceau benzi (din beton) pentru reducerea vitezei, inainte de intersectie, asa ar fi fost si sigura intersectia dar si fluenta dpdv trafic... Nicaieri in lumea civilizata nu se mai pun semafoare, eventual se scot si se inlocuiesc cu alte metode...
Raspunde

hai pe dracu

Acum 4 ani

Benzi de beton ? No comment
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Montate, montate (tare greu a mai decurs montajul) ... dar nefunctionale inca. Poate ca asa intr-o luna vor si functiona.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus