Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Dosarul Maricuța este despre sistem

Atunci când Augustin Lazăr, procurorul general al Curții de Apel Alba Iulia, spune că nu știe de niciun dosar care să fie instrumentat pe numele lui Daniel Maricuța îți spui că, probabil, ai de-a face cu un procuror care își vede de ale lui. Adică, el era procuror de Curte de Apel la Alba Iulia, de unde să știe el de dosarele instrumentate de vecinii de la DNA Alba Iulia?

Dar când Augustin Lazăr ajunge mai apoi procuror general al României, iar sub mandatul lui Dosarul Maricuța începe să dea înapoi, începi să te întrebi dacă nu cumva sunt adevărate zvonurile legate de terenurile pe care procurorii le-au tot primit prin Șelimbăr. Dacă nu cumva sutele de nume de proprietari de case și terenuri din Șelimbăr, nume care nu îți spun nimic, nu ascund – de fapt – averile unor judecători, polițiști și procurori. Oameni ai legii, carevasăzică. Oameni direct interesați ca Dosarul Maricuța să nu fie deloc finalizat printr-un rechizitoriu solid.

Actualul dosar instrumentat de DNA vine pe urma a zeci de NUP-uri date pe exact aceleași cazuri de alți procurori. Din Sibiu și din Alba Iulia. NUP-uri la care au ”pus umărul” și polițiști. Din Sibiu și din Alba Iulia. O parte din aceste rezoluții de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Daniel Maricuța&co au fost atacate în instanță. Acolo, judecători din Sibiu și din Alba Iulia au menținut aceleași rezoluții.

Este evident ca lumina zilei că toate aceste acțiuni nu au fost străine de ”grupul infracțional” pe care îl zgândăre acum DNA. Iar DNA, acesta, cine e până la urmă? În niciun caz nu e o structură de oameni care au trăit până acum în cosmos și care, brusc, odată cu deschiderea luptei anticorupție, au fost aduși să ne scape țara de hoți. Dimpotrivă, acest DNA (de la Alba Iulia cel puțin) e format tot din oameni care au trăit printre noi, care au lucrat prin parchete inferioare. Care provin – cu alte cuvinte – din același sistem care l-a emanat și pe actualul procuror general al României, Augustin Lazăr. Da, da, acel Augustin Lazăr care nu știe nimic de niciun Dosar Maricuța.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, am "certitudinea" ca, atat Dvs, cat si nea' Gusty, nu doriți nici-o "eroare in inducere" !...
Raspunde

Heinz

Acum 6 ani

Domnu Presedinte Iohannis,doamna Kovesi de la DNA si domnu Lazar procuroru general al Romaniei sunt toti orbi si surdo-muti
Raspunde

KJF

Acum 6 ani

Poate jurnalistii de la Rise Project ar face unele investigatii despre terenurile si mafia din Selimbar, si bineinteles si despre acest dosar Maricuta. Jurnalistii de la Rise Project au reusit sa dovedeasca ce stiau toti din Sibiu:ca Johannis si-a insusit niste case prin metode ilegale. Ar fi interesant de aflat cine sunt cei care au profitat de terenurile din Selimbar, ce mite s-au dat, cine le-a primit si cum un ins ca Maricuta umbla liber prin Sibiu? Care sunt mafiotii din justitie si il lasa in libertate? Cred ca acest caz si dosar Maricuta ar fi interesant de urmarit de niste jurnalisti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus