Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Mama poliţistului Gigină: Cel care fură o găină este hoţ şi este închis, cel care stă liniştit pe bancheta din spate a maşinii, trăieşte frumos

Mama poliţistului Gigină: Cel care fură o găină este hoţ şi este închis, cel care stă liniştit pe bancheta din spate a maşinii, trăieşte frumos

Carmen Gigină, mama poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, comentează decizia senatorilor, care au respins cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, ea spunând că "cel care fură o găină este hoţ, este supus legilor acestei ţări şi închis", iar "cel care stă cuminte pe bancheta din spate a maşinii nefăcându-se vinovat de nimic, trăieşte frumos, văzându-şi liniştit de viaţă", notează news.ro

"Cel care fură o găină este hoţ, este supus legilor acestei ţări şi închis. Cea care fură un mănunchi de flori în speranţa de a duce o pâine pe masa copiilor care tremură de foame este hoaţă şi supusă aceloraşi legi. Cel care stă cuminte pe bancheta din spate a maşinii nefăcându-se vinovat de nimic, trăieşte frumos, văzându-şi liniştit de viaţă, ba chiar se plânge de coşmarul trăit...", scrie Carmen Gigină, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu.

”Vreau doar să explic foarte simplu şi scurt că în seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secundă. Sunt aici colegi care au fost miniştri de Interne. Există o bază legală din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, există deci baza legală, pentru un antemergător. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în faţă, în urma cercetării viteza maşinii de poliţie era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenţie, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legală. Din păcate, s-a întâmplat această tragedie. Un tânăr poliţist a căzut într-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabileşte traseul, nu dă comenzi vis a vis de viteză, nu am dat niciodată, nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă”, a spus Oprea, în plenul Senatului.

În 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea,in acest context, ce-ar fi daca s-ar da publicitatii un raport al Politiei Rutiere cu numarul accidentelor in care au fost implicate vehiculele ce insoteau cu girofar, coloanele oficiale, numarul persoanelor decedate si/sau accidentate si sanctiunile administrative/penale date celor ce stateau "cuminti pe bancheta din spate"...
Raspunde

alex

Acum 7 ani

Nu vad ce vina are Oprea doar nu el a sapat drumu, nu el nu a semnalizat lucrarea si nu el era responsasbil sa amendeze pe Dorel ci colegii caschetari ai decedatului. Daca politia si-ar fi facut treaba si ar amenda toate santierele nesemnalizate ar fi alta treaba. Va fi si mafiotu asta reponsabil pt multe dar in cazul de fata nu-i prea vad vina. Daca misiunea era oficiala tot el era devina?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus