Marţi,
05.07.2022
Ploi Scurte
Acum
21°C

Elena Udrea s-a înscris la Teologie și înființează Institutul Fericirii

Elena Udrea s-a înscris la Teologie și înființează Institutul Fericirii

Deputatul Elena Udrea s-a înscris la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai la un master de consiliere pastorală, pentru a-i ajuta pe oameni „prin credinţă”, a declarat ea, marţi, pentru News.ro, şi spune că înfiinţează zilele acestea „Institutul Fericirii”, ca ONG pentru sprjinirea oamenilor de a fi „fericiţi în viaţă”.

„Am dat examenul de înscriere la masterat la Babeş-Bolyai, la Cluj, şi am intrat la Consiliere pastorală şi Asistenţă psiho-socială. (...) Este un master de un an de zile, în urma căruia, pregătindu-mă în acest domeniu, îmi doresc să pot să consiliez persoanele care au credinţă religioasă în rezolvarea problemelor emoţionale pe care le au, dar de orice natură, în aşa fel încât tratarea acestor probleme să se facă şi prin practicarea credinţei, rugăciuni, prezenţă la biserică", a spus deputatul, scrie Digi24.ro

Ea a explicat că acest curs „îmbină psihologia cu credinţa religioasă ca forme de tratate a diverselor afecţiuni”, indiferent de natura lor. „Dorinţa mea de a spune lumii şi de a arăta oamenilor că pot fi fericiţi prin credinţă relgioasă”, a spus Udrea.

Masteratul va începe pe 3 octombrie, iar Udrea va avea cursuri în fiecare vineri şi sâmbătă.

În paralel, Elena Udrea înfiinţează şi o asociaţie, intitulată „Institutul Fericirii”, prin care vrea să ofere „sprijin pentru ca oamenii să fie fericiţi în viaţă”.

„Am acest proiect, voi înfiinţa acest institut chiar în aceste zile, îl lucrez, pentru că îi caut forma juridică potrivită. Voi încerca să îi adun aici pe toţi oamenii care vor să facă bine, în mod benevol. (...) Este un Institut al Fericirii. Aşa se va numi, am o mică problemă, că există ceva asemănător ca denumire, deci juridic mai lucrez”, a spus Udrea, pentru News.ro.

Deputatul a precizat că „cel mai probabil nu” va mai candida la alegerile parlamentare din iarnă, însă nu exclude o revenire în politică, adăugând că momentan vrea să se dedice acestui nou proiect.

Potrivit site-ului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB, programul de master este unul interdisciplinar şi are ca scop dezvoltarea de competenţe din domeniile Teologie şi Psihologie. Acesta urmăreşte aducerea împreună a metodelor clinice de psihologie şi psihoterapie seculară cu metoda şi practica teologică pastorală. În acelaşi timp, oferă o abordare holistică a psihoterapiei şi integrează terapeutica afecţiunilor psihice într-un cadru spiritual, ceea ce conferă un plus de confort pacienţilor religioşi şi o abordare duhovnicească a procesului terapeutic.

În această vară, Elena Udrea a început să scrie pe pagina sa de Facebook mesaje cu conţinut religios, ea anunţând tot pe pagina de socializare că a ţinut post înaintea sărbătorii Adormirea Maicii Domnului din 15 august.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Diablo, regele infernului

Acum 5 ani

Să mă ajute și pe mine cu niște fericire, preferat săptămânal în bancnote de 500€.
Raspunde

vine ploaia sigur

Acum 5 ani

ha,ha,ha....ce sa mai comentezi ? vine si basescu la cursuri?
Raspunde

Micul Muci

Acum 5 ani

Sa inteleg ca doamna Udrea doreste sa ofere masturbare cerebrala institutionalizata da' n-are inca brandul bine definit?Consiliere pastorala?Asta a fost proba practica sau teoretica a concursului de admitere:''http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/cititori-de-pe-teren/vai-doamna-udrea-vedeti-ca-ati-excitat-ciobanasul-si-i-ati-pus-poza-pe-net/'' ?Daca-mi permiteti o sugestie,va recomand sa mergeti pe PF cu Fericirea,dna Udrea.Evident,in cazul in care Darth Father Necula(sau alt Father care va e drag) e de alta parere ar fi bine sa mergeti pe mina dinsului ca-i in bransa de mult timp.Pax Vobiscum!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 5 ani

Ah, Nuţi, Nuţi spaima @uţii, această Maria-Magdalena a politicii româneşti!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

Nutico, tu surioara mea, io cred ca tu ești tot atat de "evlavioasă" pe cat îs io de blonda....Da cu "problemele emoționale" a celor far' de credința ce facem.
Raspunde

gigi contra

Acum 5 ani

Te pomenești că peste 50 de ani va fi sanctificată ca Elena cea fericită...
Raspunde

un cititor

Acum 5 ani

Mda, felul in care isi tine buzele, ar duce cu gandul ca ar putea produce ceva fericire. Mai rau este ca strange dintii prea tare :)
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

A draq de soldoveanca hoata imputita ,o " arde"pe teologie acum...dupa ce-a jefuit ca-n codru ministerul turismului cu hahaitul betiv basescu...huoooo!!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Bravo, ma bucur tanti! Așa poate vom reuși "noi fetili" sa punem de-o "asociație profesională" ...Dvs veniți cu "experiența" si know-how , iar "noi" cu tinerețea si "exuberanta" .... Si cine știe, poate in 2020 ne "organizam" si vom participa la parlamentare, făcându-i pe romani "Fericiți" atat pe cei credincioși cat si pe atei. Oricum, cred ca am avea mai multe șanse decât nea' Nicușor....
Raspunde

un cetatean

Acum 5 ani

La cat este de blonda,s ar putea sa ajunga Patriarh.
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Io am auzit c-o dat la sectia clopotari.
Raspunde

camarad

Acum 5 ani

Probabil va sustine o teza de doctorat despre cum sa-ti iubesti aproapele !
Raspunde

MULLER

Acum 5 ani

Doamne iart-o ca nu stie ce face ,amin
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus