Din cei opt deputați și patru senatori de Sibiu, doar șase au rămas în cadrul partidului pe listele căruia au fost votați la alegerile din 2012. Majoritatea covârșitoare a celor care n-au trădat sunt liberali: Ioan Tămâian, Mircea Cazan, Nicolae Neagu. Unul este social democrat, în persoana lui Viorel Arcaș, deși el se află acum în mijlocul unui conflict cu organizația județeană a PSD. Dealtfel, la sfârșitul săptămânii trecute a fost demis din funcția de președinte al organizației PSD Mediaș. Cel de-al șaselea parlamentar care n-a trădat este reprezentantul minorității germane, Ovidiu Ganț.
Cei mai mulți ”trădători” se află în tabăra PSD. Recent, Ioan Axente și Gheorghe Frăticiu au plecat din PSD pentru a se înscrie în Partidul România Unită. Gheorghe Roman, ales pe listele USL, dar reprezentând PSD a plecat în iunie 2015 pentru a se înscrie în PNL, Iacob Pușcaș a plecat din PPDD, s-a înscris în UNPR, iar acum este independent, senatorul Sorin Ilieșiu s-a plimbat prin PNL și PSD, iar acum se declară la rândul său independent din punct de vedere politic, în timp ce Ion Ariton, fostul președinte al PD și senator al Economiei în timpul mandatului premierului Emil Boc a lăsat PNL-ul pentru ALDE. Asta deși a declarat că nu s-a înscris niciodată în PNL, după fuziunea cu PDL.
Printre ultimii care și-au anunțat înscrierea într-un alt partid politic, Ion Ariton a explicat că n-a făcut niciodată parte din PNL. ”N-am fost membru PNL. Din motive pricinuite de ultimele alegeri din interiorul PDL și de fuziunea cu PNL, n-am semnat adeziunea la noul PNL. Asta nu m-a împiedicat să lucrez în grupul parlamentar național-liberal”, a declarat Ariton în cadrul unui interviu acordat ziarului Turnul Sfatului. Întrebat de ce s-a înscris în ALDE, Ariton a explicat: ”Este formațiunea care corespunde convingerilor mele politice. Cu atât mai mult, cu cât platforma ei ideologică susține politicile liberale, de care România are multă nevoie, politici în care am crezut când PD a format Alianța Dreptate și Adevăr, cu PNL, apoi când a apărut PDL”, a spus senatorul.
La nivel național, după numai doi ani de mandat aproape un sfert din parlamentari deja își schimbaseră partidul în numele căruia au fost aleși, fiind un număr record pentru legislaturile din ultima perioadă.
În primii doi ani din actuala legislatură, din cei 568 de deputați și senatori, 117 au schimbat barca, cei mai mulți fiind de la PPDD (51), partid urmat de PNL, cu 36 de pierderi, au contabilizat jurnaliștii de la gândul.info. PDL ocupa locul trei la numărul de traseiști, cu 26 de membri, în timp ce PSD și PC au pierdut doar câte doi parlamentari.
Lista parlamentarilor de Sibiu
Ioan Tămâian – ales USL (PNL) a rămas la PNL
Ioan Axente – ales USL (PSD) a trecut la PRU
Iacob Pușcaș – ales PPDD, a trecut la UNPR, acum independent
Gheorghe Frăticiu – ales USL (PSD), a trecut la PRU
Raluca Turcan – aleasă PDL, a trecut la PNL în urma fuziunii
Gheorghe Roman – ales USL (PSD), a trecut la PNL, acum este demisionar
Mircea Cazan – ales USL (PNL), a rămas la PNL
Ovidiu Ganț – minoritatea germană
Ion Ariton – ales PDL, a trecut la ALDE
Nicolae Neagu – ales USL (PNL), a rămas la PNL
Viorel Arcaș – ales USL (PSD), a rămas la PSD
Sorin Ilieșiu – ales USL (PNL), a trecut la PSD, acum independent
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Viorel Arcaș , PSD , Ovidiu Ganț , Mircea Cazan , Sorin Ilieșiu , Ion Ariton , Raluca Turcan , Emil Boc , Ioan Tămâian , Sibiu Iacob Pușcaș , Turnul Sfatului , Nicolae Neagu , Gheorghe Roman , Senatului României , alegeri , PPDD , Ioan Axente , UNPR , Gheorghe Frăticiu , Pentru Sibiu , Gheorghe Aldea , Banca Mediașului , Partidul România Unită , Alianţa Dreptate , Cameră Madrigal
Vizualizari: 2387
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Gastronomul
Acum 9 ore
Sibian
Acum 9 ore
Muresan
Acum 10 ore
Till Eulenspiegel
Acum 10 ore
Micu Klein