Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Doar jumătate din cei 12 parlamentari de Sibiu și-au menținut partidul

Doar jumătate din cei 12 parlamentari de Sibiu și-au menținut partidul

 

Din cei opt deputați și patru senatori de Sibiu, doar șase au rămas în cadrul partidului pe listele căruia au fost votați la alegerile din 2012. Majoritatea covârșitoare a celor care n-au trădat sunt liberali: Ioan Tămâian, Mircea Cazan, Nicolae Neagu. Unul este social democrat, în persoana lui Viorel Arcaș, deși el se află acum în mijlocul unui conflict cu organizația județeană a PSD. Dealtfel, la sfârșitul săptămânii trecute a fost demis din funcția de președinte al organizației PSD Mediaș. Cel de-al șaselea parlamentar care n-a trădat este reprezentantul minorității germane, Ovidiu Ganț.

Cei mai mulți ”trădători” se află în tabăra PSD. Recent, Ioan Axente și Gheorghe Frăticiu au plecat din PSD pentru a se înscrie în Partidul România Unită. Gheorghe Roman, ales pe listele USL, dar reprezentând PSD a plecat în iunie 2015 pentru a se înscrie în PNL, Iacob Pușcaș a plecat din PPDD, s-a înscris în UNPR, iar acum este independent, senatorul Sorin Ilieșiu s-a plimbat prin PNL și PSD, iar acum se declară la rândul său independent din punct de vedere politic, în timp ce Ion Ariton, fostul președinte al PD și senator al Economiei în timpul mandatului premierului Emil Boc a lăsat PNL-ul pentru ALDE. Asta deși a declarat că nu s-a înscris niciodată în PNL, după fuziunea cu PDL.

Printre ultimii care și-au anunțat înscrierea într-un alt partid politic, Ion Ariton a explicat că n-a făcut niciodată parte din PNL. ”N-am fost membru PNL. Din motive pricinuite de ultimele alegeri din interiorul PDL și de fuziunea cu PNL, n-am semnat adeziunea la noul PNL. Asta nu m-a împiedicat să lucrez în grupul parlamentar național-liberal”, a declarat Ariton în cadrul unui interviu acordat ziarului Turnul Sfatului. Întrebat de ce s-a înscris în ALDE, Ariton a explicat: ”Este formațiunea care corespunde convingerilor mele politice. Cu atât mai mult, cu cât platforma ei ideologică susține politicile liberale, de care România are multă nevoie, politici în care am crezut când PD a format Alianța Dreptate și Adevăr, cu PNL, apoi când a apărut PDL”, a spus senatorul.

La nivel național, după numai doi ani de mandat aproape un sfert din parlamentari deja își schimbaseră partidul în numele căruia au fost aleși, fiind un număr record pentru legislaturile din ultima perioadă.

În primii doi ani din actuala legislatură, din cei 568 de deputați și senatori, 117 au schimbat barca, cei mai mulți fiind de la PPDD (51), partid urmat de PNL, cu 36 de pierderi, au contabilizat jurnaliștii de la gândul.info. PDL ocupa locul trei la numărul de traseiști, cu 26 de membri, în timp ce PSD și PC au pierdut doar câte doi parlamentari.

 

Lista parlamentarilor de Sibiu

Ioan Tămâian – ales USL (PNL) a rămas la PNL

Ioan Axente – ales USL (PSD) a trecut la PRU

Iacob Pușcaș – ales PPDD, a trecut la UNPR, acum independent

Gheorghe Frăticiu – ales USL (PSD), a trecut la PRU

Raluca Turcan – aleasă PDL, a trecut la PNL în urma fuziunii

Gheorghe Roman – ales USL (PSD), a trecut la PNL, acum este demisionar

Mircea Cazan – ales USL (PNL), a rămas la PNL

Ovidiu Ganț – minoritatea germană

Ion Ariton – ales PDL, a trecut la ALDE

Nicolae Neagu – ales USL (PNL), a rămas la PNL

Viorel Arcaș – ales USL (PSD), a rămas la PSD

Sorin Ilieșiu – ales USL (PNL), a trecut la PSD, acum independent

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

alzara - medic

Acum 4 ani

Urmarile binefacatoare ale votului uninominal , piedica in calea traseismului parlamentar ( Parvulescu + Hurezeanu + Rev 22 !).
Raspunde

Cristib

Acum 4 ani

Si are tupeul dictatorul Cindrea sa dizolve conducerea PSD din Medias din cauza plimbaretului Roman, care NICODATA nu a fost al PSD-ului domnule Cindrea!!!! Au provocat o mizerie de scandal doar ca sa-l inlature pe Arcas, care a demonstrat inca o data ca este eu domn si un PSD-ist adevarat si care s-a luptat pentru oameni.
Raspunde

Micul Muci

Acum 4 ani

Sunteti cam pesimist dl Bratu.Faptul ca jumatate dintre parlamentari si-au pastrat apartenenta politruca,scuze! partinica,e o veste buna!Se cheama ca mai avem oameni de caracter pe care sa ne imbulzim in decembrie sa-i votam:Tamaian,Cazan,Neagu,Arcas,chiar si Miorita care independent de vointa proprie,mai degraba a baciului,a trebuit sa se mute in alta turma!Nume grele,care vor defini,vorba baciului,istoria locului,nu tranhumanti ca berbecii ailalti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus