Miercuri,
27.01.2021
Innorat
Acum
-1°C

A doua multinațională din Sibiu a împlinit zece ani: ”e cea mai mare filială Marquardt”

A doua multinațională din Sibiu a împlinit zece ani: ”e cea mai mare filială Marquardt”

Cu peste 2.700 de angajați, Marquardt Sibiu - producător de sisteme electronice și electro-mecanice pentru mașini – a aniversat zece ani de funcționare în Zona industrială vest. Conducerea grupului cu fabrici în zece țări a anunțat că fabrica de la Sibiu a devenit cea mai mare filială.

”Cu 47.000 de mp și 2.700 de angajați, Marquardt România reprezintă în acest moment cea mai mare filială a Grupului Marquardt. Mai mare decât sediul nostru din Rietheim-Weilheim. Astfel, se poate deduce ușor că fabrica din Sibiu generează și cel mai mare venit dintre unitățile de producție Marquardt. Și toate acestea în doar 10 ani”, a rostit Ernst Kellermann, chief operating officer al grupului Marquardt, la evenimentul aniversar al fabricii din principala zonă industrială a Sibiului, organizat la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența oficialităților locale. Cu o cifră de afaceri anuală de peste un miliard de euro, grupul Marquardt operează 14 fabrici în zece țări, având un număr de 8.500 de angajați.

marquardt_romania_2013

”Cu ochii” pe Sibiu de 13 ani

Legătura dintre Marquardt și Sibiu își are originea într-o ședință din 2003 a consiliului de administrație al grupului. ”Consiliul de administrație a însărcinat conducerea să caute în Europa de Est o locație de producție. Udo Pankow, un coleg din departamentul meu de la acea vreme, a căutat și evaluat mai multe locații în Polonia, Slovacia și România. Alegerea a fost făcută foarte repede - pentru Sibiu, în frumoasa Transilvanie”, amintește Ernst Kellermann.

Într-o primă fază, Marquardt a început să activeze la Sibiu printr-o colaborare (joint-venture de atelier) cu cei de la Flaro, compania sibiană care tocmai își reprofila activitatea înspre zona automotive.

În aprilie 2004, cei de la Marquardt au decis să construiască o fabrică la Sibiu și au achiziționat terenul în ceea ce avea să devină Zona industrială vest. ”De ajutor a fost și faptul că anumite companii de renume erau deja active la Sibiu și ne-au încurajat, bazându-se pe propria experiență, să ne stabilim aici”, a mai spus Kellermann.

Lucrările la primul spațiu de producție au început în 2005, iar în mai 2006 fabrica avea să devină funcțională.

160 de milioane de euro

La doi ani de la pornirea producției, Marquardt a înființat un centru de dezvoltare și cercetare software, care a ajuns acum să numere 220 de ingineri specializați în proiectare și dezvoltare în domeniile mecanică, hardware și software, precum și de specialiști în IT.

Marquardt și-a extins spațiile de producție și cele administrative în cinci etape. Ultima – cea din 2015 – a însemnat și achiziția unor noi suprafețe de teren, cea achiziționată inițial fiind ”umplută” încă din 2013. Suprafața totală construită de investitorii germani înseamnă aproximativ 47.000 de mp, iar valoarea totală a investițiilor se ridică la aproximativ 160 de milioane de euro.

Prima condiție

Ernst Kellermann a vorbit și despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru construirea unei afaceri ”de succes”. ”Trebuie îndepliniți mulți factori pentru a realiza ceea ce a reușit Marquardt România: orientarea consecventă către necesitățile clienților, idei inovative de produs, disponibilitatea pentru investiții, furnizori și parteneri buni, o infrastructură funcțională de străzi, aeroporturi, școli, facultăți, hoteluri și restaurante, instituții culturale și posibilități de petrecere a timpului liber”. Însă cea mai importantă resursă rămâne cea umană. ”Toate acestea însă nu sunt suficiente. O companie are nevoie mai ales de angajați performanți și de încredere, care aduc zi de zi performanțe de vârf și muncesc cu dedicare pentru succes”, a mai adăugat Kellermann, arătând că la Sibiu acești angajați există.

marquardt_romania marquardt_romania-2 marquardt_msr_electronics_3

3203 Marquardt Factory for Cultura marquardt_mqd_assembly_20150521_0083

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, da' "primaru" lu' ALDE, ce face, mai "trăiește " ?...
Raspunde

Cornel din blocu' 7

Acum 4 ani

Astia-s aia de platesc 80% din angajati cu salariul minim/economie,nu?
Raspunde

un curios

Acum 4 ani

Aia 80% din angajati care castiga salariul minim pe economie sunt olteni...deci castiga si prea mult!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus