Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Știrile zilei – 27 septembrie. Jumbo face angajări, Huja nu mai candidează pentru un nou mandat, Marquardt construiește o nouă fabrică

Știrile zilei – 27 septembrie. Jumbo face angajări, Huja nu mai candidează pentru un nou mandat, Marquardt construiește o nouă fabrică

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 27 septembrie: 

Jumbo angajează

Jumbo angajează personal pentru noul magazin care se va deschide la Sibiu până la finalul acestui an. Posturile pentru care se caută personal sunt lucrător comercial, manipulant marfă, casier, agent de pază și agent de curățenie.

Sibiul, recomandat de slovaci

Startitup, un ziar online național din Slovacia, recomandă Sibiul într-un top 5 al destinațiilor de toamnă, alături de Niš (Serbia), Kalamata (Grecia), Budapesta (Ungaria) și Varna (Bulgaria).

Huja nu mai candidează pentru un nou mandat

Primarul Gheorghe Huja, aflat la al treilea mandat la Cisnădie, după ce în perioada 2004 – 2012 a fost viceprimar, susține că nu va mai candida la alegerile de peste doi ani, însă o decizie finală o va lua cu un an înaintea alegerilor. Motivul principal al deciziei sale ar fi consilierii USR, despre care primarul spune că sunt ”Oameni neisprăviți care-mi dau proiectele peste cap.”

Marquardt se extinde

Marquardt construiește o nouă fabrică la Sibiu. Va avea aproape 7.000 de metri pătrați și 200 de angajați noi.

110 insule noi pentru strângerea gunoiului, cu bani din PNRR

Consilierii locali vor vota la ședința din această lună aprobarea implementării proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Sibiu”. Investiția este de 10,52 de milioane de lei fără T.V.A, (12,52 milioane de lei cu T.V.A.) și urmează să fie finanțată cu bani din Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR.

Salarii mai mari pentru aleșii locali. Parlamentarii au fost scoși de pe listă

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aprobând un amendament care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor. eputaţii au eliminat din varianta adoptată anterior de Senat textul care prevedea creşterea salariilor parlamentarilor şi a personalului de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, serviciilor Parlamentului, Consiliului Legislativ şi Administraţiei Prezidenţiale.

Flash mob în parcul Sub Arini

Liceenii de la Fridays for Future Sibiu au organizat weekend-ul trecut un flash mob în parcul Sub Arini. Aceștia au vrut să atragă atenția cu privire la subiecte precum construirea pistelor de biciclete, folosirea panourilor solare și poluarea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus