Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

Huja nu mai vrea să candideze pentru un nou mandat din cauza consilierilor USR: ”Oameni neisprăviți care-mi dau proiectele peste cap”

Huja nu mai vrea să candideze pentru un nou mandat din cauza consilierilor USR: ”Oameni neisprăviți care-mi dau proiectele peste cap”

Primarul Gheorghe Huja, aflat la al treilea mandat la Cisnădie, după ce în perioada 2004 – 2012 a fost viceprimar, susține că nu va mai candida la alegerile de peste doi ani, însă o decizie finală o va lua cu un an înaintea alegerilor.

El se declară dezamăgit de atitudinea consilierilor USR care au respins toate proiectele inițiate de administrația locală.

”Nu aș vrea să mai merg mai departe, am o vârstă. Dar sunt și oameni neisprăviți care-mi dau proiectele peste cap. Nimic, niciun proiect nu mi-au votat, au votat tot împotrivă încă de la început. Mă deranjează foarte mult, pentru că am proiecte foarte importante, linie de curent subterană, apă, canalizare, dar nu am nicio șansă. Nu pot aduce bani din vânzare. USR, la Cisnădie, lucrează numai la distrugere, iar cu acest comportament cred că vor câștiga la vot, asta e ideea lor. Dacă votează împotrivă și nu se realizează lucruri mărețe, în mintea lor bolnavă cred că au câștigat. Exclus”, a declarat Huja pentru Turnul Sfatului.

Primarul spune că mai multe proiecte sunt blocate pentru că are nevoie de două treimi din voturi, iar consilierii USR nu votează proiectele propuse de el.

”Nu am ce să discut cu ei. În 18 ani nu am întâlnit asemenea oameni. Dacă cineva ar participa la ședințele de consiliu ar vedea ce politică se face. De la 15% s-au dus la 8% numai pentru că vor să distrugă. Am avut proiecte cu strada Măgurii, avem ambulatoriu cel mai OK din Sibiu, au votat împotrivă. Tot ce am ca proiecte votează împotrivă, nu am văzut așa ceva în viața mea”, a mai spus primarul.

Spune că totuși o decizie finală va lua peste doi ani.

”Nu poți să știi ce va fi peste 2 ani. Să fiu sănătos că am o vârstă, să văd cu un an înainte cum va fi treaba. Nu pot spune mie la mie că nu. Să văd ce se întâmplă. Acasă am discutat că nu aș vrea să mai candidez. Oricum, așa nu se poate face nimic.

Voi face o analiză, Am niște proiecte pe apă canal, vreau să modernizez, să dau stâlpii de beton jos de pe străzile principale, am de lucru. Noroc cu cei de la FDGR care-s oameni de treabă și votează pentru, noroc cu cei de la PSD care-s oameni de treabă și votează proiectele”, spune Huja.

”Le-am dat sediu să aibă unde să se întâlnească. Și acum regret asta”

Spune că atitudinea consilierilor USR e de neînțeles, mai ales în condițiile în care partidul a primit un sediu în oraș în care poate să-și desfășoare activitatea.

”Le-am dat sediu să aibă unde să se întâlnească. Și acum regret asta”, spune el. Întrebat dacă nu era obligat prin lege să-l acorde, Huja spune că avea posibilitatea să-l direcționeze spre alte partide.

”Aveam doar unul, puteam să-l dau la Pro România, la FDGR, dar am zis să vadă și ei că-s om bun. Am zis să-l dau la ei să colaborăm”, a mai spus primarul Cisnădiei.

Este supărat și că nu a reușit vânzarea unor terenuri, ”bani care ar fi ajuns în bugetul orașului”.

”Am avut bazinele de apă din Cisnădie, care acum sunt o groapă de gunoi. Am zis să le vindem, nu au vrut să discute. Toate primăriile aduc bani din vânzări, nu am nicio treabă cu ei. Nu am întâlnit oameni astfel”, mai spune Huja.

Cartierul Arhitecților. ”Oameni buni, informați-vă și vedeți că nu Huja e de vină”

Primarul spune că așteaptă locuitorii din cartierul Arhitecților să se asocieze pentru a se putea gestiona străzile din zonă.

”Am 18 drumuri preluate acolo. Drumuri unde sunt măturate, curățate, au trotuar, sunt deszăpezite, luminate. Sunt alte 33 de drumuri care nu sunt preluate, nu-s ale mele. Acolo nu pot interveni. Niciun primar nu va face asta. Nu există bază legală să se facă asta. E un domeniu privat, nu sunt ale primăriei, nu pot construi, nu pot curăța, nu pot face nimic. Să facă asociație, să vină să vedem cum putem colabora, lucru pe care nu-l fac. De asta sunt 33 de drumuri care sunt ale nimănui. Să se îndrepte spre constructor, nu spre Huja.

Dacă predau drumurile pentru utilități, dacă vin cu drumuri asfaltate și trotuare, le preiau. Dar nici așa nu se poate, unii să vândă și eu să construiesc”, spune primarul.

El îi invită pe oameni să citească autorizațiile de construcție ale blocurilor în care locuiesc, pentru că în acte se prevede să existe drumuri asfaltate. ”Să se uite în autorizația de construcție și să vadă ce scrie. Acum nici denumire de stradă nu mai dau până nu vin cu strada făcută și cu puncte de colectare a gunoiului. Nu mai stau de vorbă cu ei. Numai așa putem pune lucrurile la punct. Ei cred că Huja nu vrea. Oameni buni, informați-vă și vedeți că nu Huja e de vină cu ce intervine acolo. Ca și cum aș intra cu utilajul în curtea cuiva și să mă apuc pe banii mei să fac curat acolo. Asta îmi cer cei de acolo, iar asta nu se poate”, mai spune Huja.

Citește și: VIDEO După cinci milioane de euro, șoferii stau la fel în trafic în Cartierul Arhitecților: „nu s-a schimbat nimic”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

26 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

ce mutra de betiv...asta e cu "teoria" cu munca mai incet...probabil cei de la USR i-au cerut sa fie corect si cinstit...si e prea mult pentru el!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Denisa Deny USR

Acum 1 an

Suntem mandri de oamenii nostri minunati din Consiliul Local si de felul in care se ingrijesc de bunastarea cisnadienilor! USR si REPER-ul domnului Dacian sunt singurele motive pentru care eu si iubitul meu nu plecam inca din tara asta feudala plina de primari crestini, nunti si botezuri cu popi si casatorii hetero! USR va castiga alegerile nationale, internationale si locale! Avem cel mai cool vibe!
Raspunde

Ombl

Acum 1 an

N-are tupeu sa dea in scris, il rugam frumos sa nu mai candideze niciodata pentru nici o functie!
Raspunde

Cisnadianu turmentat

Acum 1 an

Ia vedeti aici rezultatul a enshpe mii de mandate peneliste ale lui Huja: https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2022-09-15-25791483-0-performanta-oraselor.pdf - a adus Cisnadia la stadiul de LOCALITATE SLB DEZVOLTATA! Slava Huja!
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

Un mincinos ordinar, doar atat. Strada Nicolae Porumbescu e preluata de primarie din 2011 si inca mergem pe strada mai rau ca pe camp, nu exista asfalt, trotuar sau curatenie, e un doar un alt primar mincinos si atat. Iar pe voi de la Turnul Sfatului v-as ruga sa verificati ceea ce spune acest individ si sa-i puneti intrebari cand da un interviu, nu doar sa inregistrati si sa puneti toate minciunile lui.
Raspunde

Locuitor in CA

Acum 1 an

Huja e un camatar si ramane asa. In 2018 a adoptat o HCL prin care nu primaria preia strazi doar in urmatoarele conditii: pavat/asfaltat, trotuare, toate utilitatile trase, iluminat public. HCL a fost initiat deoarece s-a trezit cu cateva strazi (neamenajate) in brate predate de oameni prin notar. In Cartierul Arhitectilor. Nu vrea sa faca nimic in cartier pentru ca raman prea putini bani pentru celelalte proiecte (SPA, statui, spectacole la casa de cultura, mese gratis la pensionari, amenajarea strazilor in zona noua unde are el casa) Nu se ocupa nici macar de strazile neamenajate pe care le are luate in primire. Petre Antonescu e drum de test pentru offroad desi ar putea fi ruta alternativa la traficul in crestere. Au initiat detaliile pentru A.Saligny, bani pentru comunitati , reabilitari drumuri etc. Nici o strada din cartier nu era pe lista. Locuitorii din Arhitectilor sunt dezbinati si probabil putin peste 60% au documente de domiciliu in cartier. Deci masa asta electorala dezbinata nu prezinta pericol la alegeri.
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

S-au dat autorizatii de constructie pt. orice "petec" de pamant din zona aia. Daca Huja era interesat de cum se dezvolta zona, ar fi "aruncat o privire" inainte de a semna. Sunt "33 de drumuri ale nimanui" pt. ca Cisnadia lui Huja e doar "peste deal". CA e un fel de "no man's land". Daca CA este un "stres" pt Huja, atunci ar putea sa-l "doneze" Sibiului, impreuna cu banii care vin de acolo.
Raspunde

In ceasul al 12-lea

Acum 1 an

Dupa 10 ani de primar si 8 ani de viceprimar domnul Huja a descoperit ca drumurile din Cisnadie sunt cele mai proaste din judet, ca strazile sunt in bezna, ca oamenii nu au crese, gradinite si scoli dar au prea multi dezvoltatori imobiliari mufati la primarie. Cine o fi de vina, dupa 10 ani ca primar si 8 ani ca viceprimar?
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 an

O sa ramana 100 de ani amintirea lui in favela din Calea Cisnadiei. Dar macar se poate retrage la Casa Huja, ridicata din salariile de bugetar, unde e liniste si aer curat.
Raspunde

Pro adevăr

Acum 1 an

Doamne ajută! Ar face lucrul cel mai bun să nu mai candideze. Păi cum să aprobe proiectele cei de la USR dacă primarul nu urmărește decât să își ia comisioane din vânzarea terenurilor și nu numai. Au pus dezvoltatorii presiune pe primar că nu pot sa-și mai rezolve problemele murdare. Felicitări USR! Primarul vă pierde pe mâna lui dacă nu va mai avea de unde să ia șpăgi. Nesimțire curată să facă trimitere la spital unde mare manager este fiica marelui! Mare tupeu, să nu zic NESIMȚIRE!!!!!!
Raspunde

Paralel

Acum 1 an

"Am 18 drumuri preluate acolo. Drumuri unde sunt măturate, curățate, au trotuar, sunt deszăpezite, luminate."... serios? In cazul acestor strazi pe care acest primar le "are": S-a turnat asfalt peste pamant pe o singura strada (Duiliu Marcu) si nu are nici acum trotuare. Da, sunt strazi pavate pe care acest primar le "are" dar investitia vine tot din buzunarul oamenilor, fie ca au pus bani la comun si au pavat drumul, fie ca au platit mai mult in pretul apartamentelor! Iar partea cu maturatul si curatatul e de domeniul "sa radem cu Benny Hill": Ploaia curata unele strazi iar pe altele le inunda din cauza lipsei sistemului de colectare! N-am vazut o strada maturata dar e mai bine asa ca se ridica praful mai ales de pe strazile unde lipseste asfaltul (Nicolae Porumbescu) fara sa ne mai gandim la trotuare sau vre-un copac pe marginea drumului. Cartierul Arhitectilor n-a avut si nu are primar!
Raspunde

Un adrian

Acum 1 an

Pai de aia ești primar d-le Huja , sa te lupți, sa faci ,sa dregi!
Raspunde

EU

Acum 1 an

Cartierul Arhiectilor a fost reglementat prin PUZ/2006 ca zona rezidentiala cu locuinte individuale P+1.In PUG aprobat prin HCL 238/2015-se mentioneaza pentru zona L2, in care este incadrat cartierul,"raman valabile PUZ-urile intocmite in perioada 2006-2015". Daca s-ar fi respectat legea si documentatiile de urbanism aprobate de Consiliul Local Cisnadie, nu s-ar fi creat atatea probleme in cartier. Din pacate, cartierul este oglinda incompetentei arhitectilor sefi din Primaria Cisnadie,care in mod constant au incalcat legea fara sa fie trasi la raspundere.Mai mult, pana in 2019, tot cu incalcarea prevederilor locale,certificatele de urbanism si autorizatiile de construire nu au fost publicate pe site-ul institutiei., astfel incat locuitorii nu aveau cunostinta de ceea ce urma sa se construiasca.Pe autorizatiile de construire nu sunt mentionate informatii privind modul de amenajare a drumurilor,ci pe certificatele de urbanism. unde sunt precizate( pentru dezvoltatorii imobiliari)conditiile in care pot fi preluate de catre Primaria Cisnadie, strazile pe care au construit, sau au rezultat in urma unor PUZ-uri aprobate.Certificatul de urbanism "nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcții"potrivit art 6 alin 5 din Legea 50/1991.Or,pentru amenajarea strazilor din cartier nu a fost emisa nicio autorizatie de construire,ci doar pentru cladirile(blocurile) construite de catre dezvoltatorii imobiliari. Amenajarea drumurilor intra in categoria lucrarilor de constructii care necesita autorizatie de construire conform prevederilor legale.
Raspunde

Locuitor Arhitecti Luxury Resort

Acum 1 an

Este momentul ca acea favela infioratoare sa fie alipita la Sibiu si sa facem randuiala! Incepem cu o deratizare pe masura.
Raspunde

John doe

Acum 1 an

1. S-a suparat ca nu gandesc toti ca el si acum isi ia lucrurile si pleaca? :))))) Bine ca mai exista si oameni care gandesc, nu ca sclavii din pesede si fedegere ;). 2. Imi place cum vorbeste, de parca este stapan pe Cisnadie, nu reprezentantul cetatenilor de acolo. "am", "ale mele"... bai sefu plantatiei, strazile sunt cel mult ale Cisnadiei, nu ale tale. Ca daca nu mai esti primar, nu scoti pavajul si stalpii si pleci cu ele :) 3. Si daca nu va mai fi primar, poate cauta la teatru sa angajeze personaje ca el, acolo s-ar integra bine.
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Care iti dau manevrele peste cap
Raspunde

Mirela

Acum 1 an

Nu mai candidezi pt ca este sigur ca nu vei mai ieși. Nu mai este lumea proasta! Plătim gunoiul cel mai scump,străzile sunt vai de steaua noastră etc. Te ai apucat de săpat peste tot și o sa gtermin când? Vine iarna trebuia făcut pe bucăți nu închizi jumate de drumuri ca să sapi tot când ești conștient ca nu ai sa termini la timp ca vine zapada. Podul de pe Cetății o sa se repare probabil când o sa cada cineva cu tot cu masina!! Și ar mai fi multe de spus! Eu sigur nu te am votat și nici nu o sa te votez!
Raspunde

Patronin Flamingo

Acum 1 an

Ii bun asa mere Shovi primaru la cisnadie si mere echipa de bascet magura Cisnadie!
Raspunde

Ionica

Acum 1 an

ce stire proasta, ca si haosul creat de dansul
Raspunde

Jenel Arhitectu'

Acum 1 an

Să înțelegem că primarul dinaintea acestui om, bine intenționat a dat nume de străzi pentru toți samsarii imobiliari. Ăla a recepționat și ce scria în autorizațiile de construcție emise de arhitecții angajați la primărie tot pe vremea lui și acum acest om, cinstit, respectă legea și vrea să aducă bani la comunitate să construiască drumuri și canalizare dar el vinde terenul ieftin ca orice bun gospodar și cumpăra scump ca să impulsioneze veniturile proprietarilor locali. Problema este că ăla este Huja. Și lup-și schimbă pielea dar năravul, ba.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

S-a suparat ca vacarul pe sat ca nu poate fura in liniste din cauza useristilor! Paguba-n ciuperci ca nu mai candideaza , n-o sa planga nimeni dupa el , ba dimpotriva!
Raspunde

Hunyadi Gheorghe Lucian

Acum 1 an

Huja e de vină vă spun eu că îl cunosc bine . Cică " cartierul arhitecților " e o glumă proastă,nici un arhitect drogat si retardat nu potea sa facă dezastrul care la făcut huja în colonia arhitecților.
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Eu unu n-aș fi publicat "articolul" de față fără poziția celor din USR. E imoral domnul Bratu să-i oferiți o platformă acestei lichele în contextul în care secțiunea de comentarii e diametral opusă de opiniile lui Huja.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Si inainte de 2020 cine era de vina?
Raspunde

Biciclistul

Acum 1 an

Nu știu ce ,,realizări are dar Cisnădia arata ca după bombardament după atâția ani de mandat .străzi desfundate chiar pe lângă centru ,capace de canalizare în care îți rupi roata sigur ,o fosta întreprindere demolata parțial pe lângă penny și asa mai departe. Nu mai zic de construcții peste tot pe câmpuri, cum naiba au luat autorizație nu știu și celebrul cartier al ,,arhitecților,, fără scoli sau grădinițe și fără linii de autobuz .
Raspunde

Cisnadian

Acum 1 an

Casa de la Aiud vs Gherla. Acuma după ce a vândut peste tot terenurile Cisnădie vrea sa se retragă, nu se mai poate, vrea sa plece cu buzunare pline, Legea confiscarea averilor ilegitime si am avea bani la buget si o curățenie profesionala pe la primaria... Etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus