Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Slovacii recomandă Sibiul. Orașul merită vizitat pentru ciorbă, cazarea ieftină și gogoși

Slovacii recomandă Sibiul. Orașul merită vizitat pentru ciorbă, cazarea ieftină și gogoși

Startitup, un ziar online național din Slovacia, recomandă Sibiul într-un top 5 al destinațiilor de toamnă, alături de Niš (Serbia), Kalamata (Grecia), Budapesta (Ungaria) și Varna (Bulgaria).

”Unii au spus că nu vor pleca în vacanță vara, ci vor aștepta până în toamnă, când destinațiile vor fi mai puțin aglomerate și mai ieftine. Odată cu scurtarea zilelor, numărul turiștilor chiar a scăzut. Dar prețurile nu scad și cu siguranță nu atât de semnificativ pe cât ne-am dori”, scriu jurnaliștii slovaci, începând relatarea despre Sibiu.

”Dacă nu ești un expert în toate destinațiile Ryanair, probabil că nu ai auzit de Sibiu. O companie aeriană low-cost zboară către orașul din Transilvania din Viena. Datorită acestui lucru, puteți face o excursie acolo pentru câțiva dolari. La unele date, biletele sunt chiar disponibile la 8 euro.

Sibiul nu este o destinație turistică super cool, dar cu siguranță nu vei avea nicio problemă să găsești cazare aici. Portalul Booking înregistrează peste 750 de facilități din oraș. Marea majoritate sunt apartamente și case de oaspeți ale proprietarilor privați, existând doar câteva zeci de hoteluri.

Cu toate acestea, acest lucru este suficient pentru a găsi cu ușurință un acoperiș deasupra capului, care nu vă va costa prea mult. Potrivit portalului HikersBay, costul mediu de cazare este de la 15 euro (hostel) la 46 euro (hotel de 3 stele).

Problema nu este nici măcar cu mâncarea. Sibiul are o serie de restaurante unde vă vor servi mâncăruri delicioase care au fost „amestecate” de greci, turci, germani și români nativi. Ciorba apare adesea în meniul lor.

Mâncarea nici nu este scumpă, conform portalului Numbeo, se poate mânca într-un restaurant ieftin cu 6,07 euro, un meniu cu 3 feluri pentru doi într-un restaurant mid-range costă 30,35 euro. O halbă locală la 1,42 euro sau o rundă la 1 euro cu siguranță va merge bine cu o masă sau într-un pub. Alternativ, poți să bei un cappuccino la 1,64 euro, dar de preferință nu într-un pub”, scrie Startitup.

Din relatare nu lipsesc nici celebrii ”ochi” ai caselor din zona centrală a orașului.

”Cu toate acestea, Sibiul nu este doar ieftin, ci și atractiv. O mare parte a orașului a fost păstrată aproape așa cum a fost construită de către coloniștii și comercianții germani în Evul Mediu. Dacă iubiți istoria și arhitectura medievală, nu vă veți putea smulge de clădirile fermecătoare de pe străzile pietruite.

În același timp, vei avea senzația că cineva nu-și poate lua ochii de la tine, că te urmărește. Nu va fi doar o senzație, ferestrele de la mansarda caselor sunt proiectate să arate ca niște ochi”, scrie site-ul slovac.

Celor care ajung aici li se recomandă gogoșile ce pot fi găsite pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

”Gogoșile românești umplute cu ciocolată sau dulceață și stropite cu zahăr pudră sunt perfecte pentru o plimbare prin oraș”, scrie pe site.

”Poți arde acele calorii mergând cu bicicleta în parcul proaspăt și verde Subarini. Sau mergeți direct pentru drumeții (pe bicicletă) către munții din apropiere, unde puteți schia și iarna, în cea mai înaltă stațiune din România – Păltiniș”, se încheie prezentarea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Muresan

Acum 1 an

Alti looseri!
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Ciorba salveaza orasul si mai ales gogosile servite de primarie !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus