Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Proiect Rotary Sibiu: 250 de sibieni instruiți să strângă mizeria după câinii lor

Proiect Rotary Sibiu: 250 de sibieni instruiți să strângă mizeria după câinii lor

Posesorii de câini din Sibiu au aflat, sâmbătă, cum și de ce trebuie să facă curățenie după animalele lor de companie. Peste 30 de voluntari, alături de membri Rotary Sibiu, Rotaract Sibiu și Interact Sibiu le-au explicat celor care au venit la acțiune cât de important este să curățe mizeria lăsată în urmă de câinele lor. „Câinele și-a făcut treaba... fă-o și tu pe a ta”, au fost îndemnați toți cei care au participat la eveniment. 

rotary

Acțiunea s-a desfășurat în zonele de promenada a sibienilor cu animale de companie : Valea Aurie , Parcul Sub Arini, Parcul Tineretului și zona centrala a municipiului Sibiu. Au fost distribuite 250 de pungulițe și seturi de pungulițe de rezervă proprietarilor de câini.

„În proiect urmează să mai fie distribuite astfel de dispensere, dar vom amplasa în zonele folosite pentru plimbarea cu animale de companie și dispensere mai mari cu pungi și coșuri de gunoi destinate acestui tip de reziduu”,  spune Claudiu Gavrea, președinte Rotary Club Sibiu.
Aceasta a fost prima acțiune din cadrul proiectului „Pentru un Sibiu curat”, organizat de Asociația Rotary Club Sibiu, în parteneriat cu Rotaract și Interact Sibiu. Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să informeze posesorii de animale despre modalităţile de curăţare, influenţa negativă asupra mediului şi asupra sănătăţii persoanelor din jur.

14390972_1030340433745359_179443413477032208_n  „Pentru un Sibiu curat” este o campanie de conştientizare a pericolelor reprezentate de mizeria lăsată de câini, de instruire a posesorilor de animale şi de distribuţie de flyere şi a unor dispensere care se pot ataşa inclusiv la zgardă, dotate cu punguliţe de unică folosinţă.  Activitățile vor continua și  în perioada octombrie - noiembrie, iar următoarea acțiune va avea loc  în data de 22 octombrie.

Sursă foto

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Cititescu

Acum 5 ani

Stapanii "instruiti" ?!! Si cainii si stapanii lor trebuie EDUCATI ! Cainii trebuie educati sa nu latre aiurea ca deranjaza iar stapanii sa invete ca latratul si rahatul lasat in drum denota o lisa de educatie care nu lipseste doar cainelui.
Raspunde

baba

Acum 5 ani

Si oamenii trebuie instruiti daca isi fac treburile sa si - l ia de jos cu punga nu sa il lase . Si mai trebuie sa fie instruiti oamenii sa numai incerce sa de-a in animalele de companie .
Raspunde

baba

Acum 5 ani

De parca oamenii sunt educati . Unde crezi ca isi fac treburile ?Afara precum un caine .
Raspunde

Georg

Acum 5 ani

„Cainele si-a facut treaba… fa-o si tu pe a ta” CIUDAT indemn; pe AMBIGUITATEA de aici "o apuca nevoile" de EXPLICATII lungi ca (hartia higienica) pe care nu le mai asculta nimeni....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus