Marţi,
25.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Homor: Estimăm că în jur de 10 octombrie am putea reda traficului lotul 3 din Orăștie-Sibiu

Homor: Estimăm că în jur de 10 octombrie am putea reda traficului lotul 3 din Orăștie-Sibiu

Traficul auto pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie ar putea fi reluat în jurul datei de 10 octombrie, după ce termenul de finalizare a lucrărilor a fost decalat din cauza ploilor, de la sfârşitul lunii septembrie, a declarat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, după o vizită pe şantier, scrie news.ro

Lucrările la lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, supranumită ”autostrada scufundată” din cauza problemelor grave de structură, sunt efectuate de CNADNR în regie proprie, care a început lucrul în aprilie 2016. CNADNR a decalat termenul de finalizare din cauza numărului mai mare de zile cu ploi decât a estimat iniţial.

"Decalarea cu câteva zile a termenului anunţat a rezultat din hotărârea noastră de a realiza toate aceste lucrări conform proiectului stabilit, respectând toate standardele de calitate. Repet, calitatea este obţinută prin respectarea etapelor şi procedurilor de lucru. A apărut într-adevăr un decalaj al termenului de finalizare, dar totul este în favoarea calităţii", a punctat Homor.

El estimează, în urma vizitei pe şantier şi a discuţiei cu lucrătorii că, dacă lucrările vor continua în condiţii normale, traficul pe lotul 3 al autostrăzii va fi reluat în jurul datei de 10 octombrie.

14441085_1751460841780654_3021642012642202520_n

Iniţial, Homor estima că porţiunea de autostrată va fi practicabilă la sfârşitul lunii septembrie, la fel ca şi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Contractul dintre CNADNR şi grupul italian Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, în vederea construirii celor 22 de kilometri ai lotului 3, a fost semnat în 2011 şi a fost reziliat în ianuarie 2016.

Homor a declarat în august că noua soluţie tehnică, propusă de firma Road Consulting şi avizată de CNADNR, va rezolva în timp util problema apei freatice.

Lotul 3 a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta la acel moment, candidat pentru funcţia de preşedinte al statului.

În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.

CNADNR a început lucrările de refacere a porţiunii afectate în aprilie 2016.

foto CNADNR

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Bogdan

Acum 7 ani

care octombrie?
Raspunde

me

Acum 7 ani

Care ploi?
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

a ploat o zi...nu-i mai simplu sa spui ...e mult de lucru, ne-am straduit, dar nu merge asa repede??? cine nu poate intelege asta?
Raspunde

MIsu

Acum 7 ani

mincinosi ordinari in frunte cu ministrul care ne asigura ca la sfarsitul lunii septembrie se deschide circulatiape autostrada.
Raspunde

John

Acum 7 ani

eu stau la 2 km de santier si nu pot sa confirm ploi masive in ultimele saptamani... asta e, romanul minte, minte si iara minte
Raspunde

bicicleta fara drum

Acum 7 ani

no stati asa, ca nu-i gata! dupa ce o sa dea drumu' la bucata 'ceea de ulita sa vezi numa' de nu se rupe alta! si tot asa, bucata cu bucata, morti pete morti, uzara prematura din cauza drumurilor peste uzura prematura din cauza drumurilor vom avea si noi una bucata autostrada! yeeeey! traiasca conducatorii patriei romana!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus