Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Preotul Necula: "Nu avem o linie care să ne țină deasupra întristărilor cotidiene. Suntem foarte triști"

Preotul Necula:

Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului a acordat un interviu agenției de presă Agerpres, în care declară că cel mai important proiect de țară al României îl reprezintă refacerea familiei românești și rezolvarea "adevăratelor și gravelor probleme de morală". Astfel românii nu vor mai fi atât de triști.

Părintele Necula crede că, în caz de cutremur și nu numai, "nicio instituție din România nu este real pregătită să intervină în timp util". ''În afară de Dumnezeu, care nu e instituție'', adaugă preotul.

Constantin Necula se gândește și la românii din Marea Britanie, cu care se va întâlni în perioada următoare, și îi îndeamnă pe aceștia să nu se teamă de Brexit.

Preotul Necula anunță că luna aceasta va conferenția după un recital rock, cu scopul de a strânge bani pentru restaurarea casei lui Iuliu Maniu de la Bădăcin, și a arătat că "biserica nu exclude pe nimeni, indiferent de vocație".

Întrebat de reporterul AGERPRES care este proiectul lui de țară, pentru România, Constantin Necula răspunde că "cel mai important este să refacem familia românească. Nouă ne lipsesc familiile și oamenii care să alcătuiască împreună punctul de creștere a familiei mari românești. Toate atacurile la ceea ce înseamnă familie, cultura familiei, educația familiei, alcătuirea familiei, construcția economică a unei familii dăunează grav familiei celei mari. Noi nu putem restaura în mare o Românie dacă nu o restaurăm în mic. E ca la iconografia unei biserici — trebuie să fim atenți la amănunte."

AGERPRES: Când ne revenim, după părerea dumneavoastră? Constantin Necula: Suntem reveniți, dar problema e că nu suntem fidelizați în ceea ce avem de făcut. Nu avem o linie care să ne țină deasupra întristărilor cotidiene, ăsta e adevărul. Suntem foarte triști.
Întreg interviul îl puteți citi aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

mihai

Acum 6 ani

parintele si muzica rock :)
Raspunde

gigea

Acum 6 ani

pai din cauza voastra suntem tristi si a religiei pe care o promovati! Ne indoctrinati de mici cu tot felul de aberatii, cum dracului sa nu fim tristi?
Raspunde

Sory

Acum 6 ani

Nu ofera ajutor concret nimanui, doar vorbe. Expresia consacrata cu care se scoate: ma tem ca nu am o solutie pt problemele dumneavoastra. Nu uitati: e consilier de imagine. Contezi doar daca esti cineva. Si cotizezi.
Raspunde

Sory

Acum 6 ani

In rest contezi doar ca multime care ii asigura lui audienta.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

....de blagoslovit, blagoslovim pochimea, in schimb ne-mbracam "frumos ca morții" si duminica dupa duminica, țuști si noi la biseareca, ca sa ne-aflam in treaba, si sa căutam subiecte de bârfa....Iar cand trece "cantoriu" cu tipsia, smeriți, cotizam din greu, ca nu-i așa , poate-poate, ne iartă Doamne-Doamne păcatele...
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

'E ca la iconografia unei biserici — trebuie să fim atenți la amănunte.” Vorba raposatului Zaharia Stancu:-Cine a mai vazut ingeri cu pute,dobitocilor?' Da' cetiti aici pilde: ''În Anglia este deja interesant modul în care comunitățile românești s-au strâns în jurul bisericii. Recunosc în biserică locul de închegare a spiritualității lor. Cu ajutorul lui Dumnezeu voi fi acolo în octombrie, la întâlnirea asociației de tineret a bisericii ortodoxe de acolo, la Luton. Cine crede în Hristos nu se sperie de nimeni, nici măcar de Brexit.'' sau ''Să punem mâna pe Scriptură, genunchiul la rugăciune și să ridicăm fruntea''. Chiar mi se facuse dor de povetele lui Sensei Ninja Necula.
Raspunde

:))

Acum 6 ani

ar trebui sa marcati articolul cu un [P] (de la publicitate) sau cu ceva asemanator...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus