Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Mureș, via Agnita, aprobată iar. Din fonduri europene

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Mureș, via Agnita, aprobată iar. Din fonduri europene

Proiectul reabilitării drumului județean care leagă Agnita de Sighișoara a trecut din nou prin Consiliul Județean Sibiu, pentru adoptarea unui nou parteneriat între unitățile teritorial-administrative, traversate de respectivul drumProiectul reabilitării drumului județean care leagă Agnita de Sighișoara a trecut din nou prin Consiliul Județean Sibiu, pentru adoptarea unui nou parteneriat între unitățile teritorial-administrative, traversate de respectivul drum.

Parteneriatul între Consiliul Județean Sibiu și Consiliul Județean Mureș pentru reabilitarea, din fonduri europene, a celor peste 37 de km de drum județean care leagă Agnita de Sighișoara a mai fost adoptat în cursul lunii martie anul acesta. Doar că, înainte să depună acest proiect spre finanțare din fonduri nerambursabile, autoritățile au descoperit că noul Ghid al solicitantului pentru POR 2014 - 2020 (programul prin care vor fi finanțate lucrările) cere ca în respectivul parteneriat să fie incluse toate localitățile traversate de drumul județean. Prin urmare, consilierii județeni din Mureș, alături de cei din Sibiu și cei locali din Agnita, Iacobeni, Brădeni, Apold și Sighișoara au de adoptat un nou parteneriat.

Cheltuieli suportate doar de consiliile județene

Potrivit noii formule de parteneriat, CJ Sibiu rămâne lider de parteneriat. Costurile totale ale modernizării DJ Agnita – Sighișoara, estimate la 120 de milioane de lei, cu tot cu TVA, vor fi acoperite din sumele atrase prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și din cofinanțarea de 1,3 milioane de lei a CJ Sibiu, respectiv un milion de lei, din partea CJ Mureș. Celelalte localități traversate de drumul județean în discuție nu vor avea de acoperit niciun fel de cheltuieli.

Termen de doi ani și jumătate

Drumul de reabilitat are o lungime de 37,3 km, iar perioada necesară finalizării lucrărilor este de minim doi ani și jumătate. Din cele cinci poduri existente pe traseu, unul singur va fi menținut și reabilitat, celelalte urmând a fi demolate și înlocuite cu altele noi. Pe marginea acestui drum este prevăzută și plantarea a 1.500 de arbori.

Între Agnita și Sibiul, drumul județean a fost modernizat în urmă cinci ani, tot din fonduri europene alocate prin Programul operațional regional.

Mureșenii vor să modernizeze și drumul care leagă Ungheniul de Târnăveni

În afara drumului județean amintit și a DN14, reabilitat acum doi ani, județele Sibiu și Mureș mai sunt legate printr-un alt drum județean intens circulat, cel dintre Mediaș, Târnăveni și Ungheni. Autoritățile județului Mureș anunță că, în toamna acestui an, intenționează să acceseze fonduri europene și pentru modernizarea drumului care leagă Ungheniul de limita județului Sibiu, via Târnăveni, proiect cu costuri estimate la 28 – 30 de milioane de euro. În toamna acestui an, autoritățile județului Sibiu au așternut un nou strat de asfalt pe drumul dintre Mediaș și limita cu județul Mureș.

Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

alzara

Acum 7 ani

În atenţia CJ SIBIU şi BRAŞOV : dj Brădeni ,Retiş,Bărcut,Şoarş ,Făgăraş ,esenţial pentru resbilitarea / repopularea unei zone cu mare potenţial agricol.
Raspunde

dt1961

Acum 7 ani

De fapt, este o stire cam aiurea si fara nici o documentare reala. Drumul DJ106 care face legatura intre Agnita (Jud. Sibiu) si Sighisoara (Jud.Mures) trece prin interiorul localitatilor Netus (SB), Bradeni (SB), Apold(MS) si Saes(MS). Localitatile Ruja, Stejaris si Iacobeni, toate trei in jud. Sibiu sunt situate pe vai laterale a DJ 106 la 1-4 Km de acesta. Poduri propriuzise in jud. Sibiu sunt doar peste paraurile de pe vaile dinspre Ruja si Stejaris restul sunt podete. Pe raza jud. Mures podurile sunt reconstruite (cu exceptia a doua care sunt aproape terminate si ele) in totalitate. Deci, daca unul se repara doar ar mai fi doar un singur pod de reconstruit. Si oricum oricare din cele doua sunt in locatii usor accesibile de pe ambele maluri. Sumele vehiculate sunt destul de consistente pentru ca acest drum sa se reconstruiasca la nivel de DN. Dar... mai asteptam sa vedem ce „iasa”.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus