Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Mesajul ÎPS Laurențiu Streza pentru studenți. Nimic despre baza sportivă refuzată ULBS

Mesajul ÎPS Laurențiu Streza pentru studenți. Nimic despre baza sportivă refuzată ULBS

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a transmis un mesaj cu ocazia începutului noului an universitar în care vorbește despre strânsa legătură și armonia existentă între Biserică și Universitatea ”Lucian Blaga”. Însă nu menționează nimic de sala de sport a universității sibiene, proiect de mare importanță și în valoare de aproape 10 milioane de euro blocat într-un schimb de terenuri pe care Mitropolia îl refuză.

ÎPS Laurențiu a lipsit astăzi de la ceremonia organizată în Piața Mare de ULBS și Academia Forțelor Terestre.

”Universitatea, ca spaţiu cultural-ştiinţific-educaţional, are un rost covârşitor ca importanţă în societate, în special în viaţa tinerilor, deoarece ea formează, modelează personalităţile întreprinzătoare ale zilei de mâine, determinând, în mare măsură, calitatea vieţii umane pentru viitor. In acest sens, prezenţa Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu îşi aduce o contribuţie semnificativă la apropierea şi cooperarea dintre Biserică şi Universitate, dintre credinţă şi cultură, teologie şi ştiinţă, depăşindu-se divergenţe artificiale şi descoperindu-se bucuria dialogului şi utilitatea cooperării în slujba formării educaţionale sănătoase şi revelării frumuseţii spirituale a tinerilor”, a transmis ÎPS Lurențiu în mesajul pentru începutul de an universitar.
Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, declara în urmă cu aproape trei săptămâni, la TSTV, că proiectul unei noii baze sportive a universității a fost blocat de refuzul Mitropoliei de a realiza un schimb de terenuri. Proiectul trenează deja de câțiva ani buni din acest motiv.
”Din păcate nu s-a finalizat acest parteneriat și așteptăm să vedem poate pe un proiect finanțat european să putem dezvolta acest proiect, pe același spațiu. Vorbesc de prelungirea de la Liceul de Construcții. În proiectul pe care îl aveam aprobat la Compania Națională de Investiții trebuia să fii proprietar al terenului, dar n-am ajuns la nicio înțelegere. Ne-am blocat la faptul că nu am ajuns la o înțelegere, nici la schimb de teren, nici la cumpărare. N-am ajuns la înțelegere. (…) Suntem a noua universitate ca număr de studenți, 15 mii de studenți și avem nevoie de o bază sportivă. Proiectul nostru aducea un plus nu numai universității, dar și comunității locale, vorbim de o investiție de 10 milioane de euro.  (… ) Am spus-o de atâtea ori și am spus-o indiferent de cine a fost la Consiliul Local Sibiu sau la Consiliul Județean că este nevoie de un parteneriat și de un sprijin. Universitatea face atâtea lucruri pentru comunitate și poate face și mai mult”, a declarat atunci prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nene Laur, da' Biseareca, cum te "modelează" pe creier, ca la buzunar stim cum o face?....
Raspunde

Valeria

Acum 7 ani

Si la Sibiu, la fel ca in multe locuri in aceasta tara se poate stabili egalitatea Biserica = Japcari Oare ce a facut in ultimii ani Mitropolia din Sibiu pentru cominitate? In afara de a suge banii comunitatii si a-si umple buzunarele ...
Raspunde

notorius

Acum 7 ani

Iti raspund eu Valeria: a dat ok-ul(directiva) la constructia a cat mai multor ''locase de rugaciuni''(fantani de bani si de manipulare intelectuala la cine poate)cum e cea de pe Plugarilor,''calarita'' peste blocuri, peste catedrala de pe Mihai Viteazul si biserica de pe Dima....Daca asculti ce ''predica''tine ''preotul'' de acolo(Neagu) te crucesti opoi cu tristete iti dai seama cat de rau am ajuns....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus