Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Primarii din tot județul convocați la Prefectură

Primarii din tot județul convocați la Prefectură

În cursul zilei de marți a avut loc la Prefectura Sibiu şedinţa de instruire a primarilor şi secretarilor unităţilor administrative teritoriale pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Conducerea Prefecturii Sibiu şi reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente Sibiu au prezentat în cadrul şedinţei actele normative ce stabilesc cadrul juridic necesar pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat calendarul alegerilor (prevăzut în HG 635/2016) şi au fost enumerate atribuțiile primarilor în organizarea scrutinului.

Printre măsurile tehnice principale ale primarilor se numără:

  • întocmirea și tipărirea listelor electorale permanente;
  • asigurarea urnelor de vot, a urnelor speciale și a cabinelor de vot;
  • informarea alegătorilor privind delimitarea secțiilor de votare și sediile acestora;
  • asigurarea locurilor speciale de afișaj electoral și amplasarea de panouri electorale în fiecare sat aparținător sau localitate componentă din unitatea administrativ-teritorială respectivă;
  • acordarea de sprijin reprezentanților Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru instalarea echipamentelor și furnizarea serviciilor prevăzute de lege.
instruire-primari-2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus