Joi,
13.08.2020
Cer Senin
Acum
20°C

În ce stare se găsesc traseele turistice din Făgăraș. Pe unele stratul de zăpadă are 25 de cm

06 Octombrie 2016 10:26

În ce stare se găsesc traseele turistice din Făgăraș. Pe unele stratul de zăpadă are 25 de cm

În urma căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore în munţii Făgăraşului, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu anunţă că traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţii Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu, sunt sunt acoperite cu un strat de zăpadă ce poate atinge în zona crestei până la 25 cm.

”Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să evite deplasările pe aceste trasee. Recomandăm totuși turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei cu zăpadă - încălţămimte adecvată, îmbrăcăminte care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, beţe de schi, colțari, piolet”, au transmis salvamontiștii sibieni.
Alpiniştii care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă din masivul  Făgăraş să anunţe Salvamont Sibiu traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia „SALVAMONT” pentru telefoanele mobile.

Accidentele montane se vor  anunța telefonic la  112.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus