Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Actualizare | Centrul comercial Trident a fost vândut cu 5,5 milioane de euro.  Din aprilie poate fi închiriat

Actualizare | Centrul comercial Trident a fost vândut cu 5,5 milioane de euro.  Din aprilie poate fi închiriat

Trident Shopping Center, cea mai mare unitate de vânzare din fostul grup Trident, a fost cumpărat la a patra licitație organizată de lichidatorul judiciar al companiei intrată în faliment.

Potrivit surselor din piață, centrul comercial situat în Sibiu, pe strada Alba Iulia, a fost vândut grupului de investiții imobiliare Zacaria Group, din Sibiu. Reprezentanți ai acestei companii au confirmat informația pentru Turnul Sfatului și au anunțat că vor reveni cu informații suplimentare în cadrul unui comunicat de presă. Clădirea proaspăt achiziționată va fi destinată închirierii de spații comerciale.

zacaria-trident2

Actualizare. Suprafețe de închiriat, de la 1.000 de mp

Reprezentanții Zacaria Group anunță că valoarea tranzacției a fost de 5.511.750 de euro, iar în perioada următoare clădirea cumpărată va intra într-un proces de reabilitare. ”Continuăm investițiile de succes și oferim spații ideale pentru afacerile din Sibiu, fie că sunt la început de drum, fie că doresc să se extindă. Clădirea urmează să intre într-un proces de reabilitare, urmând ca primele spații să fie predate în luna aprilie a anului viitor”, se arată într-un comunicat al Zacaria Group, remis ziarului Turnul Sfatului. Potrivit sursei citate, de anul viitor vor putea fi închiriate suprafețe comerciale începând de la 1.00 de mp, fiind posibilă și amenajarea de birouri sau de show-room-uri.

„Ne bucurăm că am putut adăuga acest proiect-reper al Sibiului în portofoliul nostru. Astfel de investiții demonstrează faptul că avem încredere în creșterea economică a României și în special a Sibiului”,Jonathan Diamantino, CEO Zacaria Group
Cel mai important jucător de pe piața sibiană

În urma noii achiziții, Zacaria Group își extinde suprafața parcurilor industriale din Sibiu, ajungând la un total de 65.000 de mp de hale construite. Anul viitor, reprezentanții companiei anunță că își vor extinde portofoliul cu încă 46.200 de mp, în Zona industrială de est a Sibiului. ”Pe lângă acestea, vom construi încă 14 spatii de câte 250 mp pentru punctele de lucru ale firmelor mai mici. Astfel, la nivelul anului 2017, Zacaria Group va avea 114.700 de mp de hale industriale doar în Sibiu, fiind cel mai important dezvoltator din zonă”, se mai arată în comunicatul celor de la Zacaria.

De la 7,3 milioane de euro în jos

Complexul de pe strada Alba Iulia are o suprafață de aproximativ 21.000 de mp, fiind construit pe un teren de 30.500 de mp. Deschis în aprilie 2009 (în urma unei investiții anunțate la o valoare de 15 milioane de euro), centrul comercial a fost închis patru luni mai târziu, după care Trident Trans Tex a intrat în insolvență.

Cei de la BDO Business Restructuring, lichidatorul judiciar al Trident Trans Tex, au organizat o primă licitație publică pentru vânzarea acestui centru comercial pe 18 august 2016. Prețul de pornire al licitației a fost de 7,34 de milioane de euro, fără TVA. Pe 25 august, licitația a fost reluată cu prețul de pornire coborât la 6,65 milioane de euro, iar la termenul din 1 septembrie, prețul de pornire a fost anunțat la șase milioane de euro. Cum complexul nu a fost vândut, la licitația din 8 septembrie prețul de pornire a fost anunțat la 5,5 milioane de euro, fără TVA. Este ultima licitație al cărei anunț a mai fost publicat de cei de la BDO Business Restructuring. Solicitați de Turnul Sfatului, reprezentanții BDO nu au dorit să ofere detalii despre această tranzacție.

Complexul de pe strada Alba Iulia are parcări auto la subsol, mezanin și două etaje. Clădirea este compartimentată în patru și dispune de sisteme de detectare, semnalizare și stingere a incendiilor, instalații de climatizare, supraveghere video.
Proiecte rezidențiale și parcuri industriale

Zacaria Group a intrat pe piața din Sibiu în urmă cu 11 ani, dezvoltarea acestei companii continuând în București, Oradea, Alba Iulia, Arad și pe coasta Mării Negre, potrivit informațiilor publicate pe site-ul propriu. ”Încă de la început activitatea principală a companiei a fost dezvoltarea de proiecte rezidențiale de calitate, dar începând cu anul 2009, Zacaria a început să investească în dezvoltarea parcurilor industriale care oferă soluții de depozitare și producție, personalizate pentru o cât mai mare varietate de clienți. În 2016, Zacaria Group poate fi descrisă ca o platformă de business puternică și în creștere, sesizând nevoile pieței, încercând în permanență să întâmpine și să îndeplinească toate cerințele clienților săi”, se mai arată în prezentarea Zacaria Group. Compania administrează și centrul de afaceri de pe strada Ștefan cel Mare (ieșirea din Sibiu înspre Agnita).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

cipi

Acum 7 ani

bravo, am vazut ca fac si case pe drumul spre Ocna sibiului. sper sa faca ceva frumos si cu acest centru!
Raspunde

Mirelus-baiat de plus

Acum 7 ani

Ce-si mai freaca palmele aia inscrisi la masa credala a lui mateescu..:)) Degeaba!!
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

E Soseaua Alba Iulia dar ma rog... Clar vor fi partial depozite, partial birouri !
Raspunde

ciorapel

Acum 7 ani

Are balta peste!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus