Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Cum e să fii boboc la Sibiu. Despre prima săptămână de studenție

Cum e să fii boboc la Sibiu. Despre prima săptămână de studenție

Octombrie în calendar sau începutul unei noi etape în viața tinerilor care acum pășesc pe băncile facultăților. La Sibiu această lună se simte prin aglomerația din oraș, străzile sunt pline, cafenelele ocupate, iar centrul istoric animat. De marți, 4 octombrie, Sibiul și-a primit studenții care s-a întors în bănci. Cazare în cămine, bagaje, deschidere festivă în Piața Mare, activități de orientare, colegi noi, sucuri, cafele, cluburi. Cam așa a arătat, în câteva cuvinte, prima săptămână de studenție.

Cu mic cu mare, bagaje, părinți, zacuscă și multă nerăbdare, studenții au început să se reîntoarcă în cămine. Unii pentru prima dată, alții cu un bagaj în plus, cel cu amintiri. Dar au fost și cei care, după ce au alergat ceva vreme după chirii, și-au luat în primire apartamentele mult căutate. După, așa cum este tradiția, Piața Mare a fost “invadată” la deschiderea festivă a anului universitar de peste 2700 de boboci.

studenti-prima-saptamana-de-studentie-2

O săptămână altfel la Socio-Umane

La Facultatea de Științe Socio-Umane prima săptămână a fost una mai specială pentru boboci, fără cursuri și cu multe activități. Aceștia au avut parte de o săptămână de orientare în care au fost ghidați în ceea ce urmează.  Au lucrat la realizarea imnului studentului, au aflat povești despre voluntariat sau au participat la întâlniri cu specialiști din diferite domeniii. Tot în cadrul săptămânii de orientare, bobocii au reflectat, s-au amuzat sau și-au pus diverse întrebări, la vizionarea unui film documentar. În plus, studenților  de anul I li s-a pregătit și un concurs de fotografie în care trebuie să ilustreze primii pași în studenție.

Paul Bogorin este student în anul I la Facultatea de Știinte Socio-Umane, Specializarea Jurnalism și merge la facultate alături de Fantom, singurului câine-ghid din Sibiu. Paul nu a văzut niciodată, însă a refuzat să considere lipsa vederii un handicap. A terminat liceul cu una dintre cele mai mari medii și a intrat fără probleme la Jurnalistică. Pentru el prima săptămână a fost una încarcată, dar extrem de frumoasă, plină de optimism.

“Peste aşteptările mele, la facultate a fost cu adevărat altfel. Spun asta, pentru că această săptămână de orientare a dat o notă de optimism, ne-a oferit şansa de a ne cunoaşte unii cu alţii, mult mai bine, a reuşit să ne aducă multora dintre noi zâmbetele pe buze, tocmai prin activităţile care au avut loc în întregul oraş. Marţi, am făcut o vizită la bibliotecă, unde am avut parte de multe explicaţii, o primire deosebit de atractivă. Joi, am avut deosebită plăcere de a-i asculta pe doi jurnalişti de renume. Referitor la dragii mei colegi, sunt nişte oameni minunaţi. Sper ca pe tot timpul facultăţii să rămânem o comunitate unită, cu bun simț şi care să evolueze continuu în bine. Dar, să nu uităm de ieşirile la suc. Am fost deosebit de încântat că am fost şi eu invitat la ieşirile care au avut loc, în cursul acestei săptămâni. De fiecare dată când am avut nevoie de ajutor, colegii au fost acolo, săritori, tot timpul să-mi fie alături”, povesteşte Paul.

studenti-prima-saptamana-de-studentie-1

Un început promițător

La Facultatea de Medicină, bobocii s-au întâlnit cu toții înainte de a începe în mod oficial cursurile. Cu multe întrebări legate de ceea ce urmează , dar și cu emoții, au pornit în aventura facultății și spun că începutul e promițător.

“Noi ne-am întâlnit cu toţii duminică seara. Am avut ocazia de a interacţiona, de a ne obişnui unul cu celălalt înainte de a ne aventura în lumea facultăţii. Această săptămână a fost dedicată socializării, menirea principală fiind crearea şi consolidarea relaţiilor dintre noi. Consider că, în ceea ce priveşte temutul început de facultate, am beneficiat de varianta ideală dintre cele imaginate de noi pe vremea când nu aveam idee ce ne aşteaptă. Din fericire, sunt norocoasă să fac parte dintr-o astfel de promoţie, care se anunţă un grup cu adevărat unit de la bun început şi toată neliniştea s-a risipit cu uşurinţă. Aş descrie acest nou început printr-un cuvânt cheie: promiţător”, spune Mirabela Frăţilă, studentă în anul I la Facultatea de Medicină.

Iar aventura, așa cum o numesc bobocii, abia acum începe. În săptămâna ce urmează reprezentanții Universității le-au pregătit un “Welcome Party” în cămine, cluburile din oraș anunță și ele petreceri special dedicate studenților, iar lista poate continua.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

....

Acum 7 ani

Dragi boboci, peste 3 ani veți îngroșa efectivul chelnerilor și ospătarilor de pe terasele din cele 2 piețe celebre ale orașului!
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Fiecare boboc ULBS are in ţiplă diploma de Doctor!Dixit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus