Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Meniul zilei, cât poți duce. La chinezi

Meniul zilei, cât poți duce. La chinezi

Cum în zona acesta mâncarea dinspre răsăritul îndepărtat nu pare a avea mare succes – dacă ne luăm după numărul restaurantelor cu acest specific - aveam impresia că pe la Yummy Yang n-am mai trecut de foarte multă vreme.

Am descoperit că e doar o impresie, din moment ce pe la restaurantul situat în centrul comercial din Șelimbăr am frunzărit meniul de vreo trei ori în ultimii șapte ani. Ultima dată, acum doi ani, când comparam mâncarea ”din mall” cu cea ieșită din bucătăria restaurantului – frate din Piața Mare. Atunci a pierdut restaurantul din Piața Mare, care a și fost închis între timp. De această dată, am mers să încercăm ”meniul zilei” pe care îl oferă zilnic chinezii de la Yummy Yang. Cu 35 de lei, mănânci cât vrei. Plătești în plus pentru ceea ce bei, iar de lași mâncare în farfurie pentru că ți-ai supraestimat capacitățile, mai plătești zece lei un fel de taxă de penalizare. Am ajuns taman în jurul prânzului, când restaurantul neschimbat de ani (la fel ca și meniul) era plin cam pe jumătate, semn că oferta chinezilor are trecere. Nu eram tocmai decis să încerc ”all you can eat”, dar când am văzut că cei patru ospătari nu prididesc cu adusul farfuriilor și umplerea tăvilor din vitrinele calde (de unde îți alegi singur ce vrei să mănânci) am decis că n-are rost să aștept după meniu și după luarea comenzii. Și cred că bine am decis, deoarece de băut am reușit să comand doar la vreo 15 minute după ce am început să mâncăm.

Din vitrinele calde am avut de ales între supă picantă, legume cu vinete, porc cu chilly, pui cu bambus, porc cu ceapă, pui cu ananas, orez cu soia, mi-fen, orez cu legume, legume cu ciuperci, legume fierte, legume prăjite, pește, cipsuri, pui cu susan sau porc cu susan și, ca desert, banane prăjite. Enumerate, pare o varietate destul de mare. Aflat în fața tăvilor, însă, vei descoperi cam același gust la mai toate mâncărurile cu sos. Iar unul dintre marile dezavantaje este acela că ospătarii și bucătăria nu reușesc să țină mereu pasul cu ritmul de golire a tăvilor. Mai ales când, la un moment dat, restaurantul aproape s-a umplut, șansele de a te plimba prin fața unor tăvi goale erau destul de ridicate. Oamenii care așteaptă la coadă sunt, majoritatea, extrem de civilizați, deși eu am dat de vreo două mămici care nu se sfiau deloc să croșeteze cu polonicul prin fața ta, din dorința (probabil) de a nu vedea goale tăvile din care voiau să se aprovizioneze.

restaurant-yummy-yang-2

Sunt un fan al mâncării picante provenită din zona Asiei, așa că supa picantă și porcul cu chilly au fost din start alegerile mele. Dezamăgitoare, aș putea spune. Nu pentru că mâncarea nu ar fi gustoasă, dar este departe-departe, de ceea ce înseamnă nuanțele și textura generată de bucătăria chinezească. Supa picantă avea un oarecare iz de iuțeală, ascuns printre franjurii de ou, ceva bambus, nelipsitele urechi de lemn, câteva fire de morcov și foarte, foarte puțin ardei iute. Porcul cu chilly a fost cea mai mare dezamăgire. Fără nicio urmă de iuțeală (dar niciuna), feliile de carne de porc frăgezite în amidon pluteau în același sos de soia îngroșat cu amidon care acoperea și puiul cu bambus, vinetele cu legume sau chiar și supa. În fine, același bambus, aceleași urechi de lemn, aceleași fire de morcov, ca în mai toate felurile de mâncare. Repet, preparatele au un gust bun, dar nu prea au de a face cu diversitatea bucătăriei chinezești.

La final, pentru doi adulți și un prunc (care beneficiază de reducere de 50% dacă are sub zece ani) am plătit 103 lei: 70 de lei pentru cei adulți, 17 lei pentru copil, zece lei pentru două ape și șase lei pentru o răcoritoare.

Ni hao

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

7 comentarii

Grup de turisti

Acum 8 ani

Exact gandurile mele.... Mancare buna dar care nu are nici o treaba cu bucataria asiatica. Si eu mananc picant si am ramas foarte dezamagit de lipsa iutelii in mancarea lor. La ei chilli inseamna ardei gras. Pacat.... Nu am mai mers la ei de peste un an. Si cand ma gandesc la restaurantul de pe targul pestelui, acolo picant era picant!!
Raspunde

William

Acum 8 ani

Este unul dintre cele mai jegoase si total neprietenoase restaurante din Sibiu. Hrapareti, survoland cu ochi de vultur de prada consumatorul, proprietarii care nu cunosc semnificația lui mulțumesc, te fac sa te gândești dacă mai vi sau nu.....mai bine NU
Raspunde

Diablo, regele infernului

Acum 8 ani

Eu la Yummy Yang îmi iau sos chilli extra tot timpul, și ăla e de obicei destul de serios.
Raspunde

dan

Acum 8 ani

e genul de local (nu i-as zice restaurant) unde mergi odata pe an, iar apoi iti reamintesti de ce nu ai mers mai des.
Raspunde

Ovidiu C.

Acum 8 ani

Sunt 7 bucătării chinezeşti. Înainte de a vă da cu părerea despre picant mai bine întrebați bucătarul din ce zonă provine şi ce găteşte. Picant adevărat se găteşte doar Sichuan. Şi poate omul vine de la Alămor... Xie Xie!
Raspunde

e-manuela

Acum 8 ani

Buna! Nenea, sincere felicitări! Sunt cele mai buna prafuri, soia si substituenți ai cărnii..."Proteina" in stare pura...
Raspunde

Paul

Acum 7 ani

Buna! Intr-adevar nimic spectaculos la Yummy Yang, nici acum dupa 2 ani de la publicarea articolului. Daca sunteti cu adevarat iubitori de mancare chinezeasca, salvarea voastra este in Medias, la restaurantul ZEN! Sunt multi sibieni care „fac naveta“ la Zen
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus