Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Curțile a 14 școli și licee devin terenuri de sport pentru toți sibienii. Proiectul intră în ședința CL

Curțile a 14 școli și licee devin terenuri de sport pentru toți sibienii. Proiectul intră în ședința CL

Consilierii locali vor supune aprobării, în ședința din luna octombrie, proiectul de hotărâre prin care se propune utilizarea curților a 14 școli și licee pentru sport și petrecerea timpului liber, de luni până vineri după orele de curs, în week-end sau pe timpul vacanțelor școlare.

Proiectul de hotărâre propune ca în acest program să fie incluse curțile și terenurile de sport ale următoarelor unități școlare:

-              Școala Gimnazială nr.4, str. Spartacus nr. 4-6

-              Școala Gimnazială Regina Maria, str. Zaharia Boiu, nr.1

-              Școala Gimnazială Nicolae Iorga,  str. Nicolae Iorga, nr. 56

-              Școala Gimnazială nr.8, str. Lupeni, nr.50

-              Școala Gimnazială nr.13, str. Lungă nr.74

-              Școala Gimnazială „Radu Selejan”, str. Șoimului, nr.13

-              Școala Gimnazială nr.18, str. Lungă nr.65

-              Școala Gimnazială Ioan Slavici, str. Macaralei nr.1

-              Școala Gimnazială nr.21,  str. Luptei, nr.27

-              Școala Gimnazială nr.23, str. Țiglarilor

-              Școala Gimnazială ”Regele Ferdinand”, str. Șureanu nr.1

-              Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna”, Aleea Turnu Roșu nr.2

-              Colegiul Tehnic Energetic, str. Electricienilor, nr.1

-              Liceul Constantin Noica, str. Oștirii, nr. 5

“Am selectat aceste școli și licee analizând dacă în zona respectivă există sau nu parcuri și locuri de joacă pentru copii. În aceste zone nu am putut identifica nici terenuri disponibile pentru ca noi să creăm astfel de spații. Vom finanța din bugetul local costul pazei după orele de curs și achiziția de dotări suplimentare pentru terenuri”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Aceste terenuri se vor putea utiliza după următorul program:

o             După programul școlar, în fiecare zi de luni până vineri, până la ora 21,00

o             În zilele de sâmbătă, duminică și în perioada vacanțelor școlare, între orele 10 – 21

Reprezentanții municipalității spun că toate unitățile de învățământ menționate beneficiază de supraveghere video, iar clădirile sunt dotate cu sistem antiefracție. În plus, unitățile de învățământ menționate vor asigura extinderea pazei prin personal calificat a terenurilor de sport și în orele menționate mai sus, sursa de finanțare pentru acest serviciu fiind bugetul local.

”Pentru siguranța celor care utilizează aceste terenuri, accesul în curtea școlii și pe terenul de sport cu băuturi alcoolice, țigări, sprayuri lacrimogene sau paralizante este interzis”, au transmis reprezentanții primăriei Sibiu.
Regulamentul supus aprobării Consiliului Local cu privire la acest program specifică și faptul că în utilizarea acestor terenuri se va respecta următoarea ordine de prioritate: activitățile didactice  prevăzute în programa școlară, activitățile de educație fizică și sport prevăzute în planurile de învățământ, activitățile extrașcolare, activitățile de agrement în scop de recreere și sportive.

Prin Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat se va asigura dotarea sau completarea cu dotări (bănci, echipamente de joacă, porți de joc) a acestor terenuri, în funcție de necesitățile constate în exploatarea lor. Sursa de finanțare pentru achiziția acestor dotări va fi bugetul local.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

21 comentarii

Anonim

Acum 5 ani

BATAIE DE JOC!!!!!!!!MARE BATAIE DE JOC!!!!!NISTE NENOROCITII!!!!MERITA SA ARDA IN IAD DE VII!!!!SA FIE JUPUITI!!!!SI DA-TI FRIN FOC SI SMOALA!!!!PE CINE DRACU INTERESEAZA FUTUTA ORA DE SPORT!!!!SPATIUL SCOLII E SPATIUL SCOLIII!!!!!!!!!!CE DRACU VREI SA-L FOLOSESTI CA LOC DE SPORT!!FUTU-TI MORTII VOSTRII DE NONOROCITII.CA V-AS TAIA IN BUCATI SI V-AS DA LA CAINI!!!!!NENOROCITII CE SUNTETI!!!!SPER SA CADAS O BOM,BA PE VOI CU MINISTERUL CACATULUI DE EDUCATIE FUTUT CE SUNTETI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 5 ani

Rămăsăși fără rudotel, ai?
Raspunde

///

Acum 5 ani

Cred că nu e o idee bună! se vor distruge în timp pt. că nimeni nu are grijă să păstreze! Cineva stă de veghe ca să se distrugă tot ce avem bun...
Raspunde

....

Acum 5 ani

Foarte bine ca s-au trezit in sfarsit ca nu mai exista vreo sansa de a crea locuri de joaca (oare prin grija cui?) intr-un oras sufocat de urbanisti lacomi de arginti. Problema e ca la unele scoli, tot prin grija primariei s-au furat din curtile scolilor spatii pentru constructia unor terenuri ingradite care se inchiriaza pe bani de catre cine oare? La unele scoli curtea a ajuns o gluma proasta, dar asortata urbanismului de cumetrie din Sibiu.
Raspunde

cetatean

Acum 5 ani

Din cate stiu eu, curtea scolii e doar a scolii. Si punct.
Raspunde

Vondrea

Acum 5 ani

Când mă apucă cheful să văd cât de imbecili sunt românii citesc comentariile din Turnul Sfatului. Auzi la @cetățean, că din câte știe el curtea școlii e a școlii::) Și cine e școala cetățene? O gagică cu țâțe mari de care nu au voie să se atingă copiii? Muriți băi comuniștilor odată, toți ăștia care ne spărgeau nouă mingea când eram mici pentru că le deranjam proprietatea, toți ăștia ca @ anonim ăsta de mai sus care înjură și urlă pe aici (ia un diazepam ficior, chill). Sunt zeci de terenuri de sport pe care este pus lacătul în curțile școlilor, vă duceți copii grași cu mașina până la poarta școlii și vă mirați de ce suferă de obezitate, urlați la orice inițiativă care schimbă ceva în jurul vieții voastre de ardeleni cu mintea îngustă. Muriți bă, nu ca și persoane, muriți ca și mentalități de comuniști obosiți!
Raspunde

Eba

Acum 5 ani

Aia care urla ANTI nu-s comunisti! Sunt pur si simplu idioti! Eu am facut scoala in Sibiu, inainte de '89, la actuala Sc. "Regina Maria", fosta nr.5. Curtea scolii nu era inchisa niciodata! Era deschisa si putea sa mearga orice copil sa joace fotbal pe terenul de handbal sau baschet pe terenul de sus. Nu doar cei care frecventau scoala. Si nu era singura scoala deschisa. Cei tineri poate nu stiu, dar nu mai ziceti ca-s comunisti astia, ca-s doar foarte rai, ca multi dintre romani! Care nu vor sa fie "deranjati" de orice galagie. Erau si pe vremea aia din astia. Dar li se raspundea inapoi cand comentau. Asa-s unii, ei cred ca s-au intabulat cu strada din fata casei lor, cu terenul din jurul blocului sau cu spatiile verzi. Pe aici nu se trece!
Raspunde

///

Acum 5 ani

Prietene, când n-ai argumente o dai cotită că suntem comuniști! Fiecare are dreptul la opinie. Din felul în care scrii deducem cât de deștept ești! Și apropo... știi de unde vine cuvântul comunism și pe ce se bazează comunismul?
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 5 ani

@Vondrea: ai rămas și tu fără Rudotel?
Raspunde

marginan

Acum 5 ani

nu gasesc grozava ideea, curtea scolii e un spatiu cu definitie si jurissdictie clara, in loc sa se plateasca supravegherea lor, mai bine s-ar face spatii amenajate pentru tenis, skateboard si bmx-parcours, etc. Dupa logica primariei ar trebui sa se dea si parcajele institutiilor de stat dupa amiaza si la sf. de saptamana liber pentru oricine.
Raspunde

coment@tot

Acum 5 ani

bine că doar unele comentarii sunt cenzurate de TS... adică cele care deranjează anumiți apropiați ai redactorilor... dobitocii care înjură ca niște birjari sunt acceptați... deh, aduc click-uri pe trafic...
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, am "intales", e democratie, da' palanu cine-l repara?....
Raspunde

...

Acum 5 ani

hei, lăbuțo, ai sărit pălanu?
Raspunde

Calin

Acum 5 ani

Sunt stupefiat de comentariile impotriva acestei initiative! Scoala si toate institutiile statusul exista pentru oameni! Scoala mai ales e pentru a educa copii! Sportul face parte din scoala si din viata noastra de zi cu zi. Daca vrem o societate sanatoasa, sportul e OBLIGATORIU! Respect si felicitari pentru initiativa! Sper din tot sufletul sa se si aprobe, pentru copii, pentru bucuria si sanatatea lor! Afara din case, la joaca! Copii intre copii! asa trebuie sa fie lucrurile! Cat se bucura un copil pentru cele 10 min de pauza ... sa se bucure unii de altii cu orele, nu cu minutele!
Raspunde

costica

Acum 5 ani

F bine, si eu cand eram copil jucam fotbal la greu in curtea scolii ! Unde sa se duca copiii ? Excelenta intiativa! Nu ne revenim ca natie fara sport!
Raspunde

anonim

Acum 5 ani

Ma intreb cum si cine va controla situatia astfel incat sa fie folosite doar dupa programul scolar?Si asa profesorii "de servici"stau in cancelarie si copii fac ce vor in curtea scolii...daca mai vin si din afara va fi un dezastru!
Raspunde

///

Acum 5 ani

Tu de unde știi unde stau profesorii de serviciu? Crezi că un profesor e Rambo să se ia la trântă cu golanii care vin în curtea școlii să fumeze, să bată alți copii să le ia banii sau să flluiere după pupezele care nu vor uniformă că nu li se mai vede buricul??!
Raspunde

o cititoare

Acum 5 ani

Atata despicam firul in patru!!! E o initiativa excelenta. Tot timpul ne plangem ca stau copiii in casa pe telefoane, tableta si alte alea. Acum ca s-a gasit o soulutie tot nu-i bine.
Raspunde

///

Acum 5 ani

Copiii tot în casă pe telefoane vor sta chiar dacă CL a luat așa o hotărâre. Sau în cel mai fericit caz vor sta pe telefon în curtea școlii!
Raspunde

gogu

Acum 5 ani

Copiii sunt sătui de școală! Să meargă și în timpul liber tot în curtea școlii?! Hai, că aveți umor involuntar!!!
Raspunde

haha

Acum 5 ani

Bravo. Dar nu inteleg de unde atata scandal. Eu am facut scoala primara si gimnaziala pe Iorga in anii 90. Si mereu dupa ore in special din martie incolo ramaneam sa jucam fotbal. Ca sa nu mai vorbim de vacanta de vara cand cel putin de doua ori pe saptamana jucam fotbal acolo. Altii jucau baschet sau tenis la perete etc....De unde atat ura ba ghiolbanilor? Cine vrea sa faca miscare sau sa bata mingea in curtea scolii sa o faca!!!!!Mereu. Atunci veneau copiii cu tatii la scoala si ii invatau fotbal, baschet tenis. Acum sunteti atacati. Mai bine va duceti odraselele obeze cu voi la gratare si la manele sau spart seminte pe stadion. E tragic daca oligofrenii care sunt contra acestei initiative mai au si copii. E clar ce viitor au acestia. E libertate comunistilor. Cine vrea merge si joaca fotbal gratis pe beton in curtea scolii. Cine e smecher ori joaca la privat ori merge in bar. Simplu. Atatea controverse aici pentru o chestie banala ce nici nu trebuia aprobata. Este ceva logic sa se intample asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus