Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Încep înscrierile pentru Red Bull Romaniacs 2017

Încep înscrierile pentru Red Bull Romaniacs 2017

Riderii care doresc să participe la cea de-a 14-a ediție a celui mai dificil raliu hard-enduro din lume la cursa privită drept aventura supremă din acest sport, se pot înscrie online începând de vineri, 28 octombrie, de la ora 10. Organizatorii îi îndeamnă pe doritori să se înscrie cât mai repede pentru că în ultimii ani locurile disponibile s-au epuizat în doar câteva ore.

Red Bull Romaniacs este competiția care atrage în România entuziaști din toate colțurile lumii. Pe lângă riderii, care în funcție de nivelul de pregătire își aleg una dintre clasele Gold, cea mai dură, cu trasee de multe ori aparent imposibile, Silver, Bronze sau Iron, la Sibiu ajung și susținătorii acestora, echipele tehnice și mii de fani. Totul vibrează în centrul orașului la deja tradiționalul Prolog, un show urban, care stabilește ordinea de start pentru cele patru zile de off-road.

Anul viitor raliul se va desfășura la Sibiu, în perioada 25-29 iulie, și se anunță a fi cel mai spectaculos din istoria competiției. ,,Comparativ cu ediţia din 2016, cursa de anul viitor nu va fi mai dificilă doar că va fi mai spectaculoasă și cu multe surprize, având în vedere că se va ajunge în zone în care raliul nu a mai poposit până acum”, transmit organizatorii.

Înscrierile pentru ediția cu numărul 14 se fac la adresa: www.redbullromaniacs.com/competitors/registrations-2017/.

atmosfera-prolog-mihai-stetcu-red-bull-content-pool

Ce spun câţiva dintre rideri despre raliu

Alfredo Gomez (Spania, KTM, locul 2 în 2016, clasa Gold): „Red Bull Romaniacs este cel mai dur raliu hard enduro din lume. Probabil este cea mai importantă cursă din an pentru noi. Sunt multe coborâri abrupte, extrem de abrupte și lungi”

Jonny Walker (Marea Britanie, KTM, câștigător clasa Gold în 2014 și 2015): „Iei startul pe la 06:30 dimineața și stai pe motocicletă 7 ore pe zi. Este probabil cea mai dură cursă din an”

Graham Jarvis (Marea Britanie, Husqvarna, 5 titluri la clasa Gold, inclusiv în 2016): „Sunt aproximativ 150 de km/zi și este important să rămâi concentrat pe GPS. Terenul este fantastic. Este o aventură extraordinară”

Emanuel Gyenes (România, 2 titluri la Expert Team, 2 podiumuri la Expert Single/Silver, 13 finișuri din tot atâtea posibile): „Nicăieri nu poți să te dai atât de mult cu motocicleta în patru zile și să vezi atât de multe peisaje faine. Eu din acest motiv revin în fiecare an. Red Bull Romaniacs este un concurs greu, în care fiecare dintre noi, în funcție de clasa la care concurează, ajunge să își testeze limitele. Este o aventură la care trebuie să participi”

Zsolt Varga (România, concurent clasa Gold/Silver): „Primul meu concurs de enduro la care am participat ca spectator a fost Red Bull Romaniacs în 2008. De atunci tot visam sa concurez în acest raliu. În 2014 am terminat la clasa Silver. Să ajungi la finișul Romaniacsului este un sentiment extraordinar, este cea mai mare realizare pentru un rider. Sunt cinci zile de concurs, traseu de peste 600 de kilometri, multe zile petrecute cu antrenamente, pregătiri, iar după toate acestea când vezi finișul de la Gușterița trăiești un sentiment de nedescris. Toți cei care practică hard-enduro ar trebui să participe măcar o dată la acest raliu, este o experiență care nu se compară cu nimic”

Kristen Landman (Africa de Sud, prima femeie care a ajuns la finiș pe traseul clasei Silver 2016): „Este o provocare, îmi plac provocările, să ies din zona mea de confort, să îmi depășesc limtele, iar asta înseamnă acest sport. Doar să știi că ai terminat una dintre cele mai dure curse de enduro din lume, face să merite tot efortul ”

Sean Clarke (Noua Zeelandă, clasa Silver): „Vin de la celălalt capăt al lumii. Am participat la șase ediții, nu este nimic în lume asemeni acestui eveniment. Ai patru zile de off-road. Totul este diferit”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

vasile

Acum 7 ani

Pentru natura ar fi foarte bine ca aceasta competitie sa nu mai aiba loc. Pe unde trec lasa urme strica pasuni sperie animale.SOS poate aude careva :-)
Raspunde

...

Acum 7 ani

Cred ca Sibiul ar fi un loc mai fain decat e acum daca ar inceta aceasta isterie cu enduro (mai nou am vazut ca imbiem lumea cu ideea de "enduro paradise"). La noi se poate face ceea ce in tarile civilizate nu mai poti, nu avem legi iar cele existente nu le aplica nimeni. Enduristul poate stalci orice loc vrea el sub roata drujbei cu pretentii pe care sta... Si probabil ca iar o sa faceti dovada barbatiei voastre pe Bd. Coposu, nu-i asa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus