Marţi,
25.06.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Salvador Caragea. ”Polițistul lui Ponta” venit între câini și potăi

Salvador Caragea. ”Polițistul lui Ponta” venit între câini și potăi

”Ia să văd potăile făcând o demonstrație”. Astfel au făcut cunoștință cu Viorel-Salvador Caragea, fostul șef al IPJ Gorj, o parte din instructorii Centrului chinologic de la Sibiu. Între timp, comisarul Caragea a devenit director ”plin” al Centrului sibian, unic în țară. Noul stil de conducere a creat nemulțumiri în rândul unei părți din angajați, care au redactat memorii în care reclamă măsurile noului șef: de la legarea câinilor în lanțuri prinse de cabluri, până la eliminarea explozibililor sau stupefiantelor din antrenamente și înlocuirea acestora cu ”obiecte purtătoare de miros”, fapt care ar afecta calitatea instruirii. Iar Vaga-Bond, fostul maidanez preluat pentru a fi instruit, a devenit subiect de plângere penală, în care se reclamă recuperarea banilor cheltuiți pe hrana acestuia.

Comisarul Viorel-Salvador Caragea este cel care până în februarie anul trecut a fost șef al Inspectoratului de Poliție al județului Gorj – județul care l-a dat țării și pe deputatul Victor Viorel Ponta. Anul trecut, pe când Ponta era premier, a luat pe mulți prin surprindere detașarea lui Caragea în fruntea Centrului chinologic de la Sibiu. Mai apoi, Caragea a devenit director plin al Centrului, iar stilul său a creat ample nemulțumiri.

”Majoritatea suntem nemulțumiți. Dar mai nimeni nu poate vorbi, din teamă”, arată pentru Turnul Sfatului o parte din angajații Centrului. Unii au plecat, la cerere. ”Noi nu ne opunem fericirii nimănui, dacă se simte fericit în altă parte”, dă Caragea replica.
caragea_foto-gorjnews

foto gorjnews.ro

”Atentat la siguranța națională”

Centrul de la Sibiu este singurul care furnizează câini instruiți tuturor structurilor Ministerului Afacerilor și Interne, dar și ale Ministerului Apărării. Prin urmare, angajații Centrului consideră un ”atentat la siguranța națională” faptul că în antrenamente nu se mai folosesc substanțe reale.

”Modificarea procedurilor de folosire și antrenare a câinilor de serviciu pe specialități în situații operative, pe care le dictează managerul împreună cu conducerea actuală, poate fi considerată un grav atentat la siguranța națională. Spre exemplu, în categoria de specializare exploziv/stupefiante și biodetecție antrenarea nu se mai face în mod real pe substanțele de bază, ci doar pe obiecte purtătoare de miros, ceea ce în realitate înseamnă condiționarea nedorită de detecție și semnalarea ireală”, se arată într-unul din memoriile redactate de angajați ai Centrului.
Într-un răspuns solicitat de Turnul Sfatului, comisarul Caragea spune că procedurile nu s-au modificat, dar schimbări au fost aduse la inițiativa sa.
”Metodologia în domeniu a fost aprobată de conducerea IGPR începând cu anul 2016, la inițiativa conducerii Centrului chinologic și în urma colaborării cu specialiștii de la eșaloanele superioare și Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani. Pentru formarea câinilor de detectare se folosesc mai multe tipuri de mirosuri – ale substanțelor reale, de simulanți și copiate de pe materialele de bază pe suporturi sterile în prealabil, ambalate în recipiente de sticlă”, răspunde, în scris, Caragea.
Metoda acestuia este deficitară, explică specialiști în domeniu. ”Să îmi spună cum se poate «copia» un miros? Ar fi o premieră mondială. Ceea ce se face acum la Centru este transferul mirosului de pe substanța-țintă pe tifoane. Ceea ce nu garantează că un câine astfel instruit selectează mirosul-țintă pe care ei cred că l-au transferat. Din contră, este doar un buchet format din mirosul substanțelor volatile ale substanței-țintă, mirosul tifonului, contaminarea umană, punga de plastic sau mirosul mănușilor sterile”, arată un specialist în domeniu pentru Turnul Sfatului.

caine-explozibil-scoala-chinologica

Caragea spune despre cei care reclamă aceste lucruri că habar nu au despre ceea ce vorbesc.

”Cu mirosurile, e total în afara problemei, nu știu nici cei care vin să pârască despre ce e vorba. Israelienii și americanii produc niște truse unde mirosurile se schimbă anual. În loc de dinamită ai un baton care are miros. Și care e certificat de o agenție internațională a substanțelor explozive. O trusă din aceea costă multe mii de euro. Noi românii suntem și inventivi. Ne-am pus întrebarea de ce noi dăm 10 – 15.000 de euro pe o trusă și nu suntem în stare să prelucrăm. Am chemat toată conducerea INSEMEX Petroșani aici, am mers și noi la ei și ne-am pus de acord cum putem să facem și noi o trusă, nu de acel nivel, dar din punctul nostru de vedere nu ne vom face de râs nici în fața evreilor, nici a americanilor”, a completat, telefonic, Caragea.
Opinia celor care se opun acestuia face referire la competențe. ”Au ales acești înlocuitori pentru că nu sunt în stare să vină cu un cadru legal cu privire la folosirea acestor substanțe. Este incredibil cum un manager, alături de ofițeri incompetenți, pot distruge această unitate. În loc să se găsească soluții de îmbunătățire a activității, mai ales ca amenințările teroriste sunt reale și tot mai dese”.

”Potăile” puse în lanțuri

Pentru instructorii Centrului de la Sibiu, discuția despre câinii cu care lucrează este una sensibilă. Tocmai de aceea, ”ia să văd potăile făcând o demonstrație”, cuvinte rostite de Caragea la venirea la Sibiu au produs o impresie proastă. Impresie care s-a transformat în nemulțumiri în creștere, alimentate, de exemplu, și de decizia lui Caragea de a lega în lanțuri puse pe cabluri câinii care păzesc unitatea.

”Câinii sunt partenerii noștri, nu potăi, nu javre. Legarea lor în lanțuri este echivalentă umilirii acestei specii”, spun acum instructorii.
Caragea arată, însă, că legea e de partea lui, căci aceasta nu precizează modul în care trebuie ținut un câine, ci spațiul care trebuie să îi fie pus la dispoziție.
”O mică parte (din câinii Centrului – n.r.) execută serviciul de pază în trei moduri: alături de conducător, liber în spații delimitate și în lesă, pe un cablu cu lungimea de aproximativ zece metri, ce-i asigură mobilitatea necesară serviciului”, răspunde în scris Caragea.
caragea-gazetadedimineata-ro

foto gazetadedimineata.ro

Vaga-Bond, subiect de dosar penal

Angajații cu care a discutat Turnul Sfatului despre situația din interiorul Centrului ascuns între copacii Pădurii Dumbrava nu doresc să își facă publică identitatea, din motive evidente. În schimb, vorbește deschis Crișan Lăzureanu, cel care a condus Centrul de la Sibiu până în ianuarie 2013, când a plecat în urma unui ”scandal artificial”, după cum îl denumește acum.

”După 27 de controale ale unor diferite corpuri de control am primit o singură sancțiune și nici aceea nu a stat în picioare în instanță, unde a fost desființată”, arată Crișan Lăzureanu, pentru Turnul Sfatului.
Pe numele lui, Caragea a redactat o plângere penală, care pornește de la Vaga-Bond, câinele pe care Asociația sibiană Animal Life l-a transmis Centrului pentru a fi instruit în cadrul unui proiect-pilot.
”Am urmărit să facem un proiect de cercetare științifică, să transformăm un câine dintr-un adăpost, într-un câine utilitar. Am zis ca dintr-un «vaga-bond» să facem un câine Bond. Am consultat legislația și am încercat să facem un lucru bun, am cerut punct de vedere de la biroul juridic, de la domnul director adjunct, care este specialist în domeniu. În 2012, câinele era doar cățel și urma să intre în programul de dresaj după ce împlinea un an”, amintește acum Lăzureanu.
vaga-bond

foto Silvana Armat/Turnul Sfatului

Câinele n-a mai ajuns în niciun program de instruire, ci doar cu numele într-o plângere penală.
”Acum vine domnul Caragea și observ că face plângere penală că acest câine a mâncat de 6.000 de lei din patrimoniul Ministerului de Interne. Plângerea a fost făcută doar pe numele meu și al consilierului juridic, nu și a domnului adjunct Tătărucă, cel care avea semnătura alături de a mea. Prejudiciul de 6.000 de lei a fost calculat pe anul 2012, dar și pe anii 2013, când a fost domnul Tătărucă la comandă, și pe anul 2014, dar și pe anul 2015, când Centrul era deja condus de domnul Caragea. Și asta de ce? Pentru că proiectul acela nu a fost dus mai departe. La Parchet mi-am rezervat dreptul de a nu spune nimic. Să facă ce vor, eu am acționat legal, nu sunt vinovat de nimic, dar asta se circumscrie mai multor activități ale domnului Caragea. Tot ceea ce e legat de mine, nu mai e valabil”, spune Lăzureanu.
În aceste condiții, Asociația Animal Life și-a cerut înapoi câinele. Centrul condus de Caragea nu le-a dat, însă, niciun răspuns. Și nici câinele.

caragea-2

foto Silvana Armat/Turnul Sfatului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

51 comentarii

alex

Acum 7 ani

Daca sunt dezamagiti de noul sef de ce nu isi dau toti demisia si sa-l lase pe el cu potaile? Asa e romanul tare doar in anonimat si clanta in rest loc caldutz banuti buni de ce sa fii erou ca aia mor primii ham ham. V-o furat osul si amu sunteti suparati. Iar daca siguranta nationala sta in 2-3 patrupezi eu zic sa desfintam toata armata sa dam tot la fier vechi si sa facem catedrala aia odata.
Raspunde

Burdy

Acum 7 ani

Dacă nu ne convine în tara asta, de de nu o părăsim?
Raspunde

Nicu

Acum 7 ani

Si daca isi dau toți demisia, câinii cui rămân? Și nu sunt 2-3, sunt foarte multi. Si daca iti arata unde e bomba înainte sa explodeze sau gasesc victime vii printre daramaturi, da, participa la siguranta nationala! Păcat ca esti dezinformat si latri in pustiu. Incompetenți sunt peste tot in funcții de conducere si stau acolo politic si astia ca tine ii apara. Sa iti fie rusine!
Raspunde

gigea

Acum 7 ani

Un penal!
Raspunde

bibi

Acum 7 ani

Alo, dom ministru, luați-l pe nebun de aici până nu distruge şcoala aia.
Raspunde

zara

Acum 7 ani

ce fata de oltean
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

VL-69-BMW

Acum 7 ani

Un articol tendentios fata de un mare om. Felicitari domnule comisar ca faceti ordine la Sibiu daca sibienii nu sunt in stare.
Raspunde

123

Acum 7 ani

Oltene Sigur nu-i mare, poate mai creste, asa s-o gindit si croitorul care io facut "costumul" prostilor mai mare
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 7 ani

E clar ce specie esti, daca il preaslavesti pe cicusor naragea...
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Ce mecla de cioara retarda ! Ce dracu de studii are tiganu' asta de e in asemenea post? Are studii macar? Sau a lins cioara in cur toata viata de santajabil ce e ?! Mars dracu de aici, faci si oltenii de rusine, ne apuca sila ! Si javra sa zici tu lu' mata, pe tarlaua ta ! Javra !
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Pardon, ''potaie'' !
Raspunde

Luca

Acum 7 ani

Va dati seama , ce oameni a pus Puie Monta sa conduca tara ?! Lui Ciolos ii va trebui 5 ani sa faca o curatenie eficienta .
Raspunde

konrad

Acum 7 ani

Inca n-am cunoscut politisti inteligenti, cu caracter, muncitori, etc. In Politie salarile sunt modeste, iar cine le accepta sunt hoti sau slabi din punct de vedere profesional.
Raspunde

costin

Acum 7 ani

In articol faceti referire la ultimii 2 conducatori ai scolii: d-l Lazureanu, pe care-l cunoaste toata tara pt scandalul cu tenta sexuala in care a fost implicat in timpul in care a condus scoala, un tip care nu stia sa-ti tina p-la in pantaloni, era rau de musca, angajatele fiind in permanenta terorizate si nu numai; iar acum ni-l prezentati pe d-l Caragea, un mare penal, un acolit al PSD-ului, din poze puteti sa va dati seama de caracterul si competenta d-lui. Ce-i trist in toata povestea asta, este faptul ca amandoi au fost numiti de la capitala. Cum au fost numiti ? Li s-a oferit o lista cu posturile libere la nivel de tara, pe aceasta lista fiind si sb cu functii excelente! Asa ca meseriasii astia doi doar au pus degetul la linia respectiva. Atata, fara concurs, fara nimic. Si adjunctul d-lui Caragea, la fel, venit de la Hunedoara, dupa ce a fost demis de-acolo pt incompententa si lipsa de reactie intr-un scandal in care o namila a batut o d-ra! Deci, despre ce vb aici ? Asa este in tot sb! Sb valorosi sunt plecati in capitala sau in exterior, iar noi aici ne pricopsim cu specimene de-astea! Eu am vrut acum cateva zile sa-mi depun dosarul pt un post la scoala aceasta, apoi am studiat presa.. si mi-a fost de ajuns sa-mi dau seama ca acolo e ceva putred, putred si f sus!
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

haha, ce fata de prostanac :)
Raspunde

gicu

Acum 7 ani

S-au gasit Lazureanu cu Caragea, 2 vaga-bonzi cu sudisti! Potailor, jos labele de pe scoala asta! Marsh la gunoi cu voi, acolo va este locul!
Raspunde

penal

Acum 7 ani

Lazureanu si Caragea, ambii cu dosare penale! Deci, vorba presedintelui nostru, penalii nu au ce cauta la varf ! Mai la coada, catre pensie, catre uitare, catre stergere din memoria colectiva!
Raspunde

Caine

Acum 7 ani

Jeg
Raspunde

ce schimbare !

Acum 7 ani

ce mutra de imbecil,cu din astia defilam !
Raspunde

Lex

Acum 7 ani

Asa se intampla daca se numesc in functii de conducere incompetenti si nu sunt adusi profesionisti care au dovedit ca merita functia si ca pot aduce plus valoare. Din pacate asta se intampla nu doar la Centrul Chinologic. Daca cautam mai atent, o sa vedem ca mai sunt institutii cu rol in siguranta nationala, salvare de vieti, salvamont, educatie etc, unde managerii dau dovada de diletantism si nu prea au ce cauta in domeniul respectiv, daramite in functii de conducere. Felicitari politistilor care au avut curajul sa reclame public aceste probleme si felicitari institutiilor de presa care publica obiectiv problemele semnalate. Felicitarui democratiei bine intelese!
Raspunde

Dumi

Acum 7 ani

Felicitări domnule Deleanu pentru articol.
Raspunde

Dumi

Acum 7 ani

Din păcate realizările acestui centru pana în anul 2013 vor rămâne în desuet mult timp de acum înainte și progresia acestei institutii în perioada 2008-2012..va rămâne intr-un con de umbra mult timp și de acum înainte, in conditiile managementului actual.Felicitări domnului Crișan Lazureanu pentru ca a redefinit conceptul de câine polițist ca mijloc eficient și inegalabil în probatoriul judiciar, alături de multe realizări și din perioada sa la institutul Național de Criminalistica..și știu la ce ma refer....implementare AFIS, fotografia digitala....Starea de spirit negativa la aceasta ora nu se datorează doar domnului director ci și celor care au rămas la conducerea interimatul și nu au continuat nimic pozitiv în acest sens.Pacat, mare păcat pentru acesta stare de fapt și spirit.
Raspunde

Nyt

Acum 7 ani

Susținem polițiștii curajoși,comoetenti si cinstiți nu astfel de diletantism. Totuși nu se poate schimba prin lege sa nu mai fie numiți!!! politic... Poporul are nevoie de calitate..
Raspunde

vasile suciu

Acum 7 ani

dobitoc si prostovan la greu
Raspunde

vasile suciu

Acum 7 ani

caragea este un infractor dovedit dar scos basma curata de procurorii dna central, dupa ce caragea a vindut informatii unui bandit din tg-jiu pentru a nu se duce la bucuresti unde i se organizase flagrant cazind pe interceptarile sri....bineinteles banditul nu a mai maers la bucuresti si a picat flagrantuls-a facut sesizare la dna central, deci dna central, unde procurorul George nica in dosarul 105/p/2011al dna central retineti,spune clar cum caragea ......urmare a actiunilor lui caragea viiorel salvador,...L.M. nu s-a mai prezentat la data mentionata in locul in care urma sa se intilneasca cu persoana de la care pretinsese anumite sume de bani.....si se continua expunerea procurorului George nica, care culmea nesimtirii in final dispune neînceperea urmaririi penale... precum si in alte citeva denunturi in care procurorul nu a facut absolut nimic, procuror care se pare a plecat dupa citeva zile de la dna... apoi nimeni nu s-a mai sesizat din sefii procurorului pentru a-l trezi la realitate.... cert este ca dupa ceva timp procurorul ierarhic care a semnat solutia lui nica .... a fost pensionat.... de ce ????, este de notorietate prietenia lui ponta cu caragea, ponta a picat, este de notorietate prietenia lui caregea cu toba, toba a picat si multi multi altii, a fost arhicunoscuta comportare lui cargea la Gorj... execrabila, a fost mutat fortat la sibiu si totusi si acolo isi face de cap, este jenant si incredibil cum i s-a dat unui derbedeu din nou mina libera sa-si bata joc de oameni, de familii si de colective... si totusi....dar pina cind domnilor bucuresteni corupti pina in maduva oaselor, pina cind ????
Raspunde

Mum

Acum 7 ani

E Șocant dle Suciu,ne ducem în jos dacă nu se face ceva!!!!
Raspunde

PRIETEN CU CARAGEA

Acum 7 ani

CARAGEA ESTE ATIT DE PROST CA A DEVENIT DOCTOR... DAR NICI UN DESTEPT NU A VERIFICAT DACA E PLAGIATOR..... ASTA NU STIE SA MEARGA CA SE IMPIEDICA DAR SA SCRIE LUCRARE DE DOCTORAT ... A FACUT DOCTORATUL IN TIMPUL SERVICIULUI...... VA DATI SEAMA CA BIETII CIINI SUNT CONDAMNATI LA TEROARE.... ASTA NU IA IN SEAMA SPECIALISTII, ESTE BOLNAV LA CAP SE CREDE CEL MAI CEL DINTRE TOTI ..... BAFTA CARAGIALE, F.... DACA NU SUNT CAPABILI SIBIENII SA TE EXPULZEZE ........ FELICITARI PENTRU ARTICOL........ INFORMATIE PROASPATE , INTREBATI LA PARCHETUL CRAIOVA DACA SE FAC CERCETARI FATA DE ACEST IMPOSTOR SI DE CE NU SE SOLUTIONEAZA DOSARELE .... STAU LA SERTAR, DE ASEMENEA INTREBATI LA PARCHETUL GENERAL DACA ESTE CERCETAT IMPOSTORUL.... DE CE OARE NU SE DAU SOLUTII IN DOSARE, PE CE SE BAZEAZA PARCHETUL CRAIOVA DACA NU SE SUPUN PARCHETULIUI GENERALSA SOLUTIONEZE URGENT DOSARELE CARE - L VIZEAZA PE CARAGEA.
Raspunde

Salvator Bulagea

Acum 7 ani

O javra penala aceșt individ. Trebuie schimbat si eliminat cat mai rapid pana nu distruge tot.
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Multumim PSD! Multumim penalului Cindrea si multumim penalului Ponta pentru binefacerea făcută cu acest retardat!
Raspunde

LABUS

Acum 7 ani

Centrul Chinologic a ajuns locul de refugiu pentru incompetentii de top din Ministerul de Interne! Toti penalii, toti cei care au adus prejudicii de imagine prin incompetenta lor, prin caracterul lor, prin implicarea politica, toti dar absolut toti sunt teleportati la Centrul Chinologic Sibiu! Penalilor, ati reusit sa distrugeti aceasta unitate de elita a MI-ului! Multumim IGP pentru aceste numiri, incompetentii si penalii din IGP si-au numit prietenii sa distruga o unitate de elita din provincie! JOS CORUPTIA! JOS PILELE! POTAILOR, JOS LABELE DE PE SIBIU!
Raspunde

Sustin curagea muiorel

Acum 7 ani

Pleaca si du.te acasa imputitule.. nu mai fii orgolios si lasa scoala sa se dezvolte fara tine... nu vezi ca iti bati joc de oameni.. nu vezi ca nu le face placere sa munceasca sub talentul tau ceausist ?, nu vezi ca de cand ai venit ai adus cearta si invidie intre ei ca la olt?.. Nu vezi ca esti habarnist legat de caini ? Iti bati joc de instructori si de toti oamenii .De ce stai la noi in sibiu ? Prostia si orgoliul tipic voua oltenilor asa.i ?.. cat ai sa rezisti ? Cat vrei ? Esti penibil de penal. Si la propriu si la figirat. Cat de repede, vin baietii !!!
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

Lazureanu a plecat de jos, s-a ridicat pe munca lui si a avut rezultate in criminalistica.Profesional era bun,era dedicat.Greselile lui au fost de alta natura.Pacat.Felicitari pentru initiativa cu cainele vagabond.Din pacate sunt prea multi incompetenti in toate structurile si prea putini cu initiativa.Toti acesti incompetenti pun bete in roata cand li se pare ca altii ar putea demonstra ca sunt mai buni si le clatina scaunele.Aceasta e realitatea romaneasca:copii dau examene inca din cls a patra iar pe posturile de conducere se fac numiri...infractorii mananca gratis,parintii platesc mancarea in gradinite ...foarte multe anomalii sunt in sistem si nimeni nu aude,nu vede fiindca se vrea sa se faca ceva.Fiecare isi cauta locul caldut si sigur cu orice pret! Nu suntem generatia de sacrificiu pentru ca nu ne indreptam spre mai bine,este o stare de fapt care va continua si in generatiile viitoare.
Raspunde

nu ne pierdem capul

Acum 7 ani

Mai lasa-ma cu astia plecati "de jos". In traducere "fara situatie", ca sa fim politically correct, ca sunt expresii romanesti din batrani, muuult mai plastice. De unde si cercul vicios, pornesc in viata cu frustrari, traume, uneori si fara cei sapte ani de acasa si sunt grabiti sa se catere pe scara sociala ca sa scape de trecut. Si ne miram ca fug dupa functii ca flamanzii, ajung sa dea rateuri si sa-si trateze frustrarile pe banii statului. Bravo celor ce-si depasesc conditia, dar s-o faca in ritmul vietii, care se masoara in generatii, nu in luni/ani, s-o faca decent si pe munca!
Raspunde

Vaga -Bond

Acum 7 ani

Caragea a fost trimis de Munteanu să îl salveze pe Scinteie și să o lase pe m*** să îi continuie afacerea de la Cisnadioara. A văzut cineva ce vilă are în acea locație. SALVADOR așteaptă alegerile să vadă dacă Puie Monta îl pune înapoi să termine județul Gorj.
Raspunde

Police K-9 Instructor

Acum 7 ani

Felicitari pentru articol, este corect si adevarat in cea mai mare parte, vorbesc in cunostinta de cauza, lucrand in Centrul Chinologic Sibiu. Aici la CCS de aproape 2 ani de zile incoace am regresat spre evul mediu. Comentariile anterioare sunt si ele adevarate unele dintre ele, altele sunt in necunostonta de cauza iar altele pline de patima. Cu toate acestea adevarul este ca e tragica evolutia activitatii unei institutii de elita a statului, respectiv a Politiei romane datorita acestui Caragea si si mai tragic este ca toate comentariile de aici precum si acest articol nu reprezinta nimic, pentru xa nu schimba nimic.
Raspunde

cineva care știe. ....

Acum 7 ani

felicitari pentru articol....Tot ce Ai scris este adevărat. ...însă este doar 1%din ce se întâmplă acolo....oamenii sunt terorizați. ...păcat. ...Trebuie sa vadă o tara întreaga articolul tău. ..da l mai departe.Încă o data felicitări.
Raspunde

Doar Eu

Acum 7 ani

Trebuie fugarit de acolo, cum a fost si de la Gorj...Dat la presa națională .. ca altfel strica tot.imaginea Institutiei, dar mai ales pe cei care mai lucreaza acolo..se rezista cu pastile si internari la spital la psihiatrie. Trebuie sa moara cineva din cauza stresului provocat de acest Vodă Caragea, ca sa faca ceva pentru inlaturarea lui. Doar afiliati lui sunt fara stres. (sugesa si elvis)poate iese ceva.! si sa nu uitam de anakonda. Bravo pentru articol, de unde ai informațiile , treaba ta. dar dunt 100% adevarate, dar nu e tot, Mai sunt multe de dezvaluit despre abuzurile și presiunile ale acestui specimen(inca sustinut politic), aceleasi ca la IPJ Gorj..Oare se va face ceva bun și pentru aceasta instituție, dar mai ales pentru cei care muncesc si se daruiesc pentru ea.
Raspunde

Dumi

Acum 7 ani

Domnule Deleanu, cum v-ați imagina sa întâlniți un decident al unei instituții reprezentând Politia Romana asa cum este acest Tutankhamon numit Caragea care are tupeul sa semneze acte și inscrisuri cu pix termoinstabil în mod voit? Pentru a nu-și asuma responsabilitatea .? ACEST TRUC IEFTIN A FOST descoperit si are menirea de a nu îl face pe el direct responsabil de anumite decizii.."stil" care nu este demn de un polițist. Cum poți accepta sa lurezi sau sa te încrezi intr-un asemenea om??.Dacă ar fi corect in decizii de ce are nevoie de astfel de trucuri.penale..?De cind a venit în centru doar zbiară în ședințe .Aceste ședințe au devenit satira și umilință..pomenind de toți cei care l-au părăsit..
Raspunde

cineva care știe. ....

Acum 7 ani

Te susțin Dumi
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

"Sandokan" este apelativul polițiștilor către acesra. D-l Costel Giurca, cunoaște acest lucru' !
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

A se ancheta deconturile efectuate în legătură cu organizarea de către cst dottore Sandu Dorel Tudor a evaluării structurilor de control intern, din IGPR, în toamna anului 2015, cazarea fiind asigurată de care d-l Caragea, În condiții improprii evenimentului respectiv, în spațiile de cazare ale Centrului chinologic " Dr. Aurel Greblea" Sibiu, la care a participat si d-l Giurca. P.S. D-l Caragea fiind coleg de armă " circulație - miliție", Slatina, cu dottore Dorel.
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

CINE-I OM SI CINE-I CAINE? ASTEPT RASPUNS URGENT!
Raspunde

avertizor public

Acum 7 ani

dragi reporteri sibieni aveti oare curajul sa verificati lucrarea de doctorat ..... vai mama ce surprize o sa avetii..... cel mai mare plagiator ..... asa spun mari politisti care acum au iesit la pensie si nu mai au teama,..... un profesor din petrosani este suparat ca ia plagiat lucrarea acest caragea mai marele sef care a facut numai abuzuri in gorj
Raspunde

zzz

Acum 7 ani

mica adaugire...asta s-a incuscrit cu Ciurel, fostul director de la CEO si lacheul lui Victor Viorel. cam astia sunt oamenii...
Raspunde

madalina

Acum 7 ani

inca nu a iritat cainii cu mirosul de transpiratie? Cum nu ati observat cum pute Salvador Caragea????
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Pute a prost? Sau asta doar ca e în clică cu Monta și Dracnea?
Raspunde

...

Acum 7 ani

cine a pus porcul sef la caini?
Raspunde

BEN

Acum 7 ani

ASTA JAVRA N=AI CE COMENTA,MULTA PLEAVA LA OLTENIA.
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

La Centrul chinologic Sibiu, să se verifice legalitatea lucrărilor de asfaltare al drumurilor interioare incintei, modul de acordare a certificatelor privind atestarea conductorilor de câini de serviciu, legalitatea scăderii din evidenta contabila a câinilor decedați, precum și starea climatului organizațional al instituției .
Raspunde

unlul

Acum 7 ani

Din fotografie se vede catt de jegoase sunt hainele pe caragea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus