Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Primăria prelungește termenul de depunere a declarațiilor de salubrizare

Primăria prelungește termenul de depunere a declarațiilor de salubrizare

Deoarece din zece firme sibiene, opt nu și-au depus încă declarațiile pentru calcularea taxei de salubrizare, Primăria a decis să prelungească cu 30 de zile termenul în care acestea pot fi depuse.

”Direcția Fiscală Locală Sibiu anunță prelungirea termenului de depunere a declarațiilor pentru calcularea taxei de salubrizare până în data de 30 noiembrie. Prelungirea se aplică atât în cazul persoanelor fizice, care au depus în proporție de 70% aceste declarații, cât și în cazul persoanelor juridice dintre care au depus acest document doar 20%. Persoanele fizice și juridice care nu și-au depus încă declarația primesc un răgaz de 30 de zile pentru a evita impunerea din oficiu a taxei”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Taxa de salubrizare trebuie plătită cel puțin o dată la trei luni și reprezintă contravaloarea serviciilor de colectare și transport, dar și de sortare și depozitare a deșeurilor menajere din Sibiu, în cadrul proiectului de colectare selectivă a deșeurilor. Taxa este introdusă de la 1 noiembrie 2016. Pentru stabilirea valorii acestei taxe, sibienii trebuie să completeze o serie de formulare, care pot fi găsite atât la sediile Primăriei (din Piața Mare sau bulevardul Victorie), cât și on-line (urmând acest link, cu instrucțiuni de completare la acest link). Aceste formulare pot fi depuse atât în format fizic la sediile Primăriei mai sus amintite, cât și scanate și transmise prin mail la adresele [email protected] sau [email protected]. ”Nedepunerea declarației până la termenul limită va însemna în cazul persoanelor fizice că taxa se va calcula din oficiu, luându-se în considerare că în spațiul respectiv locuiesc patru persoane. În cazul în care o persoană juridică nu depune declarația până la termenul limită, taxa se va stabili din oficiu, estimând o cantitate anuală de deșeuri generate de 12 tone/an”, mai informează reprezentanții Primăriei.

Contacte utile Sursa: comunicat Primăria Sibiu

PENTRU INFORMAȚII PE TEMA TAXEI DE SALUBRIZARE, vă rugăm contactați Direcția Fiscală Locală Sibiu: Telefon: 0269/208.947, 0269/208.948, 0269/208.945 - pentru persoane fizice 0269/208.956 - pentru persoane juridice

E-mail: [email protected] sau [email protected] PENTRU INFORMAȚII LEGATE DE SORTAREA DEȘEURILOR, PUBELE, RIDICAREA DEȘEURILOR, etc, vă rugăm contactați: SC Soma SRL Telefon dispecerat: 0269/562 056 sau 0269/988 Facebook: https://www.facebook.com/somasibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

////

Acum 7 ani

La mine în mahala nici nu s-au adus pubele speciale... Halal organizare!
Raspunde

Brian Loman

Acum 7 ani

Nici la Dioda n-au apărut încă pubelele speciale. Dezastru. Păcat că TS nu permite încărcarea de imagini. Până la urmă, unde se va plăti noua taxă de salubrizare?!
Raspunde

Geo

Acum 7 ani

Specific romanesc. termenele,legile... sunt pt prosti.
Raspunde

Alzara

Acum 7 ani

Deci cetăţenii ( adică ulimea ) se conformează de 3,5 ori legislaţiei decât aministratorii firmelor ,adică motorul societăţii !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus