Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

1939. În Sibiu s-a scumpit carnea și făina

1939. În Sibiu s-a scumpit carnea și făina

2 noiembrie

1939: S-a scumpit carnea și făina la Sibiu.

1941: Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Sibiu a fost onorată de Ministrul Culturii Naționale și Cultelor, domnul general Radu Roseti.

1948: Copiii până la 13 ani au intrare gratuită la manifestările sportive.

1950: Oamenii muncii din orașul Sibiu salută cu bucurie Hotărârea CC al PMR asupra planului de electrificare a țării.

1963: S-a organizat un schimb de experiență la care au participat toți pădurarii, brigadierii și inginerii din cadrul Ocolului Silvic Sibiu, al Întreprinderii forestiere.

1976: Se sărbătorește ,,Ziua Recoltei”; în piețe expoziții de legume și fructe.

1979: Are loc la Casa de Cultură un simpozion național de informatică.

1983: Se desfășoară Festivalul cultural-artistic ,,Toamna sibiană `83.

1984: Se organizează manifestări culturale dedicate aniversării a 200 de ani de la marea răscoală condusă de Horia, Cloșca și Crișan.

1986: Aeroclubul ,,Transilvania” face înscrieri pentru cursurile de parașutism și zbor motor.

1990: IJTL Sibiu fixează noi prețuri la bilete pentru transportul în comun (Sibiu-Rășinari-6 lei).

2002: Deputatul Nicolae Nan, PD Sibiu, declară că ,,vina pentru starea defectuoasă a sportului sibian o poartă administrația locală” (stare de degradare profundă a Stadionului municipal), să se acorde fonduri mai mari pentru sport în loc de festivaluri gen ,,Corso Summer Fest”.

2006: Sibiul se află pe primul loc în Topul celor mai ,,prietenoase” 50 de orașe în care să locuiești din Ardeal, clasament publicat în săptămânalul ,,Capital”. La nivel de țară Sibiul este pe locul patru, după București, Timișoara și Constanța.

2007: Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la București, începe, la Sibiu, cu piesa ,,Faust”, după Goethe.

2009: În topul celor mai bune orașe în care merită să trăiești realizat de revista ,,Capital”, Sibiul este pe locul al șaselea (după București, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Iași). Sibiul este apreciat pentru nivelul scăzut al taxelor.

Sursa: ,,O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ion Mariș

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Volkischer Beobachter

Acum 7 ani

Mădălina Micu, îți atrag f. serios atenția că pe ”Deputatul Nicolae Dan, PD Sibiu” îl cheamă de fapt, Nicolae Nan și a ocupat între 1996 și 2000 funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu. Ca un amănunt picant, mai dezvălui că porecla dumnealui este Nicu Plicu'. Pretenii știu de ce. Unde este corectorul de la Turnul Sfatului?
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, 2006-2009 evoluție "fulminanta" a Sibiului, in topul orașelor din România in care merita sa trăiești...2016 cel mai probabil in afara clasamentului...sau?
Raspunde

alexa

Acum 7 ani

"Oamenii muncii din orașul Sibiu salută cu bucurie Hotărârea CC al PMR asupra planului de electrificare a țării." cam asa arata toata cartea d-lui Maris. Practic este o adunatura de stiri din ziarele comuniste din Sibiu, de la Flacara Sibiului la Tribuna Sibiului. Nicio cercetare serioasa
Raspunde

ion ion

Acum 7 ani

in 2004 a fost deschia TALIA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus