Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Povestea chitarei, repovestită la Sibiu. Biletele s-au pus deja în vânzare

Povestea chitarei, repovestită la Sibiu. Biletele s-au pus deja în vânzare

Biletele pentru spectacolul ,,Povestea chitarei” care va avea loc, duminică, 6 noiembrie, la Sala Thalia, s-au epuizat. Vestea bună este că spectacolul se reia pe 11 noiembrie, la Teatrul Gong din Sibiu. Biletele se pun în vânzare de sâmbătă, 5 noiembrie pe pagina de Facebook a evenimentului și pe Kompostor.ro.

În regia lui Bogdan Sărătean, ,,Povestea chitarei” transformă teatrul și muzica live într-un tot unitar. Povestea îl are în centru pe Albert, un băiețel de 10 ani care află de la televizor că vine sfârșitul lumii. Înțelegând că planeta noastră se va stinge, el hotărăște să trimită în cosmos chitara rămasă de la tatăl său, pentru a o salva. Este convins că instrumentul său conține toate sunetele inventate vreodată pe Pământ. Pentru a-și duce la îndeplinire planul, Albert trebuie să parcurgă un traseu inițiatic, care presupune întâlniri cu diverse persoane care îl vor îndruma și experiențe care îl vor maturiza.

,,Oamenii mari au nevoie de poveste”

Regizorul Bogdan Sărătean spune că ,,Povestea chitarei” este o invitație spre a privi lumea cu ochii limpezi a unui copil. ,,Cred în continuare că arta supremă este muzica, și că toate artele încearcă să o imite. Cred că oamenii mari au nevoie de poveste, mai mult ca oricând. Sunt convins că spectatorii, martorii, îl vor însoți cu bucurie pe Albert în călătoria lui inițiatică, fabuloasă. Acest spectacol este un omagiu adus chitarei și tuturor artiștilor care și-au zdrelit degetele și sufletele zile și nopți întregi pentru a descoperi sunetele divine pe care instrumentul acesta miraculos le conține. Dar în același timp Povestea chitarei este o invitație spre a privi lumea cu ochii limpezi ai unui copil. Fiecare om din public a fost la un moment dat Albert, și a avut o grămadă de vise. E datoria spectacolului nostru să îi reamintească asta. Iar pentru mine e o enormă bucurie să lucrez cu instrumentiști de asemenea clasă, să îi văd pe scenă alături de cei mai tineri actori ai orașului”, spune Bogdan Sărătean, regizor al spectacolului ,,Povestea Chitarei”.

Îmbină chitara clasică și cea electrică cu teatrul

Spectacolul realizat de Asociația Culturală ,,PLAY” cu participarea Teatrului BIS din Sibiu își propune să ilustreze istoria chitarei, prin prisma poveștii băiețelului Albert. ,,Ideea proiectului a fost de a ilustra la modul artistic-educativ istoria chitarei, a felului în care a evoluat acest instrument. Inițial gândul era al unei ilustrări cronologice a acestui fenomen. Împreună cu regizorul spectacolului am hotărât că e mai util și mai atractiv să creăm o poveste care să conțină toate aceste sonorități atât de diverse. Provocarea noastră este ca spectatorul să pătrundă în povestea lui Albert, și să descopere împreună cu el Chitara cu C mare, de la barock la rock. Avem pe scenă instrumentiști consacrați, de mare clasă, alături de actori tineri apreciați în orașul nostru. Mi-am dorit mereu să văd un spectacol care îmbină chitara clasică și cea electrică cu teatrul, spune, Cosmin Marcu, producătorul spectacolului, de la Asociația Culturală ,,Play”. Muzica va fi interpretată live de doi dintre cei mai bine cotați chitariști ai momentului: Stan Zamfirescu și Ilie ,,Manole” Vlad alături de tinerii lor discipoli.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus