Vineri,
17.09.2021
Partial Noros
Acum
22°C

Virajul unui analist bancar către lumea florilor. “Am avut o traiectorie foarte ciudată, dar frumoasă”

Virajul unui analist bancar către lumea florilor. “Am avut o traiectorie foarte ciudată, dar frumoasă”

A început să lucreze într-un bar, apoi a vândut produse cosmetice. Visa să devină angajat într-o bancă. După doi ani ca analist bancar, visul nu i s-a mai părut interesant și a plecat de la Sibiu la București. Unde a devenit florist. ”Floristul vedetelor”, s-ar putea spune, deși îi displace total această caracterizare.

Dhaniel Nora are 30 de ani și a visat încă din clasa a VII-a să devină bancher, îl fascina lumea angajată ”la costum”. Visul i s-a împlinit după absolvirea Facultății de Științe Economice, dar până atunci a lucrat într-un bar, într-o firmă de piese auto, a făcut voluntariat și a vândut chiar și produse cosmetice.

dhaniel-nora-florist-2

“Am simțit că mă duc la nuntă”

Primele două luni le-a lucrat la ghișeu, iar ulterior s-a ivit oportunitatea să lucreze ca analist bancar în zona creditelor pentru persoane juridice. “La ghișeu, încasam facturi de la bătrâne. Apoi am ajuns să lucrez ca analist bancar, mi-am îndeplinit visul din clasa a VII-a. Când m-am dus prima dată la bancă îmbrăcat în costum am simțit că mă duc la nuntă.  Acum port haine rupte”, își amintește Dhaniel.

Primul contact cu lumea florilor l-a avut acasă, la Sibiu, în 2009. După ce își termina munca la bancă mergea să își ajute un prieten care se ocupa de asta. “Primul contact cu lumea florilor a fost când l-am cunoscut pe Darius de la Dadoo și am lucrat împreună doar din plăcere, fără să mă gândesc nici măcar o secundă că aș putea să am un «full time job» din asta. Acum, din nefericire, Darius nu mai este printre noi, dar știu sigur că de acolo de sus, de unde este, are grijă de mine și îmi veghează pașii. Simt asta. M-am gândit la o afacere abia în 2011, după ce mă angajasem într-o altă corporație în București unde făceam audit, deci ceva cu totul și cu totul diferit. Da, am avut o traiectorie foarte ciudată, dar frumoasă, m-au ajutat mult toate experiențele pe care le-am acumulat”, spune Dhaniel zâmbind.

dhaniel-nora-florist-8

Idei în bucătărie, atelier în garaj

Sibiul s-a dovedit prea liniștit pentru energia și pofta de viață a lui Dhaniel. În liceu a fost prima dată în vizită în București și a rămas fascinat de ritmul vieții din capitală, unde locuiește de cinci ani. “Abia am așteptat să plec de acasă în nebunia și agitația Bucureștiului. Am o familie extraordinară, îmi iubesc părinții, vin cu drag să îi văd, dar ador nebunia, agitația și ritmul Bucureștiului. Și da, începutul în București a fost foarte, foarte greu, am fost la un pas să mă întorc înapoi în Sibiu, dar acum mă bucur foarte mult că am rezistat acelui prim an.”, își amintește tânărul.

În 2013 a decis să se dedice business-ului propriu, pe care l-a numit Purple Flowers & Events. Primele evenimente le-a creionat împreună cu partenera sa, Roxana, în bucătăria proprie, iar apoi și-au deschis un mic atelier într-un garaj. “O cunoscusem pe Roxana Bllinder în vara lui 2011, am devenit foarte buni prieteni și asociați. Împreună am început în 2011 și în continuare suntem și prieteni și asociați”.

Eticheta de ardelean, un avantaj

Începutul a fost unul greu, cu întâmplări plăcute sau mai puțin plăcute. Dar “eticheta” de ardelean, seriozitatea, munca și oamenii buni pe care i-a întâlnit, l-au făcut să reușească. ”Pot să zic că am cunoscut mulți oameni buni care m-au ajutat atunci când am avut nevoie. Cred cu tărie că dacă ești un om bun, cu siguranță vei avea lângă tine numai oameni buni”, mărturisește Dhaniel.

dhaniel-nora-florist-1

La început, făcea doar aranjamente florale pentru evenimente. La momentul actual are mai mulți angajați, iar pe lângă aranjamente florale furnizează și recuzită pentru evenimente, având și un magazin online. În plus, face și alte decoruri pentru ședințe foto, vitrine, mall-uri, hoteluri sau alte spații comerciale. A avut clienți persoane cunoscute în România precum Loredana Groza, Andra, Adela Popescu, Andreea Bănică sau Raluca Bădulescu. Dar a lucrat și pentru firme ca Mercedes, Land Rover, Samsung, Unilever sau Stejarii.

“Oamenii pot face orice dacă își doresc”

În zilele cele mai fericite, Dhaniel ajunge la atelier la 10 dimineața și pleacă la 7 seara. Rar are o duminică liberă, dar spune că este un om fericit. Cel mai mult îi place să muncească și să călătorească. “Cred despre mine că sunt un om foarte simplu. Nu am nicio plăcere excentrică, poate faptul că gătesc. Mă relaxează foarte mult. Îi acord cât de mult timp pot lui Hapy, câinele meu, cea mai frumoasă femelă pug de pe pământ. Citesc. Mereu am o carte sau două pe care le citesc. Merg la teatru și călătoresc”, spune Dhaniel zâmbind.

Atunci când e la Sibiu, îi lipsește Bucureștiul, dar, în viitor, nu exclude posibilitatea de a se întoarce acasă. “Când lucram în bancă nu mi-aș fi imaginat niciodată că o să fac ceea ce fac acum. Iau lucrurile așa cum vin pe plan personal, iar pe plan profesional ne extindem planificarea strict atât cât este nevoie. Momentan planurile profesionale nu prevăd întoarcerea la Sibiu, dar pe viitor, cine știe ce se poate întâmpla”, mărturisește Dhaniel Nora.

“Oamenii sunt extraordinari și pot face orice dacă își doresc cu adevărat. De aici vine, de cele mai multe ori, și inspirația mea, din oamenii pe care îi întâlnesc”, Dhaniel Nora
dhaniel-nora-florist-4

dhaniel-nora-florist-3

dhaniel-nora-florist-5

 

Comentarii

6 comentarii

Imortela

Acum 4 ani

Te felicit cu sinceritate,draga Daniel. Îți urez cei mai frumoși pasi înainte și mult succes .
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, "dhaca" într-adevăr te numești Dhaniel, înseamnă ca ești "valoros" si-n ipoteza aceasta ti-as comanda si eu un Cos cu 50 de trandafiri albaștrii, "dhaca" nu uita ca M-ai "cunoscut"....
Raspunde

////

Acum 4 ani

Se putea să lipsească martie din post?! Hop și lăbuța... Ce-ai cu băiatul?! /!
Raspunde

andrea

Acum 4 ani

Eu il cunosc de pe vremea cand era licean si se numeste Daniel Aron, nu stiu de ce isi ascunde numele. Dar a fost intotdeauna un baiat deosebit, cu simt estetic si atent la detalii, harnic si cu inititiva. Ma bucur ca face ceea ce ii place, si ca isi exploateaza la maxim talentul. Ii doresc mult succes in continuare!
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! "Nenea" deci nu-l cheamă Dhaniel ?!...Apăi, aranjamentele florale făcute de dansul, deja au pierdut la "bhursa" in jur de 25-30%....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus