Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Școala Gimnazială Nr.25 Sibiu promovează lectura

Școala Gimnazială Nr.25 Sibiu promovează lectura

Școala Gimnazială Nr.25 din Sibiu este implicată în programul Erasmus+ numit MOVERE, DOCERE, DELECTARE through Reading” (MDD), care se desfășoară de-a lungul a doi ani și are ca scop promovarea lecturii. În luna noiembrie a acestui an, Şcoala  Gimnazială va găzdui prima reuniune transnaţională la care vor lua parte cele cinci delegaţii ale şcolilor partenere.

“În urma unei experienţe etwinning fructuoase, doamna profesoară de limba română Radu Luminiţa a conceput şi iniţiat un proiect european Erasmus, astfel anul şcolar 2016-2017 a început cu o nouă provocare: şcoala noastră va implementa în următoarele 24 de luni proiectul Erasmus+ MOVERE, DOCERE, DELECTARE through Reading (MDD), în calitate de instituţie coordonatoare, având parteneri din Bulgaria, Italia, Polonia, Portugalia şi Turcia”, transmit reprezentanții  Școlii Gimnaziale Nr.25.

Scopul proiectului MDD este promovarea lecturii, titlul sugerând aspectele fundamentale ale acesteia: implicarea sufletească a cititorului, emoţia lui, lărgirea orizontului de cunoaştere, cultura şi, nu în ultimul rând, buna dispoziţie, amuzamentul.

În luna noiembrie, Gimnazială Nr. 25 Sibiu va găzdui prima reuniune transnaţională la care vor lua parte cele cinci delegaţii ale şcolilor partenere. Vor fi sesiuni de lucru, stabilindu-se criteriile de selecţie pentru mobilităţi, realizarea chestionarelor de satisfacţie pentru beneficiari: elevi, profesori, părinţi; se va alege sigla proiectului şi multe alte aspecte se vor regăsi pe agenda de lucru.

Obiectivele proiectului vor fi atinse prin intermediul a 20 de activităţi lunare comune, la acestea participând cel puţin 600 de elevi, de nivel primar şi gimnazial, îndrumaţi de peste 100 de profesori din cele şase ţări partenere. Printre acestea, filmuleţe de prezentare a şcolilor partenere, sesiuni skype pe tema lecturii, ateliere de scriere creativă pentru realizarea unei cărţi digitale comune, cluburi de lectură, acţiuni de voluntariat.

Pe parcursul proiectului vor avea loc două reuniuni transnaţionale în România şi Bulgaria, precum şi activităţi de învăţare şi formare pentru elevi şi profesori în Portugalia, Polonia, Turcia şi Italia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus