Luni,
20.09.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Proiecție pe clădirile din Piața Mare, la Târgul de Crăciun 

Proiecție pe clădirile din Piața Mare, la Târgul de Crăciun 

Cea de-a 10-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu va fi inaugurată în 18 noiembrie ora 19, cu un concert de nai, la fel ca în 2007. Această ediție reunește peste 80 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum, dar și atracții numeroase pentru copii. Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit, o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare ce va face ca centrul Sibiului să fie, probabil, cel mai luminos din țară.

Ediția 2016 aduce în prim plan o proiecție grandioasă de Crăciun, o proiecție realizată pe toate clădirile din Piața Mare, pornită în fiecare seară, timp de 46 zile. Pentru a realiza acest proiect a fost necesară o pregătire de luni de zile cu o echipă din străinătate și vor fi montate 28 de proiectoare arhitecturale, care vor crea o scenă dinamică și un aspect strălucitor al Pieței Mari.

Această proiecție specială va fi pornită în cadrul spectacolului “Turn ON the Lights”, susținut de naistul Radu Nechifor & Friends, ca o legătură simbolică cu inaugurarea primei ediții a Târgului, cu un concert al maestrului Gheorghe Zamfir.

deschiderea-oficiala-focus-sibiu48

Înscrieri online la Atelierul lui Moș Crăciun

Copiii sunt așteptați și anul acesta la Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor putea participa la atelierul de biscuiți, la cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decorațiuni Pixel Art. Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online disponibil aici. Vizitarea Atelierului poate fi o idee bună în Săptămâna Altfel, desfășurată anul acesta și iarna.

De la primul la cel mai cunoscut târg de Crăciun din România

Prima ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în 2007, când Sibiul era Capitala Culturală Europeană și a reprezentat un proiect pilot, întrucât tradiția acestui tip de eveniment nu exista în țară. Prima ediție a fost pusă pe picioare de către dr. h. c. Barbara Schöfnagel, Atașat Social al Ambasadei Austriei la București, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu. A început cu 38 căsuțe montate în Piața Mică și a ajuns la peste 80 căsuțe 10 ani mai târziu, amenajate în Piața Mare.

"Încă de la primele ediții, evenimentul și-a făcut un renume bun și a devenit singurul târg de Crăciun din România cunoscut în străinătate și care atrage un număr tot mai mare de turiști în fiecare an", transmit organizatorii.

Fiecare ediție a adus noutăți și atracții, cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare; Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment; proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate în domeniu și se bucură de un succes deosebit, astfel încât aproape orice hotel și pensiune din zonă oferă un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu.

Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism. Programul Cultural al Târgului de Crăciun din Sibiu este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Comentarii

8 comentarii

eu

Acum 4 ani

Nu pot sa cred? Inca niciun comentariu negativ?!
Raspunde

ardei umplut

Acum 4 ani

pai daca nu s-o intersis tuica fiarta
Raspunde

Ene Dumitru

Acum 4 ani

Sa speram ca va fi frumos ! Dar nu am inteles dece nu se face ceva si spre parcu Sub Arini. Acum s-a mai modernizat ,sa mai marit si vor veni in mod sigur mult mai multi copii si parinti sa se plimbe si sa se distreze. Dincolo de fosta "BOLTA RECE" acum o ruina este mult teren pentru sanius si alte posibile sporturi de iarna. Poate ca faceti ceva si cu patinoarul sau ornametatia de pe SCOALA DE INOT Eu va doresc succes!
Raspunde

...

Acum 4 ani

Da, nespus de frumos! Iar o să fie ciolanul de porc de 8o de lei? Ditamai osul la preț de icre negre... Ciocolata de casă, veche de la Târgul de Paști, 5 lei 100 de grame... mă mir că n-o fac cât ciocolata Lindt. Luminație și prețuri exorbitante nejustificate...
Raspunde

Sustin PSD

Acum 4 ani

Asta ne mai trebuia!! Pe cand locuri de gratar special amenajate? Chiar nu meritam si noi platitori de taxe o mica bucurie?
Raspunde

ardei umplut

Acum 4 ani

http://hostpix.de/out.php?i=325227_gratarulromanesc580x477.jpg
Raspunde

Ionut

Acum 4 ani

Beton!! bani in tampenii si restul orasului e un dezastru, ,,Un mar frumos dar plin de viermi"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus