Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Ponta: Eu am demisionat după Colectiv. Dacă privim aşa, înseamnă că Cioloş e vinovat pentru accidentul de pe A2

Ponta: Eu am demisionat după Colectiv. Dacă privim aşa, înseamnă că Cioloş e vinovat pentru accidentul de pe A2

Fostul premier Victor Ponta a declarat, marţi, în legătură cu plângerea penală depusă la Parchetul instanţei supreme, că el şi-a asumat răspunderea politică şi a demisionat după incendiul din Colectiv, iar pentru restul lucrurilor va decide justiţia. Ponta a afirmat că, dacă lucrurile sunt privite aşa, înseamnă că şi Dacian Cioloş este vinovat pentru cei care au murit sâmbătă pe autostrada A2, scrie news.ro

Întrebat cum comentează faptul că el este printre persoanele vizate în plângerea penală depusă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către părinţii tinerilor care au murit în clubul Colectiv, Victor Ponta a spus: „Asta înseamna că Cioloş este vinovat de moartea celor care au murit pe autostradă duminică. Haideţi să ...”

"Eu am demisionat, mi-am asumat răspunderea politică, mă rog, aşa cum a fost atunci. Restul lucrurilor le va decide justiţia. Dar aş vrea să nu facem politică din moartea unor oameni", a spus Victor Ponta la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Părinţii tinerilor care au murit în clubul Colectiv au depus, marţi, la Parchetul instanţei supreme o plângere penală care vizează mai multe persoane ce erau în Guvern în octombrie 2015, printre care fostul premier Victor Ponta, secretarul de stat Raed Arafat, fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat, la intrarea în sediul ICCJ, că sesizarea este îndreptată împotriva tuturor celor care au acţionat după incendiul din Colectiv, “în intervenţia care se ştie că a fost o catastrofă”.

Eugen Iancu a declarat că prin această sesizare vor o continuare a anchetelor, pentru că până acum s-au făcut cercetări doar asupra a ceea ce s-a întâmplat “până la uşa Colectivului”.

“Noi vrem să continuăm. Copiii noştri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în străinătate. Vedem acuma cum un fost ministru spune că el este dentist şi că el nu ştia ce să facă, l-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să spună dacă sunt ei de vină sau dacă este de vină conducerea. Trebuie să ne spună justiţia”, a spus Eugen Iancu, al cărui fiu, Alexandru Iancu, a murit în incendiu.

El a precizat că sesizarea depusă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este îndreptată împotriva tuturor celor care au acţionat după ieşirea tinerilor din clubul Colectiv, “în intervenţia care se ştie că a fost o catastrofă”.

Jean Chelba, tatăl lui Alexandru Chelba, care a murit în incendiul din Colectiv, a spus că în sesizare, care a fost semnată de peste 50 de persoane, sunt vizate “mai multe persoane din conducerea ţării de la vremea aceea, a guvernului, inclusiv de la primul ministru, secretari de stat, miniştri”.

Printre cei vizaţi în sesizarea depusă de Eugen Iancu şi Jean Chelba la PICCJ sunt fostul premier Victor Ponta, secretarul de stat Raed Arafat, fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea.

Jean Chelba a preciza că Victor Ponta, ca şef al Guvernului, trebuia să solicite aplicarea mecanismului de activare european.

“Vrem să le demontăm toate minciunile. (…) Ei ştiu foarte bine ce îi aşteaptă”, a mai spus Chelba.

În ce priveşte acuzaţiile, Jean Chelba a spus că acestea sunt de la abuz în serviciu la trafic de influenţă şi omor cu intenţie indirectă. “Sunt articole din Codul penal, chiar şi inacţiunea se pedepseşte, adică cei ce nu au făcut nimic. La primul-ministru se numeşte inacţiune”, a afirmat Chelba.

El a adăugat că cei vinovaţi trebuie să plătească pentru moartea a 64 de tineri şi pentru mutilarea altora. “Noi nu uităm. A fost un an îngrozitor”, a mai spus Jean Chelba.

Eugen Iancu a mai spus că sesizarea este şi împotriva refuzului “de a ne trata corect copiii, pentru că cei ce au reuşit să ajungă la spital, toţi aveau o şansă la viaţă dacă conducătorii noştri erau interesaţi de vieţile lor şi nu de interese personale sau de orgolii”.

“Ştim cine a condus atunci şi, din păcate, unii vor să conducă şi acum. Arafat, Bănicioiu, avem manageri de spitale, avem... Toată lumea se bătea cu pumnii în piept că noi avem condiţii, că suntem mai bine trataţi ca în Germania, deşi se ştia din prima clipă că toţi cei care ajung în spital vor muri, şi vor muri din cauza bacteriilor, din cauza lipsei de dotari, din cauza lipsei de experienţă. Noi ne dorim să nu se întâmple ce s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti, unde ştim că aproape nu a plătit nimeni nimic. Şi aici mă refer la pedepse, a fost găsită vinovată o asistentă medical. Să fim serioşi!”, a mai spus Eugen Iancu.

El a adăugat că la televizor s-a văzut că Raed Arafat era mai preocupat “să-şi alinieze salvările”.

“Am văzut şi acum cu accidentul de pe autostradă, Arafat era la toate televiziunile, este singurul salvator din ţara asta, eu nu ştiu ce fac toţi ceilalţi”, a spus Iancu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

Luca

Acum 6 ani

Baiatul acesta , Victor , e cam frustrat ! Cum se intampla o nenorocire , indiferent ca se intampla in Italia sau Romania , cere demisia lui Ciolos ! Uita ca tragedia Colectiv s-a produs datorita SISTEMULUI CORUPT in care PSD a avut un rol major ! Uita ca ministrul PSD al Sanatatii ne-a asigurat ca totul este sub control !
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Daca tot vrei sa critici învață sa o faci corect..."Uita ca tragedia Colectiv s-a produs datorita SISTEMULUI CORUPT..." Învață diferența dintre "datorită" si "din cauză"...
Raspunde

vasile

Acum 6 ani

Sistemul corupt nu este doar al PSD-ului ci al tuturor celor care au fost la guvernare, inclusiv al tehnocratilor de azi
Raspunde

...

Acum 6 ani

Bine zis, Vasile!
Raspunde

K.Samuel

Acum 6 ani

Nu, tu nu ai demisionat dupa colectiv. Tu ai demisionat dupa ce oamenii ti-au cerut demisia in strada, deoarece erai un exponent al sistemului corupt.
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Asta încă suferă de frustrări ascunse! Probabil că se credea popular și iubit iar de când a fost dat jos e într-o fază de negare!
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, "asta" adică tu, se afla in cazul de fata, intr-o "stare" de disonanta cognitivă...
Raspunde

Dana

Acum 6 ani

Asta tot nu e la bulau ?
Raspunde

John

Acum 6 ani

MINCINOSUL NATIONAL candideaza primul pe lista la GORJ! PONTA in 2013: “Dacă nu e gata autostrada Comarnic-Braşov până în 2016, nu mai candidez”
Raspunde

xxx

Acum 6 ani

el sia dat demisia din cauza ca nu a mai avut nicci un cotro dupa ce a adus tara la dezastru in cei 4-ani cit a fost la putere daca era despre tragedia dela colectiv nu asi facea el ginduri.tinea de scaun ca si cu doctoratu 4 ani a trebuit Pina i sa sustras titlul..luatil si legatil pe autostrada unde a taiat panglica unde ridea cu gura mare "spunint" ami venit sa vaat ce greseli ati facut .dupa 10-luni sa inchis autostrada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus