Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
1°C

Facebook a anunţat că mai mulţi utilizatori sunt morţi. O eroare care l-a "omorât" şi pe Zuckerberg

Facebook a anunţat că mai mulţi utilizatori sunt morţi. O eroare care l-a

Mai mulţi utilizatori ai Facebook, inclusiv creatorul acesteia, Mark Zuckerberg, au apărut, vineri, pe reţeaua de socializare pentru prietenii lor ca fiind morţi, anunţă BBC, citat de news.ro

Mai exact, pe paginile persoanelor respective era afişat un banner de doliu. Utilizatorii afectaţi au postat ulterior mesaje în care şi-au anunţat prietenii că sunt ok.

"A fost o greşeală teribilă pe care acum am rezolvat-o. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Mesajul de doliu, care de fapt era destinat profilurilor de tip "in memoriam", a apărut şi pe pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg. "Sperăm ca aceia care l-au iubit pe Mark vor găsi alinare în lucrurile share-uite de alţii pentru a ne aminti şi celebra viaţa sa", scria pe bannerul care a apărut pe wall-ul său.

Ziariştii specializaţi pe tehnologie şi cei de la Facebook au privit eroarea cu umor. "De ce spune Facebook că am murit? La început, m-am indignat. Dar sigur nu eram moartă. (Sau sunt? A fost o săptămână lungă)", a spus Katie Rogers de la The New York Times.

"Facebook încheie una dintre cele mai lungi săptămâni din istoria americană printr-un mesaj în care ne spune că toţi suntem morţi", a titrat The Verge, un site de tehnologie, care face referire la rezultatul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al SUA.

Bannerul memorial a fost introdus de Facebook în 2015 după ce mai multe familii au cerut să aibă acces la pagina rudelor decedate. Utilizatorii pot opta ca pagina lor să devină memorială după deces, unde prietenii virtuali pot posta mesaje şi împărtăşi amintiri. O altă opţiune este să pui pe cineva să îţi şteargă contul după deces.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus