Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Turismul sibian a crescut cu 20% vara aceasta.  Locul II în regiune, la limită înaintea Mureșului

Turismul sibian a crescut cu 20% vara aceasta.  Locul II în regiune, la limită înaintea Mureșului

Conform datelor Direcției Regionale de Statistică Alba, vara aceasta județul Sibiu a cunoscut o creștere a numărului de turiști de peste 20%. Cu toate acestea, suntem cam la același nivel cu județul Mureș și la mai puțin de jumătate de Brașov.

În luna iunie a acestui an Sibiu a avut cu 20,2% mai mulți turiști decât în aceeași lună a anului trecut. În luna iulie creșterea a fost de 20,6%, iar în luna august ne-au vizitat cu 20,4% mai mulți turiști. Deși creșterea este una foarte mare, nominal lucrurile nu mai sunt atât de impresionante. Spre exemplu, în luna iunie s-au înregistrat 45.877 sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, în luna 59.589 de sosiri și 70.200 în august.

Datele sunt similare cu cele înregistrate în județul Mureș: 43.593 în iunie, 59.237 în iulie și 69.921 în august. Campion detașat din acest punct de vedere este județul Brașov care a primit în luna iunie 93.338 de turiști, 116.693 în luna iulie și 139.538 în luna august. Singura categorie la care ne putem compara cu Brașov este la numărul de turiști străini, unde în luna iunie am și reușit să fim pe primul loc. ”Sosirile turiştilor străini din Regiunea Centru ( 51784 persoane) reprezintă 21,0% din numărul sosirilor (turişti străini) înregistrate la nivel naţional (246943 persoane). Cel mai mare număr de turişti străini s-a înregistrat în judeţul Sibiu (16786 persoane), reprezentând 32,4% din totalul la nivelul regiunii, urmat de Braşov cu 31,6% (16351 persoane), Mureş cu 17,1% (8851 persoane), Harghita cu 10,8% (5612 persoane), Alba cu 6,0% (3086 persoane) şi Covasna cu 2,1% (1098 persoane)”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Regionale de Statistică Alba. În lunile iulie și august Brașovul a revenit pe primul loc.

Peste 3000 de austrieci în septembrie

Spre deosebire de anii anteriori, în luna septembrie Sibiul a primit vizita a peste 3000 de turiști austrieci, aduși de o agenție specializată, cu peste 70 de autocare. Timp de cinci săptămâni ei au vizitat Sibiul, împrejurimile și județele învecinate. ”A fost un proiect reușit, oamenii au fost foarte surprinși de multitudinea de activități pe care am oferit-o și de cultura locului, patrimoniu. Am avut o ședință cu conducerea agenției de turism din Austria și pot să spun că și ei au fost mulțumiți. Sunt foarte mari șanse să vedem și în anii viitori proiectul continuând”, au explicat organizatorii.

Informațiile statistice mai arată faptul că majoritatea turiștilor care ajung la Sibiu petrec, în medie, între 1,7 și 2 zile, aceștia vizitând rapid principalele obiective de interes și plecând mai departe. În comparație, în județul Covasna este bine dezvoltat turismul balnear, durata medie a unui sejur aici fiind între 4,4 zile și 6 zile.

Turnul Sfatului a consultat un ghid în turism avizat din Sibiu pentru a afla cum s-a văzut sezonul turistic din prima linie. ”La prima vedere mie mi s-a părut până în prezent că anul 2016 a fost mult mai bun decât anul 2015, fără discuție. Numărul de turiști s-a simțit clar mai mare. Aș putea spune că am avut mai mulți turiști și datorită faptului că există o conjunctură politică internațională favorabilă nouă. Având în vedere riscul terorist din Europa, România a fost vândută ca o țară sigură. Acesta a fost feed-back-ul pe care l-am primit de la turiști. Ucraina, de exemplu, a scăzut mult, ea având în mod obișnuit un număr mare de turiști, mai ales din spațiul german pentru că există o istorie comună. Anul acesta noi am avut de câștigat”, a declarat Mihai Hașegan, ghid în turism specializat în istorie și cultură.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

INS

Acum 5 ani

Dobre de ce minti mai baiatule! INS tocmai a publicat datele statistice pentru septembrie Numarul de turisti straini este de 812000 Bucuresti 146000 Brasov si 116000 Sibiu Asta fara sa socotim ca sezonul de iarna inca nu a inceput pentru Brasov si noi am organizat deja FITS unde am avut conform celor spuse de Chiriac Pui de Drac cam 70 000 de turisti pe seara Pana una alta Radisson deschide la Brasov al doilea hotel don tara iar in cateva zile marea surpriza va aparea de la statiunea de cocalari Poiana Brasov in care tocmai a inceput o investitie dd 120 milione euro Si noi facem de 20 ani in continuare planuri de dezvoltare a Paltinisului! Ceed ca cineva isi bate joc noi !
Raspunde

Inter L. Op.

Acum 5 ani

Păltinișul nu are nici coșuri de gunoi ca lumea, Biroul de informații turistice și magazinul s-au închis, la fel și Poșta.Nu există nici Wc-uri publice. Dar cel mai grav e că nu există nici un punct de acordare a primului ajutor. Dacă va fi ceva grav cu vreun turist străin, să vezi atunci probleme !
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Yooi nenea, mamalitsko o luat-o înaintea înaintea lu' mancator de gulyas!...
Raspunde

silviu

Acum 5 ani

Nu inteleg de ce ne tot comparam cu Brasovul!? Turistii nu merg in mod special la Brasov, Ei merg la Bran si in Poiana Brasov. Cei care vin in grupuri se cazeaza in Brasov ca sa poata vizita mai usor Sighisoara, Sibiu, bisericile fortificate, etc.
Raspunde

Yoteee

Acum 5 ani

Silviu sa inteleg ca toti cei care se cazeaza in Brasov au perdelele trase la autocar si le deschid doar cand ajung la Sighisoara si Sibiu , eventual la bisericile fortificate. Pai Biserica Neagra si Prejmer vand cele mai multe bilete pentru popa Martin Doar n-or fi nebuni sa ia biletele si sa nu intre. Asta este acum .. Daca aia fac aeroport ne termina intr-un an. Povestea cu cei 3000 de pensionari ne prezinta numai o parte a realitatii 1 Nu este repetitiva , pe cand la Brasov stau seriile dd turisti 2 intreaba-i pe cei de la Conti cati bani lasa pensionarii austrieci Singura noastra sansa este legarea orasului de seriile care stau in Brasov dar asta presupune infrastructura rutiera sau cel mai bine feroviara, dar nu am vazut nimic nou pe CFR asa ca asta ne va ramane nivelul Noroc cu Chiriac cu a lui festival care ne baga 70 000 de turisti zilnic!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus