Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-16°C

Trasee montane, închise turiștilor

Trasee montane, închise turiștilor

Mai multe trasee turistice din Munții Făgăraș sunt închise ca urmare a căderilor de zăpadă din ultimele zile, anunță Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu.

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţii Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt sunt acoperite cu un strat de zăpadă ce poate atinge în zona crestei până la 25 cm. Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să evite deplasările pe aceste trasee.

În zona turistică Bâlea Lac accesul la cabane se poate face în condiții de siguranță doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate măsurile impuse de perioada în care riscul de avalanșă este prezent.

Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugați să solicite informații și să respecte recomandările echipei Salvamont aflată în zonă.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați specific perioadei de iarnă, cu  încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, dar și cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv sondă de avalanșe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă.

Pentru siguranța lor, alpiniștii care vor să efectueze ascensiuni în zonă înaltă a munții Făgărașului trebuie să anunțe celor de la  Salvamont  traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Național Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile.

Accidentele montane se vor anunțate telefonic la 112.

foto Salvamont

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus