Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Classic Junior Festival, muzică pe înțelesul celor mici

Classic Junior Festival, muzică pe înțelesul celor mici

Cei mai mari și cei mai mici sunt așteptați la a doua ediție a festivalului „Classic Junior Festival” în perioada 18-19 noiembrie, ce se va desfășura la Sala Thalia. Acolo, vor avea ocazia să participe  la două spectacole de teatru muzical și un concert interactiv, puse în scenă de Asociația Clasic e Fantastic și Teatrul Odeon din București, a căror formă se va schimba în funcție de intervențiile copiilor.

Prin intermediul festivalului, organizatorii doresc să scoată în prim-plan importanța expunerii celor mici la conținutul media de calitate, care contribuie la formarea viitorilor consumatori de cultură. În același timp, conturează necesitatea creării unor contexte variate pentru aceștia, care contribuie la dezvoltarea gândirii critice. Și, nu în ultimul rând, amintesc de rolul pe care îl joacă părinții sau tutorii în demersul cultural-educațional al copiilor, lăsat, uneori, doar în grija profesorilor, precum și de exemplele pe care le oferă cei mari.

Spectacole adresate publicului larg

„Copilăria lui Beethoven” (teatru muzical interactiv, seria „Copilăriile marilor muzicieni”), ce va avea loc pe 18 noiembrie de la ora 19 și pe 19 noiembrie, de la ora 10. Povestea este spusă de bătrânul Sol și de șoriceii Sică și Rică, locuitori, pe rând, în vioara lui Vivaldi, orga lui Bach, biblioteca lui Mozart, clavecinul lui Beethoven și pianul lui Chopin. Cei prezenți vor afla despre copilăriile, tristețile, bucuriile, munca și călătoriile copiilor minune, pe care toată Europa dorea să-i audă.

„Copilăria lu Beethoven invită copiii și părinții să viziteze, timp de o oră, Germania secolului XVIII, un bun prilej de a-l cunoaște pe micuțul Ludwig van Beethoven. Spectacolul prezintă povestea celui care va îmbogăți tezaurul universal al muzicii clasice atât prin marile simfonii, prin sonatele și concertele sale pentru vioară și pian, cât și printr-un nou procedeu tehnic muzical: variațiunea pe temă dată”, specifică Monica Ciută, căreia îi aparține regia.

„Despre instrumentele de percuție” (concert interactiv, seria „Cum să înțelegem muzica”)  va avea loc pe 19 noiembrie, de la  ora 12.  Acesta se dovedește, de fiecare dată, interesant, surprinzător și spectaculos, spune Cristina Bohaciu Sârbu, inițiatorul și coordonatorul proiectelor.

„Mulți nici nu-și pot imagina cât de numeroasă și de diversă este familia acestor instrumente, ce produc sunete prin lovire de la un simplu băț, la figurine ingenios cioplite în lemn, de la o simplă piatră, la piei de animale întinse pe cadre rotunde, de la mici clopoței de metal, la complicate instrumente cu tuburi amplificate electric, de la palmele noastre goale, la uriașe instrumente care, lovite, produc sunete, unele cu puterea unui tunet asurzitor... Concertul nostru Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica vă propune să încercați să cunoașteți cel puțin o parte a acestei uriașe familii: toba mică, timpanul, xilofonul, vibrafonul, marimba, jocul de clopoței…”, mai adaugă dr. Cristina Bohaciu Sârbu.

10 lei biletul

Classic Junior Festival este un proiect cultural-educațional menit să prezinte muzica clasică într-o manieră interactivă și accesibilă celor mici, să stârnească interesul pentru instrumentele muzicale, dar și să amintească de această alternativă a petrecerii timpului liber. În același timp, se dorește ca părinții să conștientizeze importanța muzicii în dezvoltarea copiilor. Festivalul este organizat de Asociația Culturală Play, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria Municipiului Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Acestea pot fi procurate de la Librăria Habitus, Agenția Teatrală sau online de pe kompostor.ro, precum și de pe  facebook/classicjuniorfestival.

afis-a2-spectacole-sambata

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus