Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Ambasadorul Germaniei, ofertat să devină ambasador al Sibiului

Ambasadorul Germaniei, ofertat să devină ambasador al Sibiului

Ambasador al Germaniei la București din vara lui 2013, lui Werner Hans Lauk i-a fost propus să devină, la finalul mandatului, ambasador al Sibiului ca Regiune Gastronomică Europeană.

Propunerea a fost făcută de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, care s-a întâlnit în dimineața zilei de vineri cu diplomatul german. ”I-am propus domnului ambasador Lauk ca la finalul mandatului să devină un ambasador pentru promovarea Sibiului ca Regiune Gastronomică Europeană în rândul cetăţenilor germani. Judeţul Sibiu este printre locurile de suflet ale domnului ambasador şi ne-a împărtăşit că va continua să ne viziteze cu plăcere şi după încheierea mandatului”, spune Daniela Cîmpean, potrivit unui comunicat de presă emis de instituția județeană. Județul Sibiu a fost desemnat Regiune gastronomică europeană în anul 2019. Mai multe detalii despre acest proiect aici.

Excelența Sa, Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania în România a avut o întrevedere cu autoritățile județene, la discuții fiind prezent și consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban. ”Printre temele care rămân de interes major pentru cooperarea bilaterală, domnul ambasador a subliniat importanţa educaţiei, în special a învăţământului profesional dual, având în vedere solicitările oamenilor de afaceri germani în căutare de forţă de muncă de calitate – un domeniu prioritar pentru a putea creşte amploarea investițiilor germane şi în judeţul Sibiu”, se mai arată în comunicatul CJ Sibiu.

Foto: CJ Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

mihai tanase

Acum 5 ani

"ofertat"… Parca am citi o reclama cu oferte la pret redus...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus