Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
11°C

ANM: Vom avea o iarnă normală, chiar blândă. Dar vor fi și -35…

ANM: Vom avea o iarnă normală, chiar blândă. Dar vor fi și -35…

Directorul ANM, Ion Sandu, a dat asigurări că în lunile decembrie şi ianuarie temperaturile vor fi cuprinse între minus 2 şi minus 4 grade Celsius, iar nivelul precipitațiilor va fi de până la 80 de litri pe metrul pătrat, în special în zona de munte, informează antena3.ro. Cu toate acestea, meteorologii spun că e posibil să avem şi zile cu temperaturi de minus 35 de grade Celsius. Totodată, vremea se va răci treptat spre finalul lunii noiembrie. "Din ce vedem acum pe hărţi putem spune că ne aşteaptă o iarnă normală, chiar una mai blândă decât normală. Iată că acum putem contrazice cu argumente informaţiile apărute în spaţiul public în urmă cu mai bine de o lună potrivit cărora ne aştepta cea mai grea iarnă din ultimii - ştiu - câţi ani", a declarat, miercuri, Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Totuși, vor fi situații în care temperatura va scădea foarte mult în unele zone. "Spun că va fi o iarnă normală, chiar mai blândă decât normal. Asta nu înseamnă că nu putem avea, într-o anumită zonă, o perioadă de o săptămână sau chiar mai mult cu minus 35 de grade sau cu zăpadă de zeci de centimetri. Totul depinde de modul în care ceea ce vedem acum pe hărţi se va distribui pe teritoriul ţării şi pe durata fiecărei luni, lucru pe care  ştiinţa nu-l poate prevedea momentan decât cu 10 zile înainte. Însă din ce vedem acum nu putem spune că ne aşteaptă o iarnă extremă şi mai degrabă una normală", a mai spus şeful ANM.

De mâine se răcește

Meteorologii au precizat că vremea frumoasă de la începutul lunii noiembrie se datorează unui ciclon format în sud-vestul Spaniei care a adus aer cald în Europa şi nu este vreo consecinţă a încălzirii globale, anunţând totodată că temperaturile vor reveni treptat la normalul perioadei până în ziua de 21. "Prognoza ne arată că vremea se va răci treptat şi că, în jurul datei de 20-21 noiembrie, temperaturile vor ajunge la normalul acestei perioade, ba chiar vor scădea puţin sub această valoare. Trebuie precizat că această încălzire a vremii, aparent neobişnuită, se datorează unui ciclon format în sud-vestul Spaniei, care aduce aer cald deasupra Europei, şi nu este o consecinţă a încălzirii globale", a precizat Ion Sandu, citat de antena3.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

dancp

Acum 7 ani

aprox cind vom avea minus 35? in 11 dec de zia alegerilor sa fure sorosistii csolosisti voturile ca nu iasa sibienii la vot?de frig
Raspunde

Teo

Acum 7 ani

Sigur @dancp. pe 11 dec Soros va lăsa frigiderele deschise și fa veni un val de frig polar.
Raspunde

nici o schimbare !

Acum 7 ani

asti de la ANM,taie frunza..ba-i cea mai rece,da nu-i rece,sa fie Soros ala de influenteaza clima ? ca sa iasa ai lui ?
Raspunde

Jane

Acum 7 ani

Eu cred ca pozele sunt făcute cu fotoshop :D
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus