Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Expoziție dedicată mitropolitului Andrei Șaguna

Expoziție dedicată mitropolitului Andrei Șaguna

Ca rezultat al unei colaborări, Muzeul Naţional Brukenthal şi Mitropolia Ardealului deschid între 23 noiembrie și 24 decembrie o expoziție sub numele „Andrei Șaguna în icoane și chipuri”, la Muzeul de Artă Contemporană. Aceasta prezintă o selecţie de lucrări dedicate marelui mitropolit Andrei Şaguna şi a tipăriturilor realizate sub directa sa grijă.

Curatoriată de Alexandru Constantin Chituţă, de la Muzeul Naţional Brukenthal şi dr. Emanuel Tăvală de la Arhiepiscopia Sibiului, expoziţia prezintă publicului o legătură între limbajul plastic şi limpajul iconografic. Puntea de legătură între cele două este reprezentată de chipul mitropolitului sfânt Andrei Şaguna.

<<Despre mitropolitul Andrei Şaguna s-a scris mult. Mulţi au accentuat latura sa religioasă, alţii culturală sau pe cea politică. Marele istoric Nicolae Iorga afirmă că „puţine nume sunt așa de populare în Ardealul românesc ca al lui Şaguna. Chipul lui, cu ochii străbătători şi larga barbă răsfirată, e în mintea tuturora şi-n conştiinţa generală a intrat faptul definitiv că acest maiestuos bătrân a fost, de pe scaunul său de arhiereu, un cârmuitor de oameni şi un îndreptător al vremurilor” >>, transmit curatorii expoziției.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus