Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vin la Sibiu cu Trenul Regal, de Ziua Națională

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vin la Sibiu cu Trenul Regal, de Ziua Națională

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, vor sosi la Sibiu, de Ziua Națională, după o călătorie cu Trenului Regal, din gara Sinaia până la Sibiu. Aici, Familia Regală va lua parte, în seara de 1 decembrie, la concertul dedicat Zilei Naţionale, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat și se va întâlni cu reprezentanții autorității locale şi ai clerului, cu oameni de cultură și artă, precum și cu alți reprezentanți ai comunității sibiene.

Călătoria cu Trenul Regal din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României și promulgării Constituției din 1866, se arată într-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului de biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

În Trenul Regal vor fi prezente Familiile Regale ale Belgiei și Bulgariei. Invitații de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margarita ai bulgarilor, precum și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei. În tren vor fi invitați și elevi olimpici, profesori, personalități ale societății civile, autorități locale ale comunităților vizitate și jurnaliști.

Trenul va poposi și la Avrig, la ora 15.23, unde va staționa 26 de minute, iar membrii  Familiei Regale vor vizita, în holul gării, expoziţia de fotografie aniversară a 125 de ani de la punerea pietrei fundamentale a Gării din Avrig şi deschiderea festivă a lucrărilor de construcţie a căii ferate Sibiu-Avrig-Făgăraş-Braşov.

Trenul va ajunge apoi, la ora 16,35, la Sibiu, unde va putea fi vizitat de public între orele 17.00 – 18.30.

"Toți cei care vor dori să întâmpine Familia Regală și să vadă Trenul Regal în gara orașului lor sunt bineveniți. Familia Regală invită toți locuitorii din orașele Sinaia, Bușteni, Predeal, Brașov, Codlea, Făgăraş, Avrig şi Sibiu să ia parte la acest eveniment care onorează unul dintre cele mai importante acte ale istoriei noastre moderne, Marea Unire," transmit reprezentanții Casei Regale.

foto Daniel Angelescu © Casa MS Regelui

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

rasu plansu

Acum 5 ani

Macar vreunul dintre voi, ziaristii, ati fost in ultimii ani prin gara din Avrig sa vedeti cum arata ? Ma pufneste rasul isteric cand imi imaginez ce o sa vada Altetele Lor......
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un cititor

Acum 5 ani

Principesa si principele cui?
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

ce atata altete si povesti de copii... sunt niste muritori de rand care nu au facut nimic pentru tara asta si nu merita nici un onor special... tot ce au sunt luate cu forta de catre asa numita casa regala a romaniei si sunt bunuri pentru care au murit oameni si au lucrat ca acesti nemernici sa profite si sa stea in lux si destrabalare... sa stea acolo unde sunt atata cat ii va mai suporta acest popor asuprit si jegmanit de sute de ani... singurul care merita respectul si a fost cu adevarat patriot si cu suflet pentru romania a fost regele Carol si nevasta acestuia restul niste sarlatani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus