Duminică,
17.08.2025
Partial Noros
Acum
26°C

Trei chefi renumiți din Sibiu și studenții ULBS au gătit pentru bătrâni, în prag de sărbători

Trei chefi renumiți din Sibiu și studenții ULBS au gătit pentru bătrâni, în prag de sărbători

Pentru peste 40 de persoane din căminul de bătrâni de pe strada George Coșbuc, Crăciunul a venit mai devreme. Ieri, studenții ULBS, împreună cu trei chefi cunoscuți din oraș, le-au prăgătit o cină mai special. Oaspeții au fost primiți cu brazii împodobiți, colinde și un meniu demn de un restaurant de top din țară.

În bucătăriile cantinei studențești a fost agitație mare.  Studenții s-au împarțit în trei echipe şi au muncit mai bine de trei ore ca să își întâmpine cum se cuvine oaspeții. De primul fel de mâncare s-a ocupat echipa “roșie”, coordonată de Chef Manuel, de la restaurantul Atrium, italian sută la sută.

ulbs-eveniment-batrani

"Gătim cu gândul la bunicii noștri"

“Noi gătim o supă cremă de sfeclă. Ceva ușor, de sezon și sănătos.  Sunt persoane în vârstă și de aceea am ales ceva ușor, un produs așa, chiar românesc și să vadă și ei cum s-a evoluat. Poate au mai mâncat supă de sfeclă, dar a mea este mai complexă, mai fină, mai bună”, spune chef Manuel.

Din echipa roșie a făcut parte și Monica, student ULBS, care s-a ocupat de tăierea legumelor, făcând totul cu gândul la bunicii ei.  “Pregătim o supă cremă de sfeclă roșie și momentan tăiem legumele și sperăm să iasă foarte bună. Aștept să vedem rezultatele. Noi lucrăm cu mai mult drag având în vedere că este o cauză nobilă, sperăm să le facem o bucurie. Gătim cu gândul la bunicii noștri de acasă”, spune Monica.

ulbs-eveniment-batrani-2

"Bucătari" din Congo

Nici studenții veniți la Sibiu prin bursă Erasmus nu au stat deoparte și au participat, la invitația Universității, fiind bucuroși că pot să ajute. “Biroul Internațional ne-a lansat invitația și am spus da, sigur că vreau să particip. Îmi place foarte mult să gătesc, și consider că este un eveniment foarte frumos, mai ales că facem cuiva o bucurie” spune Iris, din Croația.

“Nu sunt un bucătar așa de priceput, dar o să dau tot ce este mai bun, mai ales că facem asta pentru o cauză nobilă și pentru a face o bucurie”, spune Rafael, din Congo.
dsc05617

De felul de bază s-a ocupat “echipa albastră”, coordonată de chef Marius, de la Pardon Cafe&Bistro.  Echipa a gătit un piept de pui cu sos de țelină și legume la cuptor. Băieților din echipă le-a revenit “misiunea” de a curăța ceapa, iar fetele s-au ocupat de tăierea legumelor.  Desertul a fost pregătit de “echipa albă”, coordonată de chef Emilian Vârlescu, un mousse de iaurt.

dsc05694

Evenimentul a fost deschis de un moment artistic susținut de Grupul Folcloric Mlădițe Sibiene. Invitații s-au putut bucura de cântece tradiționale, și au fredonat împreună cu cei din ansamblu. Oaspeții s-au bucurat de preparatele pe care le-au avut, deși, cei mai mulți dintre ei nu au știu exact ce mănâncă.  Bătrânii au fost serviți chiar de studenții care le-au gătit, emoționați că fac asta pentru prima dată.  “Este foarte bun, nu am mai mâncat până acum așa ceva. S-a gătit special pentru noi? Le mulțumim, e o mare bucurie pentru noi”, a spus unul dintre bătrâni.

dsc05665

"Ne bucură gestul lor"

Faptul că au părăsit căminul în care locuiesc a reprezentat un mod de socializare, dar și bucuria că aparțin cuiva și că s-a gătit special pentru ei. “Vorbeam  cu colega mea și ne contraziceam dacă asta e supă de ciuperci sau nu, ea zicea că au dat ciupercile pe răzătoare. Este foarte bună, cred că mai vreau o porție. Ne bucură gestul lor și este foarte bine venit, le mulțumim tare mult" spune Bogdănel Constantin, din Jina,  în vârstă de 67 de ani.

dsc05742

Primul fel a fost, se pare, cel mai controversat, dacă este sau nu supă de ciuperci.  ”La noi la cămin ne dă supă așa cremă, cu ciuperci. Și eu așa am înteles că este, dar și asta e foarte bună. E bine venit totul, e foarte bine că am mai ieșit, am mai schimbat idei. La noi sărbătorile sunt frumoase, tot mai vin colindători, din toate părțile. Ne-a plăcut și cum au cântat fetele în seara asta”, spune Elena Șerban, în vârstă de 76 de ani.

dsc05711

La eveniment au fost prezenți, alături de invitați, reprezentanți ai Universității “Lucian Blaga”, cadre didactice și studenți. La final, persoanele din căminul de pe strada George Coșbuc au făcut cunoștință cu cei care le-au pregătit cina și le-au mulțumit pentru seara petrecută împreună.

Activitatea a fost parte a evenimentului “Parfum de Crăciun în fiecare cămin”, o acțiune a studenților sibieni. Cea de-a doua parte a evenimentului va avea loc azi și este dedicată exclusiv studenților din căminele ULBS. În 23 noiembrie, aceștia vor avea parte de tradiționala de acum petrecere de Crăciun, în care studenții “bucătari” vor pregăti gogoși și mere coapte pentru colegii lor de cămin.

dsc05721

dsc05629

 

dsc05648

dsc05724

dsc05765

15215991_1290670024316581_921201815_o

15152939_1290670017649915_310386222_o 15204295_1291122050938045_495493886_o

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

4 comentarii

Limba Romana

Acum 8 ani

Bucatari! Sa repetam "bucatari"! Acum incercam impreuna "bucatari"! Si poate la urmatorul articol ne iese!
Raspunde

universitar

Acum 8 ani

Hop și matroana... Se putea să nu-și etalez nurii și platinatu'. Atâta poate... Ne e greață că lucrăm în aceeași instituție cu această abjectă individă!!!
Raspunde

klaus

Acum 8 ani

Hop! Uite-l pe Rafa, fost interlpop, acum bucatar.
Raspunde

alt universitar

Acum 8 ani

Hihihi ! Asta si-o cauta... nu mai scrie ca te depisteaza politia interna si iti taie astia plata cu ora. hihi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus