Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
0°C

Cinci copii rămaşi orfani în urma unui incediu, ajutaţi de elevii Şcolii Gimnaziale nr.7 din Mediaş

Cinci copii rămaşi orfani în urma unui incediu, ajutaţi de elevii Şcolii Gimnaziale nr.7 din Mediaş

Elevi şi profesori din Mediaş ce fac parte din clubul Clubul Impact „Îngerașii năzdrăvani” al Școlii Gimnaziale Nr. 7 , organizează, pe 22 decembrie, cea de-a doua ediţie a Târgului de Crăciun. Anul acesta se vor vinde ornamente de Crăciun, prăjituri, ceai, turtă dulce, pentru a ajuta cinci copii care au rămas orfani în urma unui incendiu.

Clubul, care a luat naştere anul trecut în octombrie, anunţă lansarea proiectului „Arată că îți pasă” și totodată cea de-a doua ediție a Târgului (bazarului) de Crăciun. Evenimentul va avea loc în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 7 Mediaș. Potrivit organizatorilor, prin această campanie, membrii clubului își propun să obțină o sumă de bani, care va fi donată familiei Bocigor, familie greu încercată în urma unui incendiu, unde cinci copii au rămas orfani. Modalitatea de obținere a fondurilor va fi prin vânzarea directă de produse specifice Crăciunului: ornamente şi felicitări de Crăciun, prăjituri, turtă dulce, ceaiuri, ciocolată caldă . Toate aceste produse vor fi comercializate la standurile amenajate de fiecare clasă în parte.

„Prima ediție a târgului a fost un adevărat succes. Am rămas cu toții surprinși de succesul avut, dar mai ales de bunătatea oamenilor, de dorința acestora de a ajuta. De această dată, ideea copiilor de a ajuta alţi copii  a fost minunată, iar acest lucru s-a văzut în felul în care s-au implicat până acum în activitățile premergătoare ale proiectului. Îngerașii noştri au aflat de acest caz social de la biserică și încă de la început s-au arătat încântați de a ajuta familia Bocigor. Acum, când am demarat proiectul, mi se pare că nu e deloc uşor, dar suntem  mulţumiţi de felul în care a răspuns până acum comunitatea şi, mai ales, elevii şcolii”, spune prof. Dan Moldovan, reprezentant al clubului Impact.
Clubul are în componenţă aproximativ 35 de elevi coordonaţi de trei profesori: prof. Dan Moldovan, prof. Iulia Șerban şi prof. Mihaela Cătană. Anul trecut, elevii clubului au reușit datorită fondurilor strânse în urma acestui bazar, dar și a altor sponsorizări, să amenajeze o sală pentru derularea activităților extracurriculare.  Proiectul  „Arată că îţi pasă” are loc în cadrul proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, implementat de Fundaţia Noi Orizonturi prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus