Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu, premiat de Institutul European din România

Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu, premiat de Institutul European din România

Colegiul Naţional “Octavian Goga” a primit, miercuri, 7 decembrie, Premiul de Excelenţă oferit de Institutul European din România. În acest an, au fost decernate şapte premii de excelenţă  unităţilor de învăţământ cu rezultate deosebite în proiectul Şcoala Europeană, susţinând astfel promovarea spiritului şi valorilor europene. Festivitatea de decernare a premiilor a fost inclusă în programul conferinţei anuale a Institutului, eveniment care a avut loc la Bucureşti.

Colegiul Naţional ,,Octavian Goga” a obţinut titlul de ,,Şcoala Europeană” la cele cinci ediţii succesive la care a participat (2004, 2007, 2010, 2013, 2016). „Sunt doar şapte şcoli în România care au câştigat toate ediţiile competiţiei la care s-au înscris. Au fost cinci ediţii, noi am câştigat la fiecare ediţie. În Sibiu suntem singura şcoală care a obţinut un astfel de titlu. Promovăm dialogul deschis între profesor şi elev, care solicită spontaneitatea şi receptivitatea elevilor, spiritul de investigare şi curiozitatea în rezolvarea problemelor. Valorile europene promovate de şcoala noastră prin toate acţiunile sale sunt: libertatea individuală, toleranţa şi solidaritatea, toate regăsindu-se în activităţile derulate de colegiul nostru”, a declarat Laura Dumitru, directorul colegiului.

Pe lângă colegiul sibian au mai fost premiate: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, Colegiul Economic Buzău, judeţul Buzău, Colegiul Economic “Ion Ghica” Târgovişte, Şcoală cu clasele I-VIII „Andrei Şaguna” Deva, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Baia Mare şi  Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus