Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Cele 65 de servicii sociale licențiate din județul Sibiu, la un click  distanță

Cele 65 de servicii sociale licențiate din județul Sibiu, la un click  distanță

Ministerul Muncii a lansat, vineri, Harta Serviciilor Sociale Licenţiate, o platformă care integrează toate serviciile specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil (copii, persoane cu dizabilităţi, persoane vârstnice, femei victime ale violentei in familie), disponibile la nivel local, judeţean şi naţional.

Harta oferă o imagine de ansamblu a serviciilor sociale pe care atât instituţiile publice, cât şi cele private le oferă diferitelor categorii de grupuri vulnerabile, precum şi statistici şi informaţii despre fiecare serviciu în parte, transmite news.ro.

“Serviciile sociale sunt create în primul rând pentru a servi oamenii în situaţii de vulnerabilitate şi societatea în întregul ei. Este important pentru beneficiari să poată avea acces la informaţii despre serviciile de la ei din comunitate, judeţ şi chiar cele disponibile în ţară, iar pentru cei care îi îndrumă, familie sau asistent social, să le poată alege pe cele mai potrivite nevoilor lor", a declarat Oana Ţoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Secretarul de stat a explicat că harta va fi actualizată lunar.

"Acum poţi vedea în trei minute care sunt centrele pentru mamă şi copil din oraşul tău sau centrele de recuperare, cele pentru vârstnici şi centrele de zi, precum şi datele lor de contact şi capacitatea pe care o au. Am stabilit actualizarea lunară a acestei hărţi, procedura obligatorie pentru a asigura şi o transparenţă a sistemului şi o mai bună monitorizare a lui”, a spus Oana Ţoiu.

Platforma lansată vineri este un instrument util în a identifica centrele rezidenţiale şi de zi, precum şi celelalte forme de serviciile sociale specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil, au mai arătat reprezentanţii Ministerului Muncii.

Fiecărui serviciu social în parte îi sunt prezentate datele de contact, adresa, furnizorul acreditat de care aparţine, activităţile pe care le desfăşoară, dar şi capacitatea de care dispune.

Pe pagina principală a platformei se regăsesc mai multe filtre care sprijină utilizatorul în navigare. În funcţie de informaţiile căutate se pot aplica unul sau mai multe filtre.

În total, sunt 24 de tipuri de servicii sociale şi 71 de categorii de servicii. Fiecărui tip de servicii sociale îi sunt atribuite unul sau mai multe categorii de servicii. Pentru a selecta categoria de serviciu social, trebuie mai întâi selectat tipul, iar apoi harta va genera căutările după filtrele alese, au explicat oficialii Ministerului Muncii.

În Sibiu, sunt licenţiate în prezent 65 de servicii acordate de furnizori acreditaţi. Toate se regăsesc în Harta Serviciilor Sociale Licenţiate, dezvoltată cu ajutorul GovItHub şi gestionată de Ministerul Muncii.

Ei au precizat că harta este în versiune Beta şi include serviciile licenţiate până la 1 octombrie 2016, urmând a fi completată şi îmbunătăţită până la sfârşitul anului, şi apoi actualizată lunar, printr-o procedură instaurată prin Ordin de Ministru.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus