Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Alegeri parlamentare 2016. Bucurie sobră la PSD | Foto Video

Alegeri parlamentare 2016. Bucurie sobră la PSD | Foto Video

Cu 20 de minute înainte de ora, 21, ora încheierii votului și prezentării primelor date exit-poll, la sediul PSD de lângă Piața Mare, era mai liniște decât într-o farmacie la o săptămână după ce s-a dat pensia.

Televizorul e pus pe Antena 3, vorbește Tăriceanu. ”Sistemul, simpaticul sistem care conduce România”, acuză liderul ALDE, vorbind despre varianta în care partidul pe care îl conduce nu va intra în viitorul parlament. Sunt cîțiva membri strânși, nici un lider. Președintele interimar, Ovidiu Sitterli a ajuns mai târziu și s-a oprit la discuții cu Ioan Banciu, fostul viceprimar al Sibiului și vicepreședinte al Consiliului Județean, alături de Ioan Boța. Primește de la cineva un telefon, a primit probabil un mesaj. Se uită, zâmbește și le spune celorlalți la ureche. ;Mai sunt cinci minute.  Apar și o parte din candidați. Dacă Șelimbăr și Horațiu Marin erau deja în sediu, mai apar Florin Orlățan și Manuela Catrina. Despre Viorel Arcaș se zvonește că e în drum spre Sibiu, venind dinspre Mediaș. La Antena 3, Mihai Gâdea și Mircea Badiu le spune oamenilor că acest exist -poll este realizat după datele strânse la ora 19. Ultimele trei ore rămase până la închiderea urnelor nu au fost încă prelucrate. ”Peste două ore vom afla cifrele exacte ale exit-poll-urilor”, anunță Mihai Gâdea. Cineva din sală nu pricepe și e lăsat așa.

psd-dupa-alegeri-parlamentare-4

Mai sunt 30 de secunde. Oamenii se strâng tot mai tare în jurul televizorului. În momentul prezentării lor, se aud aplaude, oamenii se felicită. Dar pare totuși o bucurie reținută. Se mai așteaptă încă datele din Sibiu. Greul pentru filiala județeană de acum începe. Se numără voturile și undeva la ora 3-4 se va ști numărul de parlamentari PSD pe care-i va trimite Sibiul la București.

psd-dupa-alegeri-parlamentare-6

Vorbește președintele interimar, Ovidiu Sitterli. ”Dacă se vor confirma rezultatele prezentate de exit-poll-uri, sunt niște rezultate care ne obligă, pentru că așa cum am spus și azi când am votat, am votat pentru o Românie a tinerilor, în care toți își doresc să trăiască și sper ca programul de guvernare pe care noi l-am adus în fața opiniei publice în campania electorală să fie dus la bun sfârșit de către guvernul PSD. E un lucru foarte important pentru că cetățenii ne-au acordat acest vot având în vedere că programul de guvernare este viitorul contract sociale pe care noi și cetățenii. Sper ca acest contract social să-l ducem la bun sfârșit”, a spus Sitterli. Întrebat de rezultatele pe care le așteaptă de la Sibiu, Sitterli s-a întors la programul de guvernare. ”Electoratul sibian este un electorat matur și cred și trag speranța că citind programul de guvernare, vorbind cu ei pe stradă, vor semna și ei contractul de guvernare. Sper ca împreună să realizăm acest program de guvernare pentru că este un program pentru tineri și pentru alte clase profesionale și sociale și din punctul meu de vedere este bine articulat și răspunde la nevoile tuturor sibienilor”, a mai spus președintele interimar al PSD Sibiu.

psd-dupa-alegeri-parlamentare-2 psd-dupa-alegeri-parlamentare-1

psd-dupa-alegeri-parlamentare-8 psd-dupa-alegeri-parlamentare-9

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

...

Acum 7 ani

Trăiască victoria în alegeri! A cui? Ce mai cotează, nimănui nu-i pasă de amărâți!
Raspunde

ioana

Acum 7 ani

Bine PSD !!1 iN SFARSIT UN PARTID CARE MERITA TOT RESPECTUL.
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

http://www.turnulsfatului.ro/2016/12/11/seful-psd-sibiu-sediul-pnl-daca-vrei-sa-dai-mana-cu-mine-ar-trebui-sa-te-ridici/ Care sobrietate?
Raspunde

cetatean

Acum 7 ani

atentie RISCUL DE 60% AL NEVOTANTILOR.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus