Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

388 de olimpici, premiați de Primăria Sibiu. “Din banii primiți vreau să îmi iau piese de calculatoare”

388 de olimpici, premiați de Primăria Sibiu. “Din banii primiți vreau să îmi iau piese de calculatoare”

Elevii de gimnaziu și de liceu care au obținut rezultate bune la olimpiadele școlare au fost premiați și în acest an de Primăria Sibiu. Primarul Astrid Fodor și directorul Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat, Simona Pop, au înmânat 388 de premii elevilor care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele naționale și județene. Festivitatea a avut loc, astăzi,  în Aula Magna a Facultății de Medicină.

Evenimentul a fost deschis de primarul Astrid Fodor care a ținut să îi felicite pe cei care au obținut aceste rezultate, dar și pe părinții acestora.

elevi-olimpici-premiati-1

„Spunem mereu că gândurile noastre se îndreaptă spre tânăra generație. Investițiile în școli, crearea de locuri pentru sport și agrement, oferta bogată de evenimente de calitate pentru timpul liber, dar și această festivitate de premiere demonstrează că nu este doar declarativă preocuparea noastră, ci efectivă. Sper că acești elevi merituoși vor vedea în gestul nostru aprecierea și încrederea pe care o au din partea noastră. Felicitări tuturor olimpicilor, profesorilor dăruiți care i-au pregătit și părinților care îi susțin mereu”, spune Astrid Fodor.

Ce spun premianții

Radu Onisie este în clasa a XI la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" și a obținut premii la engleză ș informatică. Elevul spune că din banii primiți o să își cumpere piese ca să studieze în continuare ceea ce îl pasionează. La facultate  vrea să rămână în Sibiu.

“Sunt la profil de informatică și îmi place tot ceea ce este legat de calculatoare. În ciuda faptului că studiez germana, engleza a fost întotdeauna o pasiune pentru mine de când eram mic.  Pe mai departe vreau să merg pe domeniul calculatoarelor și al informaticii. Vreau ca facultatea să o fac aici, la Sibiu, dar încă nu știu clar. Din banii primiți vreau să îmi iau piese de calculatoare ca să mai pot continua studiul. Vreau să particip în continuare la concursuri”, spune Radu.

Tot de la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" este și Mara Șandru care a obținut anul acestea trei premii la matematică, științe pentru juniori și limba română, la fazele județene. “Sunt bucuroasă, mă pregătesc constant din clasa a V-a și de atunci am fost la multe concursuri. Dintre materiile la care am luat premii, matematica îmi place mai mult. Pe viitor vreau să devin arhitect. Nu știu ce o să fac cu bănuții pe care i-am primit, nu m-am gândit la asta”, spune Mara.

Rareș Rahaian și-a descoperit pasiunea pentru astronomie în urmă cu un an și jumătate și de atunci se pregătește intens pentru concursuri. Anul acesta a obținut locul II la astronomie și astrofizică și în viitor țintește spre locul I.

“Sunt foarte bucuros, sunt foarte pasionat de astronomie de când am descoperit-o. Pe mai departe mi-aș dori să merg tot pe asta și vreau să mă pregătesc foarte bine să iau și locul I la concursuri. Cu banii primiți probabil o să îmi iau ceva care să mă ajute în pregătirea mea la astronomie”, spune elevul.

Elevii sibieni au obținut următoarele premii la olimpiadele naționale:

PREMIUL I:

  • Limba germană – Kielhorn Maya de la Colegiul Național Samuel Brukenthal
  • Limba germană - Gândilă Marius Vasile de la Colegiul Tehnic Energetic
  • Pictură - Tocoaie Daniela Ioana de la Liceul de Artă
PREMIUL II:
  • Limba germană – Lindner Elena de la Colegiul Național Samuel Brukenthal
  • Tehnologia informației – Vasiu Alexandru de la Colegiul Național Gh. Lazăr
  • Grafică – Pavel Cristina de la Liceul de Artă
  • Violă - Frăticiu Paul iulian de la Liceul de Artă
  • Limba și literatura română - Șofariu Adrian și Comănciu Aura de la Școala gimnazială Nicolae Iorga
PREMIUL III
  • Matematică – Vințan Radu de la Colegiul Național Samuel Brukenthal
  • Limba germană – Apolzan Oana Diana de la Colegiul Național Gh. Lazăr
  • Geografie - Oșlobanu Constantin de la Colegiul Național Octavian Goga
MENȚIUNI
  • Lingvistică – Bucuță Victor Andrei de la Colegiul Național Samuel Brukenthal
  • Biologie - Mihăilă Marius Dragoș de la Colegiul Național Samuel Brukenthal
  • Astronomie și Astrofizică - Drăgoiu Raul Ioan de la Colegiul Național Samuel Brukenthal
  • Limba și literatura română - Greavu Daniela Maria de la Colegiul Național Gh. Lazăr
  • Lingvistică - Bîrză Alexia Maria de la Colegiul Național Gh. Lazăr
  • Sculptură - Ghișoiu Ionuț Viorel de la Liceul de Artă
  • Limba latină - Cîrstina Miruna Alexandra de la Colegiul Național Octavian Goga
  • Technician analize produse alimentare – Milea Maria de la Colegiul Tehnic Terezianum
  • Limba germană - Gândilă Marius Vasile de la Colegiul Tehnic Energetic
  • Electric, electrotehnic, electromecanic - Foarcoș Adrian Nicolae de la Colegiul Tehnic Energetic
  • Educație civică - Bogdan Karina-Elena de la Școala gimnazială Nicolae Iorga
  • Limba și literatura română – Bardac Mara de la Școala gimnazială I.L. Caragiale
Alte 357 de premii au fost înmânate pentru rezultatele obținute la olimpiadele județene. Tabelul nominal cu toți elevii care au obținut premii la olimpiade poate fi consultat aici.  Valoarea totală a premiilor acordate s-a ridicat la 86.900 lei. Astfel, la olimpiada națională, locul I a fost premiat cu 1.000 de lei, locul II cu 800 de lei, locul III cu 600 de lei, iar mențiunile au fost recompensate cu 300 de lei. La faza județeană, locul I a primit 300 de lei, locul II 200 de lei, iar locul III a fost premiat cu 100 de lei. Festivitatea a fost organizată  de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și de Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus