Luni,
25.01.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Turismul sibian are nevoie de hoteluri noi ca de aer. Altfel nu mai putem crește

Turismul sibian are nevoie de hoteluri noi ca de aer. Altfel nu mai putem crește

Consiliul Județean Sibiu a găzduit în ultimele două zile cea de-a V-a ediţie a Forumului profesioniștilor din turismul sibian, un eveniment care a reunit specialiști în turism, instituții publice, firme private și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Turism.

Evenimentul a avut scopul de a cultiva dialogul şi relaţiile de colaborare între actorii din judeţ, de a permite aflarea noutăţilor, de a facilita schimbul de bune practici, de surse de informare şi de materiale de promovare, de a dezbate problematici de actualitate pentru dezvoltarea şi promovarea destinaţiei județul Sibiu. Iar una dintre principalele concluzii obținute la finalul întâlnirilor este aceea că Sibiul are nevoie urgentă de unități noi de cazare, altfel riscăm să devenim o destinație de tranzit pentru turiști.

”Dacă turiștii și tour-operatorii nu vor găsi facilități de cazare pentru grupuri riscăm să ne transformăm într-o destinație de tranzit. Vin, vizitează Piața Mare, și în loc să lase bani aici pentru cazare și pentru masă se duc în altă parte pentru că nu au locuri disponibile. Sunt investiții care au rămas blocate și nu am prea avut investiții noi în ultimii ani. Este hotelul de lângă Centrul de Afaceri, este hotelul de lângă Direcția Agricolă, este hotelul din Piața Gării, sunt câteva investiții care dacă ar fi terminate ar permite continuarea dezvoltării. În ritmul acesta, având în vedere că operatorii din turism raportează un grad de ocupare mediu la Sibiu, între 75 și 85 la sută, nu este foarte mare marja de creștere. Sibiul nu prea mai poate crește acum”, a declarat pentru Turnul Sfatului Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu.
Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/10/20/patronul-automobile-bavaria-vrea-sa-construiasca-hotel-de-lux-la-sibiu/

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

marginan

Acum 4 ani

le lasa gura apa dupa hoteluri de lux, cand turistii sunt oamnei normali, nu de lux. Binenteles daca turistii au de ales intre o noapte de 200 de euro la Sibiu si una la Barcelona, nu cred ca vin la Sibiu. Sibiul are nevoie de multe locuri decente de cazare, cu servicii de calitate,cu parcaj pazit, nu de lux cu spa si alte fite.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Exact! Să nu credeți cumva că nu sunt locuri de cazare la Ramada sau la Ibis. Dar cine dă 300 de lei pe o noapte?! Nu ne trebuie hoteluri că sunt destule! Ne trebuie prețuri de bun simț i servicii de calitate!
Raspunde

Karl

Acum 4 ani

Cu parcaj pazit..... Mda, esti foarte credibil in ceea ce sustii. Esti din marginime probabil, vreun semidoct ci pretentii de analist, dar care in toata viata lui a fost de doua ori la Sighi si atat... Un hotel cu SPA e un hotel normal, nu unul de fitze, orice turisti care se respecta au nevoie de asta, dar voi sunteti invatati cu pensiunile voastre cu wc in fundul curtii in care vindeti sarmale cumparate de la Super Mama si oua cumparate de la Metro...
Raspunde

ra

Acum 4 ani

langa centrul de afaceri asteapta un hotel sa fie finalizat
Raspunde

@

Acum 4 ani

asa e insa ma tot intreb oare cum a reusit cladirea cu pricina sa primeasca aprobarile cand acolo nu sunt locuri de parcare nici cat au turnurile de langa, practic cladirea e in giratoriu, cu un acces foarte interesant dpdv al traficului rutier, trotuarul este prea ingust fata de cat e de inalt imobilul si e mult prea aproape de turnurile "gemene". Dar cand cel care vrea sa construiasca asa ceva se numeste Domnariu, Carabulea, Sufana etc, capetele urbanistilor se pleaca, legile/regulamentele se largesc sau devin insignifiante...
Raspunde

@

Acum 4 ani

Probabil sunt cativa baronasi pe care-i mananca palma sa aibe si ei hotel in buricul targului. Sibiul trebuie sa investeasca mai mult in infrastructura, transport public si renovari de cladiri istorice daca vor sa aibe pe viitor turisti.
Raspunde

Karl

Acum 4 ani

Am impresia ca toti cei care comentati aici sunteti o adunatura de someri neadaptati plini de frustrari... Orice baronas poate sa isi faca hotel daca are bani, tu o sa ramai tot un flamand rupt in koor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

galatean

Acum 4 ani

Ce draq de turism este in sibiu...ce sa vizitezi ?? sa fim seriosi.
Raspunde

ardei umplut

Acum 4 ani

Ai dreptate, nimic pentru galateni si nimic pentru moldoveni,olteni, munteni, stati acasa la voi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus