Joi,
01.12.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

Semimaratonul devine maraton. ”Vrem să oferim Sibiului un eveniment de anvergură”

Semimaratonul devine maraton. ”Vrem să oferim Sibiului un eveniment de anvergură”

Semimaratonul organizat în Sibiu se va dezvolta în această vară și va deveni o competiție de maraton, așa cum se întâmplă în marile orașe ale lumii. Ciprian Ciocan, președintele Fundației Comunității, a declarat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV că își propune transformarea evenimentului sportiv într-un obiectiv turistic al orașului. ”Nu va mai fi «Semimaratonul Sibiu», va fi «Maratonul Sibiu», începând cu această vară. Acum trebuie spus că în occident există competiții de maraton de zeci de ani, care aduc unele dintre ele sute de mii de oameni la start. Noi am avut 2.500 de oameni și îmi doresc să crească. (…) Vrem și mai departe, să proiectăm dorința sibienilor de a alerga pentru niște proiecte, dar în același timp,  vrem să oferim Sibiului un eveniment de anvergură, care să atragă oameni din toată țara și de ce nu din toată lumea, să vadă și modelul sibian de implicare, să vadă și felul în care sibienii știu să-și rezolve problemele în acest sens. Vrem să transformăm implicarea civică într-un obiectiv turistic. Pe partea sportivă, potențialul e foarte mare, are un cadru destul de mare, schimbările vor presupune implicarea comunităților din Rășinari și Poplaca, cel mai probabil”, a declarat Ciprian Ciocan.

Legat de implicarea societății în general și a celei sibiene în particular, Ciocan spune că e nevoie de oameni care vor să se implice activ. ”Cererea pe piață pentru muncă foarte brută, de genul «am acum liber o oră, dați-mi ceva de făcut» este foarte mică. Ori ești prezent într-o organizație și ești prezent într-o zonă de management de proiect și poți să aduci plus valoare, ori așa că am puțin timp și dați-mi ceva de făcut este opusul implicării, pentru că iarăși așteptăm să vină cineva să ne spună ce să facem. Într-un fel, semimaratonul este cea mai de bază chestie. E ca o excursie, ca într-o călătorie, unde baza e completarea unui formular de 2% pentru un ONG, că asta nu presupune nimic, nu scoți nici un ban din buzunar”, a mai spus Ciprian Ciocan.

”Întotdeauna am avut problema asta cu oamenii care-și dau cu părerea despre roate lucrurile din jur dar nu pun mâna să și facă lucrurile pe care le zic. De aceea mi s-a părut că Fundația Comunitară poate fi un instrument prin care putem să schimbăm niște lucruri din jurul nostru”.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Antreprenor

Acum 5 ani

Maratonul Sibiului are sanse mari sa ajunga in top3 din tara. In Cluj de exemplu faci 4 ture de 10km prin centru, pana ametesti. Sibiul poate oferi un traseu mult mai frumos, mult peste Cluj si Bucuresti. Centrul Vechi, Muzeul Satului, Rasinari, Poplaca. De-abia astept sa-l alerg :) Buna treaba, Ciprian !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Razvan

Acum 5 ani

Subscriu, este o idee excelenta si care va avea rezultate pe termen scurt si mediu ca sa nu mai vorbim cum va arata competitia peste 10 ani. Sibiul poate oferi un cadru natural ecelent pentru un maraton. Nu va fi o cursa de PR datorita denivelarilor (zona deluroasa) dar va atrage sponsori, atleti, vizitatori, per total un castig pentru toata lumea. Ne vedem la start.
Raspunde

Dani Troanca

Acum 5 ani

Fara sa bravez, traseul va fi cel mai frumos din tara dintre maratoanele de asfalt, fara doar si poate. Ramane sa ne concentram pe o organizare fara cusur, pe implicarea comunitatii si a autoritatilor locale, iar rezultatele - numar de participanti, sponsori, vizitatori, articole pozitive, vor veni fara doar si poate.
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 5 ani

Bă ne-am dat dreacu'. Ce cuvinte mari folosim!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus